vraagje over bh

Ik draag nu al een tijdje een beha en draag een 70B.
Maar ik heb al meerdere keren gelezen dat veel vrouwen een foute beha dragen.
Dus heb ik meerdere sites gelezen en die zeiden dan hoe je kon zien welke maat je hebt. Dus had ik mijn borsten en omvang opgemeten en bleek een 75AA te hebben maar dat zo zo een groot verschil zijn en heb niet het gevoel dat deze beha te groot is.
Dus mijn vraag is heb ik dan zo een foute behamaat of is die test fout?

Die tests kloppen niet. De beste manier is om advies vragen in een lingeriewinkel (Hunkemoller, Livera, lingerieafdeling Bijenkorf etc.).

Gewoon om advies vragen inderdaad.

Maar iig ben ik redelijk onzeker om dat zo te vragen, krijgen ze je borsten dan ook bloot te zien? want daar ben ik ook wel gesloten om.

Oh ja bedankt voor de snelle reacties :slightly_smiling_face:

Bij zo’n test ding heb ik 90AA ofso. En toen ik het in een zaak ging vragen 85D c’’:
Bij de livera keek die vrouw alleen maar naar die van mij. Ik had me jas gewoon aan. Ze zei ongeveer wat ze dacht dat ik had. Toen ik de bh’s ging passen keek ze natuurlijk ook hoe ze zaten. Ik weet niet precies hoe ze het bij andere zaken doen.

Nee, jij past je BH. Zij kijken of hij past. Zo niet, dan weten zij precies wat er aan veranderd moet worden. Zo kunnen ze een cupmaat of lengte(?)maat groter/kleiner voor je halen. Ze kijken nooit zomaar het pashokje in, vragen altijd even.

Dus kon ze het zien door die jas heen?, maar dat is goed om te weten want had toch wel het gevoel dat ik een hele verkeerde behamaat had
maar vind het zelf niet zo erg als ze me zien met beha, alleen zonder gewoon.

Je kunt alleen schatten wat voor cupmaat je hebt door iemand te zien. Anders meten ze je op, of moet je gewoon een paar BH’s passen.

Blijkbaar, want de bh zat wel goed :stuck_out_tongue:
Ik denk dan eerder zat ze het gaan meten met een bh aan.

Ik hoop het, denk dat ik dan maar eens langs een lingerie winkel ga gaan.
Maar ik koop mijn bh’s meestal bij de h&m, doen ze dat daar?

Nee, dat moet je echt naar een lingerie zaak gaan, waar ze gespecialiseerd zijn in lingerie. Die staan een paar comments hierboven :slightly_smiling_face:

Geen idee.
Ik denk dan alleen in zo’n lingerie h&m. Misschien daar zelfs ook niet.

Oké, dan zal ik daar gaan, moet mss wel wat meer betalen maar dan heb ik ook de goeie bh.

Nog een klein vraagje nu we toch bezig zijn :stuck_out_tongue: maakt het uit dat je met zo een kleine maat een merkbeha hebt, of gewoon een zeeman, hema beha hebt?

Gewoon op laten meten bij de hunkemöller ofzo, die mensen hebben al belachelijk veel borsten gezien ondertussen dus waar maak je je druk om?
En bij mij deden zde het gewoon met bh aan.

Die test klopt niet, maar elke BH valt ook weer anders, dus bij de een kun je 70B hebben terwijl je bij de andere 75A hebt denk ik. gewoon advies vragen in de winkel :slightly_smiling_face:

@SABREPULSE ik weet het, maar voel me daar gewoon niet zo prettig over.
Ben zelf niet super tevreden over mijn beha maat, maar dat zal mss wel komen met een moeder die 80E heeft. Maar daarvoor zit ik in het verkeerde topic.

Niemand, naast mijn moeder en beste vriendin hebben mijn borsten gezien en om daarom mijn borsten te laten zien aan een wildvreemde.

Maar ik snap je commentaar ook wel, en zal het dan wel doen met een bh aan.

ze meten de breedte op, dat is het stuk onder je borst dat doen ze gewoon over je shirt heen en als je bijvoorbeeld met het lint 73cm hebt dan nemen ze het 70 omdat een bh uitrekt en een lint niet en je moet je bh altijd op het loste oog hebben dan kun je hem nog strakker doen.
je hebt waarschijnlijk geen 75AA want ik heb het zelf ook een keer gedaan zelfde als jou kwam daar ook op uit. als je borsten goed je bh vullen maar er niet uit puilen, je bandjes niet te strak zit [ als ze te strak zitten zit de achterkant wat omhoog ]
ik loop stage bij de hunkemoller dus ik weer er wel wat van. maar je kunt beter een bh kopen bij de hunkemoller, livera want die van de hema, zeeman, bentexx etc die zijn vaak minder stevig dus kun je beter een wat duudere bh kopen die gaan langer mee en zitten fijner

@ alliesss
een 75A is het zelfde als een 70B qua cup alleen hij is wat breder in de omvang

dan zal ik dat doen, maar nu groeien mijn borsten juist wat meer en dan is het zo een beetje zonde om daar dan geld uit te geven om dan binnen 3 maanden weer een nieuwe bh te kopen.
Ik vroeg me af als ik je mijn maten zou geven zou je dan weten welke maat ik heb, of is dat zo als er al vaker is gezegd alleen op het blote oog.

en nu heb ik nog een vraagje waar ik pas met een vriendin over aan het discusiëren was:
Moet je een beha wassen en om de hoeveel tijd moet je dat dan doen?
Want ik doe dat om de 3 dagen ong. ja ze sleiten misschien wat sneller maar vindt het wel schoner, terwijl zij het bijna/ nooit wast en die bh blijft mss wel langer

soms zijn je borsten als je in je eisprong zit wat groter en gevoeliger dan moet je geen bh kopen klinkt een beetje raar (’: maar ze kijken niet naar je blote borsten dus wees maar niet bang, als je vraagt of ze je willen opmeten doen ze dat alleen onder je borst gewoon met kleren aan, omdat ze je borst niet MOGEN meeten, dan gaan ze schatten of je bijvoorbeeld een b of c cup etc moet hebben en gaan ze je laten passen dan kijken ze hoe de bh zit of die te klein is of juist te groot, als die goed lijkt te zitten kijken ze of de band aan de achter kant niet te strak zit en of de beugels goed zitten, dan zeggen ze dat je je armen beetje omhoog moet doen, en kijken ze via de achterkant of de beugel niet om je borst drukt dus ze zien je borsten alleen zo eventjes maar dan zien ze eigenlijk als nog niks! hoop dat je je dat wat helpt dat ze je borsten niet zien :slightly_smiling_face:

en je andere vraag, het beste is om 8 bh’s te hebben, nu denk je natuurlijk wauw wat veel maar dat is het beste. dan heb je elke dag 1 zodat ze minder snel verslijten en 1 extra voor het geval dat. en als je nu bijvoorbeeld een bh wilt kopen hebben ze nu bij de hunkemoller 2+1 gratis. het is inderdaad schoner om ze vaker te wassen maar dan gaat het rek er uit en de stof rond de cup kan krimpen en word je bh ook te klein :wink: