Vriend belooft te stoppen met dealen

Hoi lieve meiden,

Mijn vriend dealt drugs, pillen speed en ghb. Hier moet ik niks van hebben en hier hebben we vaak eindeloze discussies over gehad. Hij gebruikt zelf ook speed pillen coke xtc ghb c2. Van speed en pillen was ik op de hoogte en hij gebruikte dit alleen op feesten zover ik wist en van de andere drugs soorten wist ik pas sinds twee weken. Dus uiteraard hier ook een gesprek over gehad met hem. Hij ging toen akkoord om het bij speed en xtc te houden.

Nu heeft hij dus al die tijd achtergehouden naar mij toe dat hij die overige drugs soorten ook heeft gebruikt op feesten en bij (drugs)vrienden/vriendinnen thuis. Waardoor ik het uit wou maken met hem.

Nou is het dus niet uit tussen ons, vanmiddag hadden wij afgesproken en ik zei toen dat ik het uit wilde maken met hem en ik had ook uitgelegd waarom. Het hele scenario drugs zit mij het meest in de weg. Hij wilde mij toen de belofte doen om op te maken wat hij nu nog in huis heeft (dus de drugs voor het dealen), en alleen nog op feesten zou gebruiken.

Ik heb dit voorstel geaccepteerd en hij heeft gezegd dat als ik hem betrap dat ik hem de t**v*s in mocht schoppen waarop ik heb gereageerd met dat als ik hem alsnog zou betrappen het meteen klaar is. Daarbij ben ik vaak (vaker) bij hem thuis (dan bij mij) en weet ik de plekjes waar de drugs ligt en kan ik het dus wel in de gaten houden. Ook financieel weet ik hoe hij ervoor staat met drugsdealen erbuiten gelaten en zolang hij dealt krijgt hij supervaak whatsappjes van zijn drugs’vrienden’ of ze weer wat kunnen halen en soms zelfs van vreemde 06- nummers.

Alleen ik weet niet of ik nu wel slim bezig ben en ik heb daarvoor jullie (openminded) mening voor nodig!
Reacties met ‘ik zou al sowieso niks willen met een jongen die drugs dealt, gebruikt’ zijn niet van toepassing…!

Liefs, mij x

Waarom neem je uberhaupt nog de moeite? Deze jongen gaat en wil niet veranderen en hier ga je niks mee opschieten.
Je houd alleen jezelf voor de gek

Vind het wel wat apart dat hij zn voorraadje nog wel op wil maken, weet je zeker dat hij dan straks niet aankomt met “oja hier heb ik ook nog een voorraadje liggen, als ik dit op heb stop ik echt hoor!” ?

“Ik wil voor ons gaan, maar eerst even mijn stash opmaken. Want dat is ook belangrijk.”

Dit probleem snap ik niet echt. Drugs zijn echt niet zo goedkoop hoor, als hij het geld nodig heeft en zij heeft dit voorstel geaccepteerd…

Als jij nou tegen hem had gezegd van óf je pleurt nu alles weg of we zijn klaar, was het een ander verhaal geweest.

Ik vind dat je gewoon goed handelt, zou zelf waarschijnlijk hetzelfde doen. Als ik er achter zou komen dat hij het tóch deed zou ik het inderdaad uitmaken, niet per se vanwege de drugs maar vanwege het achter mijn rug om doen en tegen me liegen.

Ik zie geen toekomst met mensen die dealen.

Hij wil ook stoppen voor haar.

Ik schat de kans dat dit werkelijk gebeurd klein in.
Ik heb wel enigzins ervaring met dat soort mensen

Precies, en het dealen, heeft hij tegen mij gezegd, doet hij niet persé voor het geld het is een leuk zakcentje zegt hij dan en een manier om zijn ‘vrienden’ te spreken, nouja heb dat al eens tegen hem gezegd dat het geen echte vrienden zijn en dat weet hij ook wel. Vandaar dat ik hem laat opmaken wat hij nu heeft en ik weet ook wat hij heeft liggen thuis.

Ik zou eerst eens aanzien of hij stopt. Om bij voorbaat er al vanuit te gaan dat hij niet gaat stoppen is niet eerlijk tegen over hem.

Verder handel je in mijn ogen goed. Als hij zich aan zijn woord houd en stopt, heb je op een goede manier je relatie gered. Mocht 'ie toch verder gaan met dealen dan is het ook gewoon echt over en uit.

Als hij het niet voor het geld doet kan hij toch nu wel stoppen? Ik vind het klinken alsof hij niet voor jou gaat en het zegt om van je gezeur af te zijn tbh.

Als 'ie nu meteen stopt dan gooit 'ie toch een hoop geld onnodig weg? Lijkt me dat het inkopen van die drugs (of hoe 'ie ook maar aan die drugs komt) niet goedkoop is. Zelfs als je het geld niet nodig hebt wil je het liever niet verspillen.

Ik was eerst even in shock omdat hij dus ook coke gebruikte en ik vond dat je dat wel meteen weg moest gooien. Maar toen ging ik kijken naar de gevaarlijkste drugs en alcohol wordt gevaarlijker geacht dan cocaïne. Dus ja. Hoewel ik nog steeds niet blij zou zijn met cocaïne, ben ik daardoor wel gekalmeerd over het opmaken van zijn drugs. Tenminste, ik neem aan dat hij ook niet met alcohol hoeft te stoppen dus ik vind dat hij dan drugs die minder gevaarlijk zijn ook wel mag gebruiken of op z’n minst opmaken.

Met het dealen zou ik zelf overigens wel echt een probleem hebben en ik zou willen dat hij daar meteen mee stopt, maar deze afspraak is jouw keuze en niet die van mij. Ik vind dus wel dat je goed handelt als het voor jou een bewuste keuze is om hem deze kans te geven en denkt dat het een kans van slagen heeft.

Ik snap dat het een moeilijke situatie voor je is, dus sowieso respect dat je er zo volwassen mee omgaat.
Ik kan in je post niet lezen hoe je vriend (qua emotie) reageerde toen je zei dat je het eigenlijk uit wilde maken. Want ik denk dat dat heel veel zegt over of je hem hierin kunt vertrouwen of niet.
Als hij echt heel erg schrok, verdrietig leek oid zou ik hem nog een kans geven om zijn belofte waar te kunnen maken.

Als jij het gevoel hebt dat hij oprecht gaat stoppen, dan zou ik hem die kans geven. Maar blijf er wel over praten met hem. En hou er rekening mee dat hij toch terugvalt en je hart kan gaan breken…

Het zou niet mijn keuze zijn. Dit soort gasten zijn fout en zijn gespecialiseerd in liegen en bedriegen. het zijn niet voor niets DRUGS-dealers. Ik snap echt niet dat er nog meiden zijn die voor deze leugens vallen… Gebruik alsjeblieft je verstand en dump deze gast. Je kan echt wel beter krijgen, dadelijk kom je zelf ook nog in de problemen.

Persoonlijk vind ik het naïef, want ze is nu medeplichtig en hij heeft nog speelruimte. Maar goed, inderdaad, als ze daarmee akkoord is gegaan, dan is dat ook een optie. Zelf zou ik niks met die zooi te maken willen hebben.