wallen

Heyy
Ik vaak best wel last van wallen ik weet niet helemaal hoe dit komt want naar mijn idee slaap ik meestal wel genoeg +- 7 à 8 uur.
Ik ben 14 dus misschien ligt het aan de puberteit ofzo ik weet het ook niet?
Weet iemand hoe dit misschien zou kunnen komen en wat ik er tegen kan doen?

Pubers hebben ongeveer 8-10 uur slaap per nacht nodig, misschien slaap je dus toch te weinig.

Voel je je verder wel goed? Ik merk dat ik heel snel wallen krijg als ik al net iets te weinig slaap of te weinig eet oid.

Ik ben een slechte slaper en heb dan met korte nachtjes ook heel erge wallen. Vaak worden mijn oogleden dan ook dik.
Maar ook als ik wel genoeg slaap, heb ik eigenlijk altijd wallen onder mijn ogen. Mijn oogleden zijn dan niet dik, maar ik heb wel eigenlijk altijd van die paarsige plekken. Misschien heb je ook gewoon een wat dunnere huid, net zoals ik! Dan zie je dat sneller.

Verder, goed eten, goed slapen, dat helpt toch het beste. En als je er heel erg mee zit kan je er altijd wat concealer over doen, toch? :slightly_smiling_face:

Je kan er een ijsblokje tegen aan houden, ik heb wel eens gehoord dat dat helpt. Of gewoon concealer over heen smeren.

Maar het beste is gewoon optijd gaan slapen en genoeg eten.

Ik heb eigenlijk ook standaard last van wallen. Volgens mij kan dat ook erfelijk zijn, maar dat weet ik niet 100% zeker. Ik draag nu sinds kort ook concealer en dat helpt wel met jet verbergen van de wallen :slightly_smiling_face:

Ik heb ook wallen, en het is erfelijk. Ook as ik gewoon veel slaap, gezond eet, ijsklontjes ertegen aan hou en weet ik nog wat. Die dingen helpen vaak gewoon niet en dat moet je accepteren. Wat wel helpt is concealer dragen. De paarsige kleur is gelijk al weg en ze zijn ook iets minder donker. Ik gebruik zelf een van estee lauder en die werkt heel goed! Helaas is het wel zo, hoe duurder hoe beter

Ik heb al wallen sinds mijn 11e en ik ben nu 20. Sommige mensen hebben dat nu eenmaal en er valt niet veel aan te veranderen. Maar het is niks schadelijks, dus wees maar niet bang en als je er concealer op smeert, kies wel een goede kleur want anders valt het nog meer op.

Kan ook genetisch zijn, heb ik helaas ook. Het enigste wat je dan kan doen is goed slapen en eten zodat het niet nog erger word en camoufleren met concealer.

Het is in de meeste gevallen erfelijk. Valt niet zo heel veel aan te doen. Laat 's nachts twee lepels in de vriezer en hou ze zo’n 5-10 minuten op je ogen, it’s worth a try. Maar dingen die genetisch bepaald zijn kunnen we vaak niks anders dan accepteren, helaas :cold_sweat:

ik had dus ook last van wallen, ik vond het zo lelijk dat ik op internet heb opgezocht hoe je het weg kan halen. verder heb ik een week ofzo met concealer rond gelopen, en ik hou eerlijk gezegt niet zo van make-up. mijn moeder zei uiteindelijk dat je goed moet slapen, echt 8-10 uur dat is het beste. als je lang wallen hebt kunnen ze volgens mij ook blijvend zijn, volgens mij kunnen ze ook erfelijk zijn. :dry: