Voor het eerst roken/blowen?

Oké, ik weet dat dit heel raar en dom gaat klinken, dus daar hoeven jullie geen comments over te plaatsen.

Ik heb de laatste tijd niet zo’n geweldige periode achter de rug gehad, veel emotionele problemen enzo. Ik had veel vriendschappen verwaarloosd waardoor ik maar weinig vrienden meer over had. Nu ben ik via via met een vriendengroep in een andere stad in contact gekomen, en zij zijn echt de meest toffe mensen die ik ooit heb ontmoet. Ze zijn open-minded, intelligent, hebben de meest uiteenlopende interesses en passies, zijn creatief en gewoon hartstikke relaxed om mee om te gaan. Bij hen is er echt geen drama of stress, gewoon genieten van het leven.

Toen ik laatst bij hen was boden ze me een joint aan. Die had ik afgewezen omdat ik een beetje onzeker was. Ik heb nog nooit in m’n hele leven ook maar een sigaret in mijn handen gehad.
Maar het idee om af en toe een jointje te roken speelt wel langer bij mij. Na wat rond gekeken te hebben op internet las ik dat de eerste keer blowen beter verloopt wanneer je al 'ns gerookt hebt, dan ben je gewend aan de rook. Dan heb je minder kans om ziek te worden etc.

Nu is mijn vraag: Is het beter om van te voren wat meer ervaring op te doen met roken voordat je begint met blowen? Zoja, welke sigaretten zijn het best om mee te beginnen? Ik had iets gelezen over menthol sigaretten, dat die verzachtend voor de keel werken.

Note: Ik bedoel niet dat ik verslaafd wil raken aan roken, al weet ik wel heel goed dat dat risico hieraan vast zit. Ik heb het meer over 2 of 3 sigaretjes zodat ik wat meer ‘voorbereid’ ben.

Tips over voor het eerst blowen stel ik ook erg op prijs!

Hahaha idioot

Dit is je 1e bericht.

Hoe achterlijk ben je? Je WILT beginnen met roken?

Er zijn betere alternatieven.

Ik rook zelf en stoppen is 09428592752489574289798x zo moeilijk als beginnen

En verslaafd raak je toch wel als je al over 2 of 3 begint.

Laughin’

Nah dat valt ook wel weer mee.
Alleen ben je wel zwaar achterlijk als je wilt beginnen met roken omdat anderen je een joint aanbieden. wtf haha

Serieuze, volwassen reacties waarin jullie me niet naar beneden proberen te halen worden overigens ook heel erg gewaardeerd.

Dit zijn reacties die van volwassenen afkomen, mevrouwtje.

Dat had je eigenlijk wel kunnen verwachten. Je plan is namelijk al niet zo volwassen, laat staan dat iemand er dan volwassen op kan reageren.

Alsof jouw idee volwassen is… Echt achterlijk.

Laat die woorden als ‘idioot’ en ‘achterlijk’ dan achterwege. Daar heb ik namelijk niks aan. Ik waardeer het dat jullie jullie mening geven, maar je hoeft me echt niet naar beneden proberen te halen.

Je bent idioot en achterlijk met je idiote en achterlijke plan.

Het is gewoon stom, zet het uit je hoofd

Again, daar heb ik niks aan.

Je bent ook een achterlijke idioot.

Als je gelijk begint met over je longen roken dan komt het helemaal goed :’)

Dan moet je maar eens gebruik gaan maken van je hersenen.

Ik denk niet dat het perse nodig is om eerst te roken voordat je aan een joint begint. Laat die vrienden het gewoon uitleggen hoe het moet, en na een paar trekjes heb je het wel door.
Ookal ben je roken gewent, een joint is toch zwaarder roken dus het is altijd even wennen.

Dankjewel voor deze reactie :’) Hier heb ik tenminste wél wat aan.

Nadelen van roken : het is duur, je longen gaan naar de klote, je stinkt, mensen ergeren zich aan je, je conditie wordt bagger.
Voordelen van roken: het is stoer want dan kan je blowen met je swaggievriendjes