Vrijgezellen van ... facebookpagina's

Een paar klasgenoten van me zijn een poosje geleden zon pagina begonnen, het is behoorlijk uit de hand gelopen en ze hebben inmiddels 5.000 likes, tientallen berichten per dag etc en binnenkort een groot feest waarvan de kaarten al bijna uitverkocht zijn. Omdat ik nieuwsgierig was van hoe mensen zouden reageren en mijn zus een studie psychologie doet en graag een scriptie wou schrijven over de gevolgen van sociale media, ben ik ook mede-beheerder geworden.

Ik ben geschrokken van de negatieve reacties die er binnen komen, mensen die je bedreigen. Meiden die er graag op willen staan en dan compleet de grond in worden getrapt door lullige reacties. Ik en m’n medebeheerders verwijderen alles wat negatief is, en foto’s worden verwijderd als daarom gevraagd word.

Ook zijn er veel positieve berichten, mensen die het enorm leuk vinden en blij zijn met positieve reacties. Ook het feest dat er georganiseerd is word heel positief ontvangen en we zijn al door verschillende radio-zenders benaderd om er meer over te vertellen.

Wat is jullie mening over dit soort pagina’s? een belachelijke hype? of een moderne versie van daten?

Ja dit. Plus ik geloof er niks van dat alle meiden/jongens die op die pagina’s verschijnen, daar toestemming voor hebben gegeven of vanaf weten.

Ik heb net even zo’n pagina bekeken en ik zou het niet erg op prijs stellen als iemand mijn foto zou sturen. En dat is zeer extreem zacht uitgedrukt.
Conclusie:

Ik ben nog nooit zo’n pagina tegengekomen, mag ik een link? Ik ben best benieuwd hoe het er uit ziet haha.

^ ik heb gewoon ingetypt: vrijgezellen van en dan kom je wel een pagina tegen.

als ik de ‘mooiste dames van zeeland’ pagina bekijk… nou sorry dat ik het zeg maar ik vind het net een vleeskeuring.

Dit dus!

Heel erg oppervlakkig.

Hier wat voorbeelden:
https://www.facebook.com/search/results.php?q=mooiste&init=mag_glass&tas=0.989331781398505&search_first_focus=1392223941181

https://www.facebook.com/search/results.php?q=vrijgezellen&init=mag_glass&tas=0.8838573948014528&search_first_focus=1392223964558

Sowieso zijn al die halfnaakte vrouwen op Facebook raar. Porno is 1, maar hou dat alsjeblieft prive. Als ik bekende op zo’n foto zie reageren…

Het zusje van een vriendin van mij was ook op zo vrijgezellen pagina van de provincie op FB gezet door een paar ‘‘vriendinnen’’ die dachten grappig te zijn. Ze werd gigantisch hard afgekraakt omdat ze een maatje meer heeft, terwijl zij van niks wist dat ze erop gezet werd! Vind ik ook echt sneu!

Ik vind persoonlijk dat je een zwaar hulpeloos geval bent als je jezelf op zo’n pagina zet. Er zijn echt wel andere manieren om een relatie te beginnen en dat hoeft echt niet zo open en bloot op het internet waar iedereen je maar kan bekritiseren. Ikzelf zou het nooit doen, vind dat je geen zelfrespect hebt als je eraan mee doet, sorry.

Ik vind het vreselijke pagina’s, waar goedkoop gereageerd wordt door aso’s (uitzonderingen daargelaten). ^^

Tinder is veel beter, jwz.

Inderdaad, ik ken iemand die daar op staat maar het is gewoon een en al vleeskeuring.

Zeg dat wel ja, zou het ook niet waarderen als iemand me ‘voor de grap’ op zou geven.

Kan het hier niet meer dan mee eens zijn.

Negen van de tien meiden worden er door hun vriendinnen opgezet en dan enorm afgekraakt (of juist niet). Vind het behoorlijk kinderachtig.

Die heb je natuurlijk ook, ik vind dat al helemaal achterlijk. Maarja die kiezen er zelf voor.