VWO diploma, daarna werken

Hey ik wil graag jullie meningen!
Ik heb me Vwo-diploma en doe dit jaar eco en bedrijfseco 1ste jaar op EUR, maar ik heb het nu helemaal gehad met school en studeren. Ik ben al 2 weken bezig maar heb geen motivatie meer. Ik wil gaan werken en money maken.
Denken jullie dat Vwo-diploma genoeg is om een degelijk werk te vinden?
Of zal ik als dit jaar niet lukt un februari instromen op lager niveau en dat is HBO

vind je de opleiding niet leuk of is het toch anders?

In principie is het een startkwalificatie maar ik zou echt doorgaan met leren ! Je krijgt spijt als je je opleiding afmaakt kan je nog meer geld verdienen dan alleen met je VWO

Nee in principe verwachtte ik het wel maar als je al1ste week 19hoofstukken krijg om te maken dan krijg je echt geen motivatie. En dit is ngo 1ste week dan is het veel erger over 2 maanden ofzo.

Maar als je nu begint te werken verdien je geld. Als je studeert niet. Nadat je afgestudeerd bent verdien je wel meer maar dan moet je wel inhaal maken t.o.g. als je nu begint met werken

maar als je bent afgestudeerd dan verdien je echt veeeeeeeeeel meer*. als je eens kijkt op een vacaturesite dan zie je bij bijna elke baan een gewenst opleidingsniveau staan wat op zijn minst mbo of hbo is, nooit vwo. ik heb er zelf geen ervaring mee of ze vwo gelijk stellen aan mbo of iets dergelijks maar het lijkt me niet dat ze dat doen, omdat je helemaal geen beroepservaring hebt, je kunt met puur vwo volgens mij moeilijk ineens filiaalmanager zijn. En zelfs als je dat wel kan zijn, wil je dat dan je hele leven doen? Een baan waarvoor een opleiding nodig is, is vaak interessanter. Om het even kort te zeggen; ik denk dat het loon wat je zou kunnen verdienen wanneer je nu gaat werken nooit opweegt tegen de voordelen van een studie, niet in geld en niet toekomstperspectief.
Maar het is niet zo zwartwit dat je of dit moet doen of helemaal niets! Weet je heel zeker dat dit wel de opleiding voor jou is, dat er geen opleiding is die beter bij je past? Je zegt het leren demotiveert je, maar ik moet eerlijk zeggen die angstaanjagend berg leerwerk die schrikt elke eerstejaars af, van welke opleiding dan ook de berg is er bijna altijd om er juist de mensen uit te filteren die niet op hun plek zitten. Dus ik zou zeggen, zoek een leuke opleiding die je ook daadwerkelijk wílt leren! Maakt niet uit als het hbo of mbo is.
En als het je om het geld gaat, kijk dan eens naar deeltijd studeren, dan kun je deeltijd werken en alsnog leuk geld verdienen

Ik zit zelf trouwens ook op de EUR ^^ Ben nu tweedejaars Algemene Cultuurwetenschappen

  • reken maar na, stel dat je een mooi baantje vind dat 10¤ per uur verdient, met 40 uur per week maak je dan ongeveer 1600 euro per maand. dat lijkt echt veel dat weet ik, maar als je bedenkt dat het modale salaris volgens mij rond de 2000 ligt, dan heb je echt heeeeeeel weinig. plus je gaat dan gigaveel belasting betalen (rond de 39% als ik het goed heb)

Je kan ook een jaartje werken en daarna die studie doen …

Ik zou dan inderdaad een hbo opleiding gaan doen, met vwo kan je sommige hbo opleidingen toch ook in een versneld traject doen (ik herinner me vaag zoiets)? Aan alleen een vwo opleiding heb je niet veel denk ik

misschien is een hb-opleiding meer iets voor jou
dat is toch meer praktijkgerichter en misschien is het tempo ook minder

Je kan ook even een jaartje gaan werken (geld verdienen) en daarna weer gaan studeren, dan heb je tijd om uit te vinden wat je wel motiveert! En als je een leuke opleiding vindt op HBO, dan ga je dat toch doen? =D

denk heel goed na ivm de langstudeerboete, weet niet precies hoe t zit als je nu definitief een tijd stopt maar je kunt iig niet steeds van studie veranderen etc wil je het binnen een bepaalde tijd halen en geen bakken met geld hoeven te betalen…

Je kunt niet veel met alleen een vwo diploma, misschien secretaresse ofzo. Ik zal gewoon hbo gaan proberen, maar dat kan ook zwaar zijn met allemaal projecten die je krijgt.

Dat kan meestal alleen met mbo of als je al een andere hbo of universitaire opleiding afgerond hebt.

Je hebt minstens een MBO of HBO nodig om ergens binnen te komen of je krijgt de afdankertjes qua baantjes. Als je HBO niet trekt kun je altijd nog MBO volgen, zo is er MBO niveau 2 wat twee jaar duurt. Zo heb je toch een specialisatie. Je kan natuurlijk wel even werken om goed na te denken maar doorleren is denk ik de beste keus =) Daarnaast is de beste kans op een hoger inkomen wanneer je hebt doorgeleerd, al is het maar twee jaar extra dat kan toch veel verschil maken.

Je hebt echt niet genoeg aan een vwo diploma. Het is een heel mooi diploma maar je bent tot niks opgeleid. Ga gewoon nog een studie doen, na je studie kan je lang genoeg werken. School blijft hoe dan ook kut en je moet er even doorheen!

Misschien voor 1 jaartje kun je gaan werken om uit te vinden wat je precies wilt.
Maar denk dat je niet verder komt dan een supermarkt of een winkeltje in de stad.
Het is wel zonde om geen opleiding meer te gaan doen na je vwo.

Maak je opleiding af!! Dan pas werken, je kan altijd nog een andere opleiding doen als je het echt niet ziet zitten.

Alleen aan VWO heb je niets.

Als je HBO gaat doen, ben je ook weer 4 jaar onder de pannen. Ik zou een jaar nemen om te bedenken wat je echt wilt.

Een gapyear nemen om te bedenken wat je nu echt wilt zou ik zeggen. Maar aan de andere kant ook weer niet, want dan denk je ‘ik vind mij leventje op dit moment wel lekker’ en dan is de motivatie om te studeren al helemaal weg.

Ga maar mooi worsten gaan verkopen bij de HEMA, veel meer zit er niet in.

Dat valt denk ik behoorlijk tegen.
Ik heb afgelopen jaar een tussenjaar genomen omdat ik graag wilde rondreizen in Australië, en dat was echt fantastisch, maar de 8 maanden werken voorafgaand waren hels. Dan weet je echt: ik wil studeren en een baan krijgen die én goed verdient, én je niet zomaar kan doen…

ik denk dat het beter is om met deze opleiding te stoppen, als jij na de eerste 2 weken al geen motivatie meer hebt, zul je een opleiding van 4jaar echt niet vol kunnen houden.
jij wilt op dit moment graag gaan werken, ja je kunt best wel wat werk doen zonder er een diploma voor moet hebben (denk aan winkel, huishoudelijke hulp in thuiszorg enz.) maar ik zou dit dan voor een jaartje doen.
want wil je nou voor altijd achter de kassa staan bijv.? lijkt me niet dus ga in het jaar dat je gaat werken opzoek naar wat jij leuk vind en zoek een hbo opleiding die bij je past.

het is niet erg om met een studie te stoppen, een tijdje te werken en uit te zoeken wat je leuk vind en dan weer te beginnen maar je zult heel veel spijt krijgen als je niet meer door studeert want zonder diploma (hoger dan middelbare school) kom je helaas niet ver meer tegenwoordig.