Was hitler links?

I know, ik vind dat die rechts is. Maar ik ehb met zn wilders-obessed kind een discussie, en zij gelooft er heilig in dat hitler hartstikke links is. En dat de holocaust niks te maken heeft gehad met rechtse dingen… Maar ik vind dus niks links aan die man.

Dus ik dacht ik vraag het hier, ik geloof er geen zak van dat die man links bedoelingen had. Maar goed, was hij echt links dan?

(ik heb het gegoogled, en er stond alleen dingen dat die links begonnen is, en mijn opa heeft een stapel tweede wereld oorlog boeken, dus ik vroeg het aan hem en hij was het er ook over eens dat die rechts was)

het klinktvast echt super stom dat ik het moet vragen, en ik voel me ook stom dat ik het vraag. Maar omdat dat meisje zo erg blijft volhouden… :pensive:

Niet dat ik veel verstand heb van politiek, maar ik geloof dat Hitler harstikke rechts is, maar dat Wilders wel een aantal linkse trekjes heeft :slightly_smiling_face:

ik denk ook dat die hartstikke rechts is, kan me niet voorstellen dat hij links was

Is dat kind niet gewoon dom dan?

^Volgens mij is ze behoorlijk dom

Ik denk zelf dat die links is begonnen, want hij wilde geloof ik de werkeloosheid tegen gaan. Maar ik snap ook wel dat die ‘aardig’ deed in het begin, want hij moest natuurlijk zieltjes winnen voor dat die de macht kon krijgen.
Maar ik vind dat kind ook gewoon raar hoor, ik bedoel er was aan het einde niks links meer van hem.

Maar dat meisje is ook helemaal verliefd op wilders, en denkt dat ze ooit met hem gaat trouwen.

+1

links = gelijkheid
rechts = meer rangorde

Nou, wat is het dan? :’) met z’n uitmoorden en z’n speciale moordclubjes en politieke vrienden, alsof hij was voor gelijk inkomen en alles delen…

Hij was politiek gezien rechts… maar volgens mij heb ik ooit gehoord dat hij linkshandig was…

HAHAHA

:grinning_face_with_smiling_eyes:

oeps… ik dacht aan iets anders :stuck_out_tongue:

Wat maakt het uit of ie met links schreef of met rechts? o.o

Hitler was fascistisch, fascisme is het uiterste van rechts (net zoals communisme het uiterste is van links)

Hij was dus rechts.

Hij noemde zijn beweging echter het nationaalsocialisme, waardoor het vaak met het socialisme (links dus) verward wordt. Maar socialisme en nationaalsocialisme lijkt voor geen meter op elkaar, hebben geen overeen komsten.

Zo! zeg dat maar tegen dat meisje :'D

Hahaha, misschien bedoelde dat meisje wel dat die met links schreef haha.
Maar ik zal dat is tegen dr zeggen van die partij van hem. Kijken wat ze dan zegt

want ik vond het zo raar toen ze ineens zei dat hitler hartstikke links was en geestelijk niet in orde was en daarom de joden ging uit moorden. maar volgens mij was het een combinatie van extreem rechts, haat en geestelijk in de war…

ik heb net dat stukje over dat socialisme gekopieerd, en naar haar gestuurd. En er bij gezegt dat ze misschien wel gelijk had als die met links schreef ipv van rechts. Want als die met links schreef heeft ze idd gelijk dat die links zou zijn.

uhm, dat meisje heeft net dit gezegt:
*nee
*nationaal socialisme
*is extreem lniks
*emile roemer
*was vroeger
*nationaal socialist

Dus, in haar woorden is hitler dus ook links?
Echt vet vaag vind ik dr worden

Waarom discussieer je nog met haar? Het is overduidelijk dat zij het fout heeft en een bord voor dr kop heeft.
Het nationaal socialisme staat ook wel voor nazisme, dat is echt niet links.

ja ik weet ook niet waarom, ergens vind ik die onwetendheid van haar wel grappig. En ze zegt ook de heletijd: ‘Ik heb wel gelijk xd’
Maar dan denk ik gewoon waarom ze zo iemand goed probeert te praten, vraag ik me ook gewoon af

En ze zei ook nog iets van dat Links antiliberaal is, en rechts juist liberaal. Volgens mij is liberaal voor vrijheid ofzo, want in het italiaans en spaans is liberta vrijheid… En liberty is toch ook iets met vrijheid…

Stuur haar even door naar de wikipedia-link van nationaalsocialisme en kijk dan wat ze zegt :’). Ik haat het zo erg als mensen iets SUPERfout hebben en dat het zoo duidelijk is en dan toch blijven zeiken dat ze het goed hebben, dan moet ik altijd mijn gelijk halen.

ik heb haar http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_socialisme laten lezen, en gezegt dat ze in dit verhaaltje een bewijs moest vinden dat hitler links was.
En daarop heeft zij gezegt dat hitler links is omdat het een antiliberalen partij was blabla. Maar ik vind het raar, want in andere talen bijvoorbeeld spaans is liberta vrijheid.

als je op google intikt: was Hitler links? dan krijg je dat hij links was.
als je op google intikt: was Hitler rechts? dan krijg je dat hij niet rechts was, maar links.

Uitleg die ik vond:
Ik heb eens heel veel mensen geërgerd door in een lang stuk in de linkse Tageszeitung te betogen dat Hitler links was, niet rechts. Hij was helemaal geen conservatief - hij had een paar conservatieve trekjes, ja, zo hield hij van de antieke wereld, maar in het algemeen was hij een socialistisch revolutionair. Het is Hitler die in Duitsland van de eerste mei een feestdag heeft gemaakt. De arbeider is evenveel waard als de directeur, zei hij op 1 mei 1933: wij zijn allemaal één volksgemeenschap. Neem Kraft durch Freude, de vakantieorganisatie die de mensen met eigen boten naar de Noorse fjorden en waar nog al niet bracht; neem de Volkswagens, het snelwegennet: dat zijn toch allemaal socialistische projecten?

van de site: http://lvb.net/item/760

Misschien wil hij/zij dat graag denken omdat Wilders zeer rechts én een zionist is. En Hitler, ja eh… :’’’)
Maar links… mja, socialistisch… Maar goed dat lijkt me gewoon niet aangezien het nationaalsocialisme onderdeel is van het fascisme, wat als reactie op het linkse communisme ontstond en zo rechts als de tering is.

^^ Dat had ik eerder ook gezegt, ik weet dat hitler eerst voor de werkeloosheid iets deed. En die dat snelwegen net maakte etc. Maar hij begon ook links, want volgens mij heeft die ook wel wat goeie dingen gedaan. Maar hij eindigde rechts,
En ik en dat meisje hebben een discussie, vooral over zijn gedrag tijdens de tweede wereld oorlog wat dat was.
Ik vond het geen linkse bedoelingen van hem hoor. Eventjes een heel volk uitmoorden.

@KurtCobain Zal best dat hitler in het begin linkse bedoelingen had ofzo, maar ik vind het sowieso raar dat dat kind ontkent dat hitler rechts bezig was tijdens de oorlog… Ach naja, het is toch wel een raar kind, zeker omdat ze hitler zowat zit te verdedigen