Vriend praat niet graag over gevoelens, tips? Herkenbaar?

Beste girlsceners,

Ik wilde hier eerst een heel scenario gaan typen, maar ik dacht: het is misschien zinvoller om het algemeen te houden. Omdat ik denk dat veel mensen zich hierin herkennen.

Ik heb een vriend die het heel moeilijk vindt om open te zijn over zijn gevoelens. Niet over zijn gevoelens voor mij, want hij zegt gerust 10x per dag ‘‘ik hou van je’’ of ‘‘ik vind je mooi’’. Ik bedoel als hij zich ergens niet goed bij voelt. Al krijg ik het achteraf soms wel uit hem. Bijvoorbeeld dat hij toch wel wil dat ik laat weten wat mijn globale planning is. Maar alleen als ik er specifiek naar vraag krijg ik zoiets uit hem.

Misschien is het een mannending dat ze het ‘‘niet stoer’’ vinden om te zeggen dat iets kleins ze dwars zit? Ik wil natuurlijk wel dat hij alles tegen mij kan zeggen. We zijn pas een paar maanden samen, dus misschien kan het groeien.

Herkennen jullie dit? Hebben jullie tips voor mij?

Thanks alvast ladies!

Niet dat ik ervaring heb, maar volgens mij praten jongens sowieso niet graag of weinig over gevoelens. Dat is niet stoer of zo?

Ten eerste, geweldige username :-).
Thanks voor je snelle reactie.
Hij zegt ook tegen mij dat hij het meeste over zijn gevoelens praat met mij. Zouden ze zich niet veilig voelen daarbij? Of gewoon niet fijn?

Hehehehe dankje! Denk ook wel dat jongens met hun vriendin over hun gevoelens praten, verwacht niet dat jongens onder elkaar dat doen. Maar misschien kun je dat het beste aan je vriend vragen, die weet het beter dan ik hahaha

[quote author=Pizzagoras link=topic=458829.msg277786998#msg277786998 date=1522679485]
Hehehehe dankje! Denk ook wel dat jongens met hun vriendin over hun gevoelens praten, verwacht niet dat jongens onder elkaar dat doen. Maar misschien kun je dat het beste aan je vriend vragen, die weet het beter dan ik hahaha
[/q :goodman:uote]

Die zegt ‘‘Ik weet het niet.’’

Daarom bedoel ik dit topic meer algemeen. Zo van: wat doen anderen hiermee?

het is in het algemeen wel herken baar voor mannen om niet hun problemen open te stellen.

Meestal is dit het geval: als wij vrouwen met een probleem zitten, vragen we sneller hulp met anderen en praten we erover om het op te lossen.

Bij mannen kijken ze veel langer bij zichzelf en vragen ze zichzelf af: ‘hoe kan IK het alleen oplossen??’
Tuurlijk, als ze hulp willen, vragen ze ernaar maar het duurt meestal veel langer voor het probleem ‘publiekelijk’

Ik heb echt exact hetzelfde met mijn vriend! Hij is heel open over zijn gevoelens naar mij maar als ik onbewust iets doe waar hij verdrietig van wordt ofzo, dan moet ik dit meestal uit hem sleuren anders zegt hij dit niet. Ook al geef ik aan dat ik graag heb dat hij dit zegt. Ik vind dit soms wel irritant maar zo is hij nu eenmaal. Hij is altijd al vrij gesloten geweest, niet alleen naar mij toe.

Ja erg herkenbaar haha, als iemand tips heeft ben ik ook wel benieuwd :wink: Ik kan er ook wel eens onzeker over worden als ik duidelijk merk dat er iets is maar hij het niet zegt. Maar ik merk dat het wel steeds ietsje beter gaat dus misschien kost het gewoon wat tijd!