Vriend heeft gelogen

Ha meiden,
ik zit een beetje met een dilemma. Ik kwam er gisteren achter dat mijn vriend ergens over heeft gelogen (dit heeft hij me zelf verteld). Waarover het gaat vind ik niet echt gepast om op het forum te zetten, maar laten we zeggen dat het niet iets heel ergs is (hij is niet vreemdgegaan oid.)
Wat ik echter wel erg vind is dat ik er twee keer naar heb gevraagd, en hij toen recht in mijn gezicht hierover heeft gelogen. Hij heeft gezegd dat het hem heel erg spijt, en dat hij het deed om mij te beschermen maar ook inziet dat ie totaal verkeerd heeft gehandeld door te liegen. Ik begrijp hem, en heb het hem vergeven, maar ik vind het toch lastig. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat hij zo glashard tegen me heeft kunnen liegen. Ik snap van de ene kant wel dat het iets was wat hij eng vond om te vertellen, omdat ie dacht dat ik het uit zou maken als hij het vertelde (wat ik nooit zou doen omdat het echt niet zo’n big deal is. Had echter wel gewild dat hij het gewoon had verteld). Maargoed, dan komt de vraag weer naar boven waarom hij ‘het’ in hemelsnaam heeft gedaan als hij dat dacht…
Ik vergeef hem echt wel maar weet nu even niet zo goed hoe ik met hem moet omgaan.
Dus, mijn vraag; wat zouden jullie nu doen?

Ik zou hem vergeven. Maar zodra hij nog een keer zou doen is het klaar. Een laatste kans dus. Good luck!

Tsjaa, dit is zoooo lastig om te beoordelen. Ik zou het absoluut niet tof vinden als mijn vriend tegen me zou liegen over iets, maar om het daar nu voor uit te maken… Ligt echt aan hetgeen waar hij over liegt.

Ik zou het hem vergeven, maar zeker wel nog een gesprek aangaan zodat hij al jouw vragen kan beantwoorden.
Het is belangrijk dat jij niet gaat piekeren over de hoe’s en de waarom’s en dat je dus -zoals je al aan geeft- niet jezelf afvraagt waarom hij jullie relatie voor zijn gevoel op het spel zou zetten

Daarbij vind ik dit btw wel moeilijk te beoordelen.
Als het zo zou zijn dat hij porno heeft gekeken terwijl hij denkt dat jij het niet leuk vindt, dan zou ik er totaaal geen probleem van maken en zelfs een beetje lacherig van worden dat hij denkt dat je het daarom zou uitmaken.

Maar als het bijvoorbeeld een meisje is die hem leuk vindt, waar hij weer mee heeft geappt terwijl jij hem expliciet vroeg om niet met haar te praten ofzo, dan zou ik het niet tof vinden.

Wat Slak zegt, dit is echt heel moeilijk te beoordelen. Zeker omdat jij je afvraagt, waarom hij ‘het’ uberhaupt gedaan heeft, als hij zo bang was voor jouw reactie. Dus lastig te beoordelen, maar wat ik wel wil zeggen is dat je echt goed duidelijk moet maken dat je liegen echt niet op prijs stelt.

De daadwerkelijke leugen wil ik ivm anonimiteit enzo liever niet online zetten (post hier wel eens foto’s, zou niet chill zijn als mensen het weten) maar het is wel iets waarvan ik duidelijk heb aangegeven dat ik het niet echt chill zou vinden. Ik zou het nooit verbieden, maar we hadden duidelijk de afspraak dat hij het zou vertellen (van tevoren, eigenlijk) als desbetreffende situatie zou gebeuren… Vandaar misschien ook dat 't me toch niet lekker zit…

Ik zou hem wel vergeven, ookal lijkt dat nu niet de juiste oplossing. Ik snap dat jullie eerder een afspraak erover hebben gemaakt, maar hij heeft alsnog de waarheid vertelt en het spijt hem ook. Ik zou wel duidelijk zeggen dat hij de volgende keer straight up eerlijk moet zijn over desbetreffende situatie, maar ik denk wel dat hij zijn ‘les’ heeft geleerd. Succes nog. :sob::muscle: