wanneer gaat appen met andere meiden 'te ver'

Ik vraag me wel eens af hoe andere meiden hierover denken. Waar ligt de grens tussen vriendschappelijk gesprekken voeren, grappen maken, of flirterig, seksistisch en te ‘diepgaand’.

Wat vinden jullie wel oke en wat niet?

Ik vind dit zelf heel lastig om te beoordelen. Mijn vriend appt bijna niet met andere meiden, en anders vaak alleen maar ‘zakelijk’. Niet vaak om een gezellig gesprek te voeren. Hij heeft wel groepsapp met een paar ‘vriendinnen’ en daar maakt hij wel eens opmerkingen waar ik van denk, is dit gewoon grappig bedoeld, of flirterig. Bijv. ‘achja voor het geval dat R je niet meer wil, ik wil je altijd wel :stuck_out_tongue:’ (ging over seks) of ‘jij moet billenkoek’. Hij doet er nooit geheimzinnig over en mag ook best op zn mobiel, hij vind het gewoon een beetje lollig doen en dat groepsapps niet zo serieus te nemen zijn.

Maar ik vraag me af, waar trek je de grens?

Ik vind dat soort dingen te ver gaan. Maar ik neem dingen sowieso te snel serieus. Ik vind ook niet echt dat je het kan verbieden ofzo, maar ik zou er zeker niet blij mee zijn.

Ik vind dat ook te ver gaan.

Poeh, wat gaat te ver. Als ze gewoon in een melige bui waren vind ik bovenstaande zinnetjes nog wel mee vallen. Het ligt ook geheel aan de context waarin het geplaatst is.
En zoals je zelf zegt: als hij verder best zakelijk is, gaat hij in mijn ogen niet te ver.

Ja context maakt zeker uit. Ook denk ik dat veel meiden iets heel anders/erger/serieuzer opvatten dan iets bedoeld is via app. Zelf zou ik het ook meteen veel erger vinden wanneer het verborgen wordt. Ik vind het zelf erger als mijn vriend het over hele serieuze dingen gaat hebben die je normaal gesproken aleen met mensen deelt die dicht bij je staan. Als het heel diepgaand wordt zegmaar.

Maarja weer de vraag, waar ligt voor jullie dan de grens? :stuck_out_tongue: gewoon nieuwschierig haha

Mijn vriend appte met zijn ex en een ‘scharrel’ van 2 jaar geleden. heb hem toch even verteld dat ik dat niet fijn vond ookal was het niet fliterig bedoeld, hij heeft ze toch ooit (of nu nog) aantrekkelijk gevonden.

Ik vind dat tever gaan als ik eerlijk ben.
Mijn vriend mag best met andere meiden appen, maar dan op een vriendschappelijk level. Van zulk soort grapjes zou ik niet gediend zijn.

Wat vind je er zelf van dan?

Ik zou er niet mee kunnen lachen.

Ik ben social media echt gaan haten om dit soort dingen. Toen het alleen nog hyves, msn en sms was leek het allemaal zoveel makkelijker. Met dat whatsapp heb kan je de hele dag wanneer en hoe je maar wilt contact hebben met andere mensen. Er ontstaan zoveel problemen over… zo kan ik al geïrriteerd raken als mijn vriend mij op “blauw” laat staan of droog reageert. Of inderdaad naar andere meiden appt. En vreemdgaan is tegenwoordig zo makkelijk, zet op tinder dat je vrijgezel bent en voila er is bijna altijd iemand die wil. Zonde… maar je moet er mee om leren gaan, omdat het nou eenmaal de toekomst is. Denk dat iedereen er af en toe wel last mee heeft! Off topic, maar moest het even kwijt.

Ík praat ook wel eens zo met/tegen jongens. als ze een vriendin zouden hebben zou ik daar ook niks aan veranderen want ik bedoel er niks mee.

Ik houd zelf heel erg van seksistische grappen en zou het daarom ook sneller accepteren van mijn vriend, zeker als hij de vriendinnen al langer kent. Ik zou mij eerder zorgen maken over hele persoonlijke en intieme gesprekken waar ik dan niks van af zou weten/mag weten, en als er dingen besproken worden die hij niet met mij wilt delen. Ik vind dit dus zeker niet te ver gaan.

Er is een meisje die wel eens zo tegen mijn vriend praat en hij gaat er niet echt op in, maar lacht ermee. Maar ik vind dat echt niet leuk, ook al bedoeld ze er misschien niks mee.

Ik denk dat je seksuele grappen bedoeld. Seksistisch is op basis van geslacht.

Ik vind dat ook te ver gaan. En ik weet ook dat mijn vriend het bij mij ook niet kan waarderen als jongens zulke opmerkingen maken.

Ik bedoel trouwens beide (dat wil zeggen, ik vind het beide leuk), maar je hebt gelijk over het onderscheid!