Vrijwilligerswerk voor school

Halloo,
ik zit nu in de 5e van de middelbare school en het is verplicht om dan stage te gaan lopen in het buitenland waar er engels wordt gesproken. Vrijwilligerswerk mag ook. Je mag zelf verder helemaal weten hoe en wat. Ik weet al dat ik vrijwilligerswerk wil gaan doen in afrika/azië, alleen vindt ik het nog best lastig om vrijwilligerswerk te vinden waar je niet (veel) voor hoeft te betalen. Aangezien je voor een vliegticket al gauw 500+ euro kwijt bent wil ik eigenlijk voor het programma niks hoeven betalen.
Ik zat zelf te denken aan NGO’s zoals artsen zonder grenzen, Oxfam Novib etc. maar uit hun websites maak ik op dat zij toch vooral gediplomeerde en gespecialiseerde (volwassenen) zoeken om bij hun te werken.
Het gaat trouwens maar om een periode van 3 weken.
Is er iemand die bij een organisatie in het buitenland vrijwilligerswerk heeft gedaan en mij hierbij kan helpen?

sorry perongeluk 2x geklikt, weet niet hoe ik hem moet veranderen

Wow, wat heftig dat dat op jullie school verplicht is. Ik ken dat wel van opleidingen, maar voor middelbare scholen… Dan is (in ieder geval meer dan de helft) van de leerlingen nog minderjarig.

Maargoed dat terzijde, ik ging op mijn 16e ook een maand vrijwilligerswerk doen in Turkije haha. Ik heb hier stage gelopen bij een asiel, voornamelijk in de dierverzorging. Dierenstages.nl of dierenvrijwilligers.nl is hiervoor een heeele goede site, een zeer behulpzame en vriendelijke organisatie. Inmiddels heb ik al redelijk vaak vrijwilligerwerk gedaan in buiten- en binnenland, maar allemaal in de dierensector.

Maar als je alleen iets met mensen wilt doen dan heb je daar niks aan. Wat ik je wel sowieso kan meegeven is dat vrijwilligerswerk in het buitenland ontzettend leuk is, maar onderschat het niet. Als ik jou was zou ik het voor de eerste keer dichter in de buurt zoeken. Zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt met reizen kan de (cultuur)shock en de taalbarriere soms heeeel hectisch zijn.
Ik weet ook niet hoelang je vrijwilligerswerk moet doen, maar realiseer je dat je wel even moet settelen als je daar aankomt. En het is niet fijn als je alweer naar huis moet als je net gesetteld bent.

Huh, hoe moet ik dat dan voor me zien? Wat bo zegt inderdaad, het grootste deel van de middelbare scholieren is dan nog minderjarig. Waarom moet het per se in het buitenland?

Dit ja, heb ik echt nog nooit van gehoord…

En je kunt je eigen topics niet verwijderen maar ik heb je dubbele topic even voor je verwijderd (daar waren nog geen reacties op).

Misschien dat je eerst inderdaad beter in de buurt kunt zoeken, Engeland? Misschien dat er daar sites voor zijn? Voor vrijwilligerswerk in het buitenland.

Ik weet niet of je een maximum hebt, maar er zijn ook werkvakanties, wel bijna allemaal in de zomervakantie maar soms ook in de voorjaarsvakantie.

Misschien een beetje off topic maarja…
Ik heb eigenlijk nooit gesnapt waarom je zo belachelijk veel moet betalen voor dat vrijwilligerswerk in Afrika! Vliegticket snap ik maar bij die organisaties ben je 2000 euro kwijt. Je helpt hun daar toch waarom kost het dan zoveel? (Ik heb trouwens ook naar vrijwilligerswerk in Afrika gekeken!)

Verder wel ontzettend leuk zeg! Ik zou inderdaad ook wat dichterbij huis gaan zoeken. Veel succes!

Ik zou daar gewoon niet intrappen… dat zijn echt bedrijven die vrijwilligerswerk uitmelken. Ik zou daar niet eens willen werken.

Bij veel plekken moet je vaak wel wat betalen voor kost en inwoning, en natuurlijk je vliegticket etc. Uit ervaring weet ik dat sommige organisaties (bij mij dierenasielen, wildlife opvangcentra) een kleine bijdrage vragen die in de organisatie word gestoken. Maar dat ging bij mij over 10tjes, geen duizenden euros. Dat is gewoon oplichterij.

Naja het is eigenlijk omdat ik tweetalig vwo doe, dus het is niet voor iedereen verplicht.
Wow wat gaaf, in een dierenasiel! Verbleef je toen bij een gastgezin?
We moeten 3 weken aan het werk zijn. Het zijn minimaal 25 werkuren dus dat is eigenlijk erg weinig voor 3 weken.
Dankje, ga ik even op die sites kijken! Misschien dat iets met dieren ook wel wat is.
Dichter in de buurt vind ik ook prima maar ik zou echt niet weten waar ik dan heen zou moeten.

Ik heb gekozen voor tweetalig vwo, en de bedoeling daarvan, naast de engelse taal goed beheersen, is om een wereldburger te worden. Stage in het buitenland is een deel van internationalisering.
Voor heeeel veel projecten/stages willen ze ook 18+ers, zo stom maar ik snap het ook wel haha

Ja heb ik al gekeken maar in europa, de westerse wereld in het algemeen is het veel lastiger om als middelbare scholier ergens te mogen komen werken.
Mijn maximum inclusief vliegticket is toch niet meer dan 600 euro.

Het probleem is dat je met 600 euro ook niet heel ver zult komen wanneer je verder weg gaat kijken. Kan je niet eens op school vragen of zij geen contacten hebben op andere plekken waar studenten heen zijn geweest en dergelijke?

Voor 600 euro kun je best een heel eind komen hoor, mits je echt een tijd van te voren boekt!

In dat geval zou ik eens op dierenvrijwilligers.nl kijken, wat ik al had genoemd. En als je het dichtbij op wilt zoeken: kijk eens naar Spanje bijvoorbeeld.
Ik zou je in ieder geval echt aanraden om niet gelijk in het diepe te springen, zeker als het maar voor 3 weken is.

Oh en om antwoord te geven op je vraag; ja, ik sliep bij een gastgezin. Bij mijn eerste buitenlandse ervaring had ik het geluk in een half Nederlands gastgezin te mogen verblijven, dus dat scheelde ook al een heleboel. Dierenstages en dierenvrijwilligers en dergelijke organisaties willen je altijd wel graag helpen bij het vinden van een onderkomen. En bij een oprechte organisatie word je ook niet zo afgemolken (1000-en euros…).

Naar Afrika of Azië helemaal? Dan moet ik eens op gaan letten en vroeg van te voren vliegtickets kopen, dat zou ideaal zijn!

Sorry ontopic: ik weet niet hoe ik je verder kan helpen, maar heel veel succes!

Als ik uit ga van gratis vrijwilligerswerk dan wel…
en dat heb ik al geprobeerd maar je krijgt ook een cijfer voor hoe je op je stage bent gekomen dus je moet eigenlijk alles zelf doen

Ik had november 2014 vliegtickets naar Curacao gekocht voor september 2015 voor 650 euro.
Ik weet niet hoe het precies naar Afrika en Azie is maar vandaar.

En zoals hier ook al werd gezegd, misschien een werkvakantie? Veel success!