Vervolgopleiding.

Volgend jaar moet ik een vervolgopleiding kiezen op mbo niveau. Ik zie dat niet zo zitten, omdat ik niet echt een leuke opleiding kan vinden. Nu was mijn plan om havo erachterna te doen, maar 30 procent van mijn school slaagd maar, en ik ken mezelf te goed, dus ben ik snel van plan verandert. In de toekomst zou ik krijg rij instructrice willen worden, daar is een groot tekort aan, voor zover ik weet, en het lijkt me een heel stoer en uitdagend beroep. Maar nu kan ik pas op mijn 18e na de verkeersacademie, dus zal ik 4 jaar moeten rondhuppelen om het zo maar te noemen, nu zat ik wel te denken aan mbo luchtvaardienstverlening, of hostess ( voor 2 jaar is dat geloof ik ) maar zijn er ook nog andere optie’s voor mij? Want het is een beetje zonde om mbo opleiding te volgen en je er later niks meer mee doet ( uiteindelijk wil ik zowiezo nog wel doorstuderen tot het hbo hoor :wink: ) Maar ik vind het dan allemaal zo’n omweg, zo ingewikkeld. En ik vind ook al zo weinig informatie over rij-instructeur/ice en of/ rijscholen. Hoop dat iemand me uit de brand kan helpen of een goed advies heeft.

Ehm, geen idee, up!

:grinning_face_with_smiling_eyes:

30% van je school slaagt maar?!?! Dat is haast niet mogelijk lijkt me maargoed. XD

Ik heb geen idee, leuk idee vind ik het wel! Upje maar. (:

Ja van de vmbo leerlingen die doorstromen naar de havo, he :wink:

30% gaat naar de havo? Ik snap het eventjes niet haha. Maar als 30% van jouw school voor zijn examens zou slagen, is dat wel een erg laag percentage :open_mouth: Op mijn school was het 98%.

Ff on topic; Je kan het best naar de havo gaan. MBO kost een hoop geld en ik denk niet dat jij of je ouders zin hebben om veel geld uit te geven aan iets wat jij niet zal gebruiken. Ik zag op je profiel dat je 15 bent, ik gok dat je dit schooljaar 16 wordt. 2 jaar havo erbij en dan ben je 18 jaar! Kost minder en je hebt meer keuze in opleidingen (voor als rij instructeur tegenvalt)

@RiskyBusiness beter lezen, 30% van de vmbo leerlingen die wél doorstromen naar de havo slagen, 70% van hen zakt

en ik heb geen tips, dus uppp

Havo, zowiezo geen optie, dan zou ik dit schooljaar heel erg mijn best moeten doen, en dan ik ken mezelf goed genoeg, en ik kan dat gewoon niet aan. Kan het proberen, maar denk dat het uiteindelijk dan toch mbo word. Dus kan beter een mbo opleiding van 2 jaar volgen toch?

up

Of een management opleiding zodat je je eigen verkeersschool kunt opstarten?

gewoon de havo doen? altijd handig!

Ik las ooit trouwens ook dat ze speciale verkeersscholen of lessen geven aan mensen met een handicap/extreme faalangst etc. Ik weet natuurlijk niet of jouw interesses daar liggen maar het is natuurlijk wel een extra uitdaging. Dan zou je eerst een mbo opleiding kunnen doen en je specialiseren in psychologie/handicap (Ik zou niet weten wat voorn opleidingen er op het mbo zijn maar zoiets is er vast wel) en daarna rij instructrische kunnen worden.

Kun je niet een mbo opleiding doen in ondernemen? Want rij-leraar is meestal zelfstandig. Ook kan ik je deze site aanraden: www.roc.nl
Bij zoeken kun je dan gewoon een woord intypen bijv: transport, auto, leraar.
En daar komen dan allemaal mbo opleidingen uit.(Als je mbo heb geselecteerd) Je kunt ook een opleiding of beroepskeuze test doen. Google: beroepskeuze test, en dan die van 123 en carriere tijger en nog wat andere zijn goed :slightly_smiling_face:
succes!

Je kan niet maar zo gewoon de havo doen, vooral niet als 30 procent van de doorstromers maar slaagd ( wat er dan verteld word ) en ik heb die dicipline niet, om nog 2 jaar, extra hard mijn best te doen op school.
Ik heb wel een leukere gevonden en dat is luchtvaartdienstverlening, maar ook weer 4 jaar. Die kan bij mij in de buurt gegeven worden, maar iets verder zit ook nog een school, waar ik dan moet reizen met de trein, maar die school bied bredere en meer opleidingen, dus ik ga daar nog even snuffelen.

up