Waar lijkt mijn haaruitval op?

Hey, ik heb nu al sinds maart last van haaruitval, en heel erg verdunnend haar. Vooral op de top van m’n hoofd en aan de zijkanten. Ik ben 2 keer overgestapt van huisarts in een paar maanden en alle drie deden er totaal niks mee. Dus ben ik hopeloos en vraag ik hulp aan jullie. Mijn scheiding is nu zichtbaar en nogal breed wat vroeger niet zo was. Ik heb sowieso wel de helft van mijn haar kwijtgeraakt. Het is een stuk erger dan dat het lijkt op foto’s… Waar lijkt dit volgens jullie op? Waar komt het door? Lijkt dit op een hormoon probleem, zoiets als male pattern baldness, of iets dat door stress zou kunnen komen? (Telogen Effluvium)
Het stoort me emotioneel gezien echt te veel. Het is gewoon vreselijk… Dames die ook ooit zoiets hebben meegemaakt: wat moet ik? Help me please…

Niemand ? :frowning_face:

Ik heb geen verstand hiervan dus ik roep ook maar wat:

Heb je ook last van slappe nagels? Want dan zou het kunnen dat je een vitamine te kort hebben. Je zou via de huisarts een bloedtest kunnen laten uitvoeren om het te controleren, maar als je dat niet ziet zitten zou je ook bij de drogist van die vitamine kunnen halen speciaal voor haar en nagels.

Heb je last van stress? Want dan is het belangrijk dat je die stress gaat aanpakken. Je kan voor stress ook bij de huisarts terecht. Daar kunnen ze je doorverwijzen naar iemand die je leert om gaan met die stress en hoe je stress kan voorkomen in de toekomst.

Hoe vaak was jij je haar? Als je je haar te vaak was droog het uit waardoor het kwetsbaar wordt en makkelijker afbreekt. Misschien zou je het wat minder vaak kunnen wassen. Probeer ook wat meer te kammen. Door te kammen geef je ook een beetje een massage aan je hoofdhuid. Dit stimuleert de bloed doorstroom wat de groei van het haar kan stimuleren.

Ik zou in ieder geval nog een keer terug gaan naar de huisarts. Ik vind het ook raar dat hij er niks mee doet. Vraag ook of het mogelijk is om doorgestuurd te worden naar iemand die erin is gespecialiseerd.

Dit lijkt me echt vreselijk!
Even een vraagje? Komt dit verder bij je in de familie voor? Dit lijkt me meer iets voor een dermatoloog. Vraag aan je huisarts of hij je kan doorverwijzen.

Ik heb hetzelfde en heb een trage schildklier. Even je bloed laten testen bij je huisarts op schildklier en vitamines…

Ik weet eerlijk gezegd niet zeker of het bij mijn familie voorkomt, maar ik denk van niet. Ik had dan ook echt onwijs dik haar vroeger, dus ik weet niet of dit genetisch is :slightly_frowning_face:
Ik heb ookal een doorverwijzing gevraagd naar de dermatologie, maar dat was ook een nee

Sterkte. Heb jij haaruitval op precies dezelfde plekken? Slik je er trouwens medicatie voor?

Ik zou toch nog eens flink aandringen bij je huisarst(en). Een bloedtest is altijd handig denk ik dan, want soms is het inderdaad een tekort en dat zou dan relatief eenvoudig aan te pakken moeten zijn. En anders toch blijven aandringen voor een dermatoloog. Kunnen ze je in principe ook gewoon niet weigeren.

Precies dezelfde plekken en ik slik nog geen medicijnen…

Wat vervelend. Weet je of jij je haar ooit kan terug krijgen?