Waar studeer jij en hoe vind je het?

He meiden,
Omdat ik zelf nogal aan het twijfelen ben over naar welke stad ik wil om te gaan studeren leek het mij wel leuk om een topic hier over te maken.

Je kan hier neer zetten waar je studeert en wat je er leuk aan vind!
Eigenlijk alles wat met studeren te maken heeft behalve het studeren zelf.
Bijvoorbeeld je kamer en hoe je die hebt gevonden, het stappen, de winkels, de sfeer in de stad etc.

Up.

http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-amsterdam-20132014-267436.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-utrecht-20132014-267337.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-groningen-20132014-267926.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-nijmegen-20132014-267544.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-leeuwarden-267717.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-rotterdam-20132014-260076.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-den-haag-20132014-272282.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-wageningen-20132014-272336.0.html
http://forum.girlscene.nl/forum/school/studeren-eindhoven-20132014-267646.0.html

ik studeer International Media & Entertainment management aan Stenden in Leeuwarden.

De opleiding is soms best zwaar (verschilt per module, elke module andere onderwerpen en vakken) maar de afwisseling is leuk en alle culturen die hier samen komen. Van alle mensen, zie ik soms maar 1 Nederlander met uitgaan, en mijn broertje. Ik vind de internationale stroom vooral dus leuk, want iedereen kent elkaar en gaat met elkaar om. Ook vind ik het prettig dat elke module de klas veranderd, daardoor leer je meer mensen kennen en heb je meer afwisselingen.

De studie is wel echt puur management, maar focust zich op media en entertainment industrie (Print, muziek, TV en new media), en in mijn geval ook nog op het internationale. Ik kan zelf de opleiding echt aanraden, maar dan wel de internationale stroom. Als je engels niet zo goed is, maakt dat helemaal niet uit, dat leer je hier snel, en vergeleken met veel buitenlanders zoals Duitsers en Russen, spreken de nederlanders verschrikkelijk goed engels.

De stad zelf is ja, op zich wel leuk, vooral het eerste half jaar maar gaat daarna wel wat vervelen. Scheelt voor mij dat nu, op het moment dat het gaat vervelen, ik 2 maand ga werken in Spanje, en na het 2e jaar weer, en daarna kan ik 6 maanden buitenland voor uitwisseling/Grand Tour, en laatste jaar 10 maand of 7 maand stage. Dus in principe zit ik hier nog maar 1,5 jaar ongeveer van de 3

@nontimebomala, het leek mij makkelijker om alles in 1 te doen zodat je niet telkens hoeft te zoeken en daarna kan je ervaringen over verschillende steden uitwisselen.

Het was ook maar een tip waar je in kon kijken, omdat je nog twijfelt over de stad :slightly_smiling_face: Absoluut niet vervelend bedoelt ^^

Dit topic bestaat al! Het wat studeer jij/ga jij studeren topic. Even googlen

http://forum.girlscene.nl/forum/school/wat-wil-jij-studeren-wat-studeer-jij-117111.2950.html

^Dit gaat niet alleen over wát je studeert. Maargoed, ik bemoei me verder nergens mee haha. Ik heb nu drie opleidingen gedaan (lerarenopleiding Engels, Pedagogiek en de PABO) en nu weet ik absoluut niet meer wat ik wil. Dus hoop inspiratie uit dit soort topics te halen!

^Oeh, ik heb helemaal verkeerd zitten lezen ja. Excuusss!
Nouja ik studeer antropologie in Amsterdam en vind het allemaal ontzettend tof (:

Ik ben net klaar met de bachelor Bedrijfseconomie en begin komend jaar met mijn master, allebei in Tilburg. Ik vind Tilburg zelf niet zo’n boeiende stad, maar er zijn genoeg studenten en de universiteit vind ik wel heel leuk :] Ik vind het zelf veel belangrijker om te kijken waar je je studie het leukst/best vindt en ben zo dus niet in de leukste stad van Nederland terecht gekomen, haha.

Ik studeer logopedie in Utrecht en Utrecht is tof. :slightly_smiling_face:

Haha oke, bedankt voor je tip! Helaas staan de steden waar ik over twijfel er niet tussen (Zwolle en Enschede)

Zwolle is leeeeuk! Enschede ken ik niet zo. Ik zou ook eens kijken naar hoe de school zelf is, in plaats van je te veel focussen op de stad. Je hebt van die lijsten van de Elsevier enz., met de beste opleidingen en waar. Zou ik zeker meenemen in je overweging.