wallen?

heemeiden,
ik heb altijd al last gehad van wallen, nouja, het zijn niet echt wallen maar ik weet niet hoe je het anders noemt, ik heb hier een foto van Kirsten Stewart en daar kan je het ook een beetje zien:
kirsten stewart
als je kijkt bij de ogen begint er zegmaar een soort wal, die dan niet naar de buitenstehoek gaat, heel raar, bij mij loopt dit nog door tot voorbij mijn wang en is het veeeel beter te zien. herkent iemand dit? tips/adviezen?

Jaaa dat heb ik ook! En dat is zoo irritant!
Maar ik weet ook niet wat ik eraan moet doen, dus UPJE voor jou.
En ik ga dit ook even volgen!

ja echt heel irritant! ik heb al theezakjes en lepels geprobeerd, foundation en concealer maar niks helpt, je blijft het zien! :frowning_face:

Heb je dit je hele leven al? Want echte wallen (geen donkere kringen) kunnen of vochtophopingen zijn, of vet. In dat laatste geval kan je er niks aan doen, 1e geval kan gezond leven, voldoende slaap etc. helpen.

hm, mij was het nooit echt opgevallen, tot vorig jaar, als ik foto’s van daarvoor zie zie ik niet echt wallen, en op sommige foto’s zie je het bijna niet maar op sommige ook heel goed, ik ga wel eens vragen aan mijn moeder of ik altijd al zo’n wallen gehad heb.

ik hoop dat het vochtophopingen zijn, ik moet ook zeggen, ik ben niet echt heel gezond bezig haha, ik moet wel minder chocola gaan eten, misschien helpt dat dan wel.

http://beauty.rubriek.nl/modeschoonheid/donkere_kringen.php

misschien staat hier watnuttigs in, had het artikel toevallig open staan :stuck_out_tongue:

Ik ken het ja, heb er zelf ook last van. Het probleem is dat het hier niet gaat om ‘‘vochtwallen’’ die je soms 'smorgens hebt. Dan zijn ze opgezwollen met vocht. Dan zou je het kunnen koelen om het te verminderen.
Maar hier is het voornamelijk de kleur en de ‘‘lijn’’ die je ziet lopen vanaf de binnenste ooghoek naar buiten toe.
Het enige wat ik weet: genoeg frisse lucht ( = meer zuurstofrijk bloed = minder donker onder de ogen), omdat de huid bij de ogen heel dun is kun je vaak bloedvaten zien. Van sporten krijg je ook wat meer kleur en gaat het bloed sneller stromen, wat wil zeggen dat afvalstoffen die voor de grauwe kleur kunnen zorgen afgevoerd worden.
En voor de rest kan ik alleen maar zeggen: camouflage! een concealer zoals die van Benefit (erase paste) en dan een lichte poeder erover, kan wonderen doen.
Succes!

Ah vervelend! Ik weet niet of het waar is, maar ik heb ooit ergens gelezen, dat als je van die wallen hebt, 2 theelepels 10 minuten in de vriezer leggen en dan 5 minuten op je wallen laten liggen. Dan zouden ze langzaam weg gaan…?

ooooh, ik heb het oook! maar op die site van Inspiratieloos2 heb ik gezien hoe het waarschijnlijk komt; ik gebruik medicijnen die mn bloedvaten verwijden…

voldoende slapen en goed eten is al één. verder kun je ook gewoon eens een keer onstpannen gaan liggen met komkommer schijfjes op je ogen óf een watje met rozenolie. en ik hoorde dat je concealer gebruikte, missschien kun je eens een keer een andere concealer gebruiken? misschien kun je ook naar de schoonheidspecialiste gaan en vragen of zij er iets aan kan doen.

Dat heb ik ook al jaren… volgens mij is dat ook een blijvertje! Ben er ook niet blij mee, want ik zie er vaak duf uit! :frowning_face:
Maar make-up doet wel een beetje z’n werk, dus da’s dan wel weer prettig!