Waarmee down-under volledig ontharen?

Ik doe het gewoon altijd met een scheermesje, zorg eerst dat het goed nat is “down under” van het douchen dan doet het minder pijn en na het scheren doe ik er vaak nog een klein beetje baby olie op. Is verzachtend en voelt heel lekker aan.
Na een paar dagen als de eerste haartjes weer te voorschijn komen begint het wel ontzettend te jeuken maar daar kom je overheen, ga het dan niet weer gelijk scheren want dan doet het scheren ook pijn omdat je van die kleine ini mini haartjes hebt dan.

Oke ja die jeuk overleef ik wel, haha. Maar gewoon met scheermesjes, kan dat? Dan krijg je toch allemaal wondjes omdat je dan geen scheerschuim of iets erbij gebruikt?!
Want ik heb hier thuis nog wel scheermesjes liggen, maar dan krijg je die haartjes toch niet weg als je er geen schuim of gel of iets bij gebruikt?!

je kan scheren zonder schuim of gel daar. je kan het ook harsen (hoewel ik eerder laten harsen aanraad dan). en bij mij is dat stukje juist veel minder gevoelig dan mn bikinilijn zelf, daar heb ik nooooit ingegroeide haartjes en op mn bikinilijn wel en jeuk enzo, echt raar. je moet er wel zoiezo voor zorgen dat je scheermesje echt vlijmscherp is voor daar beneden en dan een houding aannemen waarin je het goed glad kan trekken zeg maar dat je je niet snijdt, maar met een bot mesje daar beginnen mag je echt niet doen. en als het gevoelig is, babyolie helpt idd of wat talkpoeder.

(maar je kan natuurlijk ook gel gebruiken daar maar dan zie je wel minder goed wat je doet, gewoon proberen en kijken welke techniek je zelf het fijnste vind)

Ik zou nieuwe scheermesjes kopen. Het is belangrijk dat de mesjes superscherp zijn. En je zou schuim ofzo kunnen kopen, ik gebruik het en vind het erg prettig.

Je kan het met een scheermesje doen, maar check wel eerst voor de zekerheid dat er niet op de verpakking staat dat je het niet bij je genitaliën moet gebruiken. Stel je voor dat er op de verpakking staat dat het niet bedoelt is voor je genitaliën, en je snijdt jezelf flink daar beneden (je moet naar het ziekenhuis), dan is het bedrijf dat de scheermesjes maakt niet aansprakelijk en je verzekering dekt het denk ik ook niet.

Ik gebruik eigenlijk voor daar nooit schuim of gel, omdat het dan emh dit klinkt raar onoverzichtelijk word. Ik ga altijd een beetje gebukt staan zodat ik de huid gewoon strak kan trekken.
Met scheerschuim heb ik altijd het idee dat je dan niet goed ziet wat je doet. Maar als jij het wel prettig vind moet je het gewoon doen:)

Bij de Hema hebben ze speciale scheermesjes voor je bikinilijn. 1 vlijmscherp mesje en dan zo’n verzorgdende strip. Werkt prima!
(3 in een verpakking)

Ik gebruik nooit scheerschuim, nergens voor en snij me nooit en alles is altijd superglad. Zorg gewoon voor een goed mesje en klaar.

Weet je wat ook ontzettend goed werkt. Ontharingscreme van Feet (of een ander merk) als het maar wel geschikt is voor de bikinilijn! Ik gebruik dat gewoon helemaal voor down under! :stuck_out_tongue: En het wordt echt heel zacht en blijft langer zo dan wanneer je het scheert. Alleen om het erop te smeren vind ik niet fijn. Het is namelijk heel koud schuim en dat meot je een paar minuten in laten trekken. Je mag het nooit langer in laten trekken dan op de verpakking staat want dit is heel slecht!

ik scheer het altijd gewoon
maar meestal zonder schuim
toen ik het een keer met schuim dit kreeg ik een infectie, dus dat is geen aanrader… daarom met je het daar beneden ook niet met ontharingscrème en hars doen denk ik…
Ik heb nooit last van jeuk en gebruik ook geen lotion ofzo daarna.

http://www.razorsdirect.com/i//Vibrance_Handle.jpg

dat mesje heb ik, er zit ook een soort verzorgende strip op, ik gebruik alleen niet de trilfunctie. en kan zelfs de haartjes die op mn schaamlippen zitten scheren, ik heb me nog nooit gesneden maar ben natuurlijk heel erg bang dat ik m clitoris eraf snij ofzo:P maar dat gebeurd echt niet zo snel.

ik zit er zelf aan te denken om naar een schoonheidsspecialist te gaan en alles te laten wegharsen, dat is professioneel, heb ik wel een keertje wat geld voor over vooral zomers en die ziet tenminste wat ze doen:P

ik doe het altijd gewoon met een scheermesje ik scheer altijd alles weg
maar ze zitten er naar een paar dagen weer :rage:

ik smeerde er altijd ontharingscreme op,
en dan met een scheermesje erover heen.
deed wel zeer trouwens, maar superzacht & glad! =D

je moet daar goed informatie over zoeken… want ik heb gehoord dat je daardoor ontvrucktbaar kan worden…ik weet niet of dat waar is maar op de verpakking staat dat je het niet op de genitialen zones mag gebruiken… dus ik weet het niet…

Nou pff moet er niet aan denken!

dat scheermes gebruik ik ook, is wel duur maar superfijn! ik scheer ook gewoon alles weg zonder schuim en daarna wat lotion erop :slightly_smiling_face: werkt perfect

een tip van mij: gebruik GEEN epilady, daar heb ik ontzettend nare verhalen over gehoord. ik zou het gewoon bij scheren houden.

Ik had het geschoren, zoooo ! Die jeuk wil ik nooit meer meemaken!!

Na een paar keer scheren wordt de jeuk steeds minder :slightly_smiling_face:

jepjepjep, gewoon scheren lady’s. da’s het allermakkelijkste, en minst pijnlijke [naar mijn eigen mening!]

ohja, idd. hoe vaker je het scheert. hoe minder jeuk!