Vooroordelen over kleding/uiterlijk

Hey allemaal!

Voor maatschappijleer moet ik met een groepje een presentatie houden en wij houden de onze over vooroordelen, en dan voornamelijk over jongeren die er ‘anders’ uitzien.

Nu zijn we eigenlijk op zoek naar verhalen en meningen van anderen, dus zouden jullie misschien dit lijstje in willen vullen? We hebben vooral veel aan meiden die zich ‘anders’ kleden, zoals Gothics en emo’s, maar we kunnen iedereens mening gebruiken.

Leeftijd:
Heb je te maken met vooroordelen?
Zo ja, wat is hier de reden voor? (bijv. ik kleed me alternatief (welke stijl?), ik ben blond, ik ben buitenlands etc.)
Wat wordt er dan tegen je gezegd/gedaan? (en wat doe jij dan?)
Heb je er echt last van, of kan het je niet zoveel schelen?
Denk je dat kleding iets zegt over het innerlijk van mensen?
Wat vindt je van vooroordelen?
Heb je zelf ook vooroordelen?

Alvast ontzettend bedankt!

Ikzelf heb geen opmerking oid gekregen over mijn kledingsstijl, maar bij ons op school komt vooral dit ter sprake:

  • Meisjes met ‘‘scene/emo haar’’, er wordt dan meteen gedacht dat ze zichzelf snijden
  • Meisjes met hoofddoeken, wordt meteen van gedacht dat ze terroristen zijn
  • Mensen met een bril, wordt meteen van gedacht dat ze een nerd zijn ofzo
  • Mensen met blond haar, wordt meteen van gedacht dat ze dom zijn(dom blondje enzo)

Hopelijk heb je hier wat aan(: x

-meisjes met make-up op worden gelijk gezien als bitches
dat is bij ons zo

Ik had vooral vroeger wel is te maken met vooroordelen omdat me toen nog wel is alternatief kleedde. Ze denken gelijk dat je depressief ben als je iets meer zwart draagt dan rechtuit en dergelijke.

En nu denken ze juist weer dat ik geen inhoud heb aangezien ik nu blond ben en een behoorlijk tutje kan zijn zo op z’n tijd.

Ja, bij ons is dat ook zo, maar dan alleen bij meisjes die echt 10 ton foundation enzo dragen.

Ik kleed me erg netjes. Zowel vrienden als buitenstaanders bestempelen me eigenlijk meestal als ‘kakker’, nu vind ik het niet erg als ze m’n kledingstijl kakkerig vinden, want zo ben ik nu eenmaal!

Maar wat wel erg vervelend is, is dat mensen die ik niet ken er dan wel meteen vanuit gaan dat ik op mensen neerkijk, oppervlakkig ben en alleen van dure dingen hou. Gelukkig weten m’n vrienden uiteraard wel beter, maar dat mensen er meteen van uitgaan dat je oppervlakkig bent is niet leuk…

ik heb zeg maar een klein moedervlekje(3 mm) naast mijn neus en daardoor denken ze meteen dat ik arrogant ben of dat ik het teken met oogpotlood :crazy_face:

Ik krijg best vaak opmerkingen over mijn uiterlijk/kleding.

Ik draag bijna altijd make-up omdat ik het leuk vind maar ben helemaal niet bang om zonder make-up de deur uit te gaan of naar school. Toch vragen op een dag minimaal 10 mensen mij of ik ziek ben, me verslapen had of of er iets aan de hand is waarom ik geen make-up draag. En meestal volgt ook nog “Vind je het niet erg om geen make-up op te hebben” Mensen verwachten gewoon dat ik iedere dag make-up op heb wat dus niet zo is.

Verder menen mensen op een andere manier altijd dat ik een vriend heb en zijn ook nog verbaast als ik nee zeg. Ze verwachten gewoon dat ik en vriend heb wat deels ook kan komen door hoe ik me kleed/uitzie.

Verder heb ik bijna wit haar wat al snel word samengetrokken met porno blond haar en een bitch zijn. Mensen verbazen zich altijd er om dat ik toch geen bitch ben.

Even denken ik draag vaak zwart omdat het afkleed. Ik had laatst een ‘nep’ mcqueen skull sjaaltje om waarop ik de reactie kreeg dat ik er weer lekker ‘gothic’ uitzag. Mijn andwoord was dat ik helemaal niet gothic was terwijl de persoon bleef volhouden dat ik toch erg gothic was.

Iedereen heeft vooroordelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mensen ook eerst beoordeel op hun uiterlijk voordat ik ze aanspraak.

Leeftijd: 14
Heb je te maken met vooroordelen? Ja heel veel dat mensen zoals ik zich meteen snijden enzo.
Zo ja, wat is hier de reden voor? (bijv. ik kleed me alternatief (welke stijl?), ik ben blond, ik ben buitenlands etc.) Alternatieve kleding, vaak velgekleurd haar emo achtig enzo.
Wat wordt er dan tegen je gezegd/gedaan? (en wat doe jij dan?) Uehhhm. Vaak geven ze me tips hoe ik zelfmoord kan plegen en ze schelden me uit of doen zo’n achtervolging of doen poging tot me in elkaar te slaan maar gelukkig mislukt het vaak. En afval naar me gooien en al die shit.
Heb je er echt last van, of kan het je niet zoveel schelen? Uhm best wel veel last van ook soms zelfs nachtmerries maar dan zeggen mensen wel tegen me ja als je je eens normaal kleed en normaal gedraagd dan wil ik wel met je omgaan. Maar ik geef dit niet op om gelieffd te worden ja ik heb een kutleven maar ben mezelf anders heb ik een sprookjes leven maar haat ik mezelf omdat ik niet mezelf ben.
Wat vindt je van vooroordelen? Kut mensen haten me en negeren me en doen vanlles met me alleen om mijn uiterlijk.
Heb je zelf ook vooroordelen? Als iemand er echt als zo’n huppelkut bijloopt of me meteen aankijkt alsof ik een dodelijke besmettelijke ziekte hebt dan haat ik ze wel meteen eigenlijk maar ik vind dat redelijk begrijpelijk

Hoop dat je er iets aan het en veel suc6 ermee ^^

Ik heb nooit last van vooroordelen over mn uiterlijk eigenlijk.
Kleding ook niet! (:

Btw hier heb je ook mischien iets aan met je presentatie:

http://thenouveaushanty.files.wordpress.com/2011/04/chronic-bitch-face.jpg?w=640&h=1024

^ Die is zo waar! Heb ik best wel veel last van. Dat mensen zeggen dat ik niet zo chagrijnig moet kijken en vrolijk moet zijn, terwijl ik dat dan gewoon wel ben alleen op dat moment eventjes niet lach. MIJN HOOFD STAAT GEWOON CHAGRIJNIG DAMNNN.

Maar verder merk ik niet veel van vooroordelen, maar die zullen er sowieso zijn. Ik denk dat bijna iedereen wel (onbewust) vooroordelen heeft. Betrap mezelf er ook vaak op dat ik voordoordelen heb over mensen terwijl ik dit helemaal niet wil.

Leeftijd: 15
Heb je te maken met vooroordelen? Jepp
Zo ja, wat is hier de reden voor? Kleed me een beetje alernatief, emo achtig.
Wat wordt er dan tegen je gezegd/gedaan? Hmm, emo, gothic etc etc. Ik negeer het maar… als ik erop in ga krijgen ze hun zin dusja.
Heb je er echt last van, of kan het je niet zoveel schelen? Ik zeg altijd wel: het doet me echt niks! Maar tuurlijk doet het me wel wat, want het is natuurlijk niet leuk als ze je nakijken en emo roepen ofzo.
Denk je dat kleding iets zegt over het innerlijk van mensen? Soms… Maar echt niet altijd hoor!
Wat vindt je van vooroordelen? Heel slecht.
Heb je zelf ook vooroordelen? Nope, als iemand aardig tegen mij doet, doe ik aardig terug, kan me niet schelen waar je van afkomstig bent of hoe je eruit ziet!

Hoop dat je er wat aan hebt! :wink:

Leeftijd: 16
Heb je te maken met vooroordelen? Niet zo zeer, maar dat komt omdat ik anders ben dan het ‘standaard’.
Zo ja, wat is hier de reden voor? (bijv. ik kleed me alternatief (welke stijl?), ik ben blond, ik ben buitenlands etc.)Vroeger veel gothic, tegenwoordig nog wel alternatief, maar toch op een andere manier. Moeilijk uit te leggen, haha.
Wat wordt er dan tegen je gezegd/gedaan? (en wat doe jij dan?) Soms werd 'r wel eens gothic naar me geroepen en ook een keer ‘princess of darkness’, maar boeit me verder niet.
Heb je er echt last van, of kan het je niet zoveel schelen? Zie hierboven
Denk je dat kleding iets zegt over het innerlijk van mensen? Dat kan, bij mij valt 'r wel altijd uit af te lezen dat ik erg rustig ben (vind ik zelf dan), maar als je 't faket, dan niet.
Wat vindt je van vooroordelen? Niet veel bijzonders, hoort nou eenmaal in onze samenleving.
Heb je zelf ook vooroordelen?Soms ja, maar dat hou ik voor me en blijf gewoon beleefd.

Iedereen heeft wel vooroordelen. Als je iemand boos ziet kijken denk je niet: ‘Goh wat een vrolijk persoon’, maar dat is puur je eerste indruk. Maar misschien is deze persoon hartstikke vrolijk, maar is de gezichtsuitdrukking gewoon wat kwader.

Leeftijd:
20

Heb je te maken met vooroordelen?

Soms.
Zo ja, wat is hier de reden voor? (bijv. ik kleed me alternatief (welke stijl?), ik ben blond, ik ben buitenlands etc.)
Ik kleed mij netjes en oog ‘lief’, waardoor mensen denken dat ik preuts ben. Wat grappig genoeg helemaal niet zo is.
Wat wordt er dan tegen je gezegd/gedaan? (en wat doe jij dan?)
Soms hoor ik: “Ik dacht dat je best preuts was.”
Heb je er echt last van, of kan het je niet zoveel schelen?
Helemaal niet, interesseert me niet. Kan er om lachen.
Denk je dat kleding iets zegt over het innerlijk van mensen?
Ja, ik denk dat het een reflectie geeft van hoe je je voelt en wie je bent.
Wat vindt je van vooroordelen?
Ik kan ermee leven, het hoort er nou eenmaal bij.
Heb je zelf ook vooroordelen?
Onbewust wel, maar ik wil niemand kwetsen dus ik deel ze niet hier.

Ik heb zelf niet te maken met vooroordelen, dus dat eerste stukje vul ik maar niet in. Ik denk wel dat je een beetje aan iemands kleding kunt zien hoe iemand is, als iemand veel kleurige, opvallende kleding draagt zal dat eerder iemand zijn die spontaan is en graag op de voorgrond treedt. Iemand met rustige, beetje onopvallende kleren is zelf vaak ook rustiger, door zijn of haar kleding probeert diegene een beetje te ‘verdwijnen’ zeg maar. Iemand die vaak zwart draagt komt niet zo vrolijk over. Iemand met heel veel merkkleding (en dan ook grote merkjes op de kleding) is denk ik verwender dan iemand met alleen maar H&M kleding. Dus ik denk dat er zeker wel iets aan af te lezen valt, hoewel het natuurlijk niet altijd opgaat. Ik heb zelf ook wel eens vooroordelen over iemand, maar die zal ik niet laten merken.

Leeftijd: 19
Heb je te maken met vooroordelen?
Soms, vroeger op de middelbare school meer. Op de universiteit heerst een hele anders sfeer en heb ik er minder last van.
Zo ja, wat is hier de reden voor? (bijv. ik kleed me alternatief (welke stijl?), ik ben blond, ik ben buitenlands etc.)
Ik ben blond, ik heb grote borsten en aan mij kleding is wel te zien dat het iets is waar ik me mee bezig hou. Hierdoor denken mensen vaak dat ik een oppervlakkig en dom meisje ben.
Mensen gaan er ook vaak van uit dat mijn borsten niet echt zijn. Hierdoor hebben ze het vooroordeel dat ik graag aandacht wil.
Op mijn middelbare school heerste heel erg een ‘alleen spijkerbroeken zijn goed’-cultuur. Ik draag graag rokjes, hakken, panty’s met printjes waardoor mensen mij daar ‘raar’ vonden.
Wat wordt er dan tegen je gezegd/gedaan? (en wat doe jij dan?)
Ik wordt soms niet serieus genomen of wordt laag ingeschat.
Er is mij wel eens gevraagd door een random-eikel wat ik voor mijn borsten betaald heb.
Stoere bruggertjes hebben mij op de middelbare school wel eens verteld dat ze me raar vonden. Of gewoon opmerkingen gemaakt over dat wat ik droeg niet kon.
Heb je er echt last van, of kan het je niet zoveel schelen?
Ik vind het jammer dat mensen denken dat ik oppervlakkig ben. Dat mensen denken dat ik raar ben of dat ik nepborsten heb kan me niet zoveel schelen.
Denk je dat kleding iets zegt over het innerlijk van mensen?
Meestal wel, maar er zijn altijd uitzonderingen.
Wat vindt je van vooroordelen?
Iedereen heeft ze, het hoort er inderdaad bij. Maar mensen uiten ze soms erg bot en dat vind ik ronduit asociaal.
Heb je zelf ook vooroordelen?
Jawel. Meisjes die zich ordinair kleden typeer ik wel als sletten. Maar ik weet dat er uitzonderingen zijn. Ik ken ze. En ik zal iemand ook nooit beledigen op basis van vooroordelen.

Bye

Dan wil ik nog een dingetje kwijt… Er wordt hier gezegd dat mensen die zich onopvallend kleed, dat diegene vaak rustiger is en probeert te verdwijnen…

Ik heb een hele goede vriend die precies aan deze beschrijving voldoet. Ik moet zeggen dat mensen die zich zo onopvallend, een beetje saai kleden om nie top te vallen, dat deze mensen vaak onzeker zijn en dat ze daarom juist niet op willen vallen.

Maar daarintegen zijn ze vaak zeker niet zo rustig als z eop school zijn. Als ik met die vriend en een groepje naar de stad ga dan leeft hij als het ware een beetje op en is hij zichzelf en geloof me

Dan is hij alles bahalve rustig.

Als je veel zwart draagt, hoeft dat niet meteen te betekenen dat je absoluut niet blij kan zijn, dat je niet vrolijk bent oid. Ik droeg bijv. ook heel erg veel zwart een paar jaar geleden, maar ik was in die tijd bij mijn vrienden echt een stuiterbal, met tranen in mijn ogen van het lachen en mijn vrienden waren even zwart als ik en die lachten net zo hard mee. Ondanks dat begrijp ik wel wat je bedoelt want op mijn school zijn er óók mensen die zwart zijn maar ook doods uit hun ogen kijken. Meer zo van: Oeehh jou wil ik vermoorden, en jou, oehh en jou. Maar dat zijn dan de mensen die niet lachen, zelfs niet bij hun eigen vrienden.