Verschil shampoo en conditioner

Mag weg

up

dubbelpost

:zipper_mouth_face:

dubbelpost

1x is genoeg hoor…

haha sorry. was per ongeluk

  • Acidifiers

Acidifiers zijn verzuurders. Als een product een pH waarde heeft van tussen de 2,5 en 3.5 is het een acidifier. Deze producten zorgen ervoor dat de haarschubben zich sluiten waardoor het haar meer gaat glanzen en meer elastisch wordt. Om deze reden wordt ook wel citroensap gebruikt, hoewel citroensap een pH waarde heeft van 2, wat eigenlijk iets te zuur is. Te veel zuur kan het haar aantasten. Na het verven van je haar is een acidifier ook belangrijk om de haarschubben weer te sluiten zodat de kleur langer mooi blijft. Voordeel van een acidifier is dat het geen lagen opbouwt.

  • Ontklitters

Ook ontklitters hebben meestal een hoge zuurgraad. Ze sluiten de haarschubben waarna er nog een beschermend laagje van polymeren om het haar wordt gelegd.

  • Versterkers

Deze conditioners zijn bedoeld om de structuur van het haar te versterken en bevatten vaak proteïnen zoals b.v. keratine. Keratine komt van nature voor in de huid, het haar en de nagels. Het drinkt diep in het haar door en versterkt het haar. Heb je dun en slap haar zoek dan naar producten met proteïne en bij voorkeur in de vorm van keratine.

  • Glanzers

Producten die glans geven aan de haren zijn vaak oliën op basis van siliconen.Deze producten reflecteren het licht zodat je haarmeer lijkt te glanzen. Ze vormen een laagje om het haar. Producten metsiliconen bouwen laagjes op om het haar waardoor het op den duur zwaar en slap kan worden. Bovendien is het moeilijker om producten met siliconen weer uit je haar te wassen. Heb je last van slap en futloos haar, kies dan voor een conditioner zonder siliconen, zoals Syoss voor slap en futloos haar, dat 0% siliconen bevat.

  • Oliën

De hoofdhuid produceert ook een soort natuurlijke olie (sebum) . Als je snel vet haar hebt dan produceert je hoofdhuid zelfs te veel vet. Heb je droog haar dan kan het goed zijn om wat extra olie/vet toe te voegen. Deze oliën komen vaak in de vorm van natuurlijke vetzuren die zoveel mogelijk de samenstelling hebben van het natuurlijke sebum. Heb je van jezelf snel vet haar, dan is een conditioner of crèmespoeling met veel natuurlijke oliën minder geschikt.

Gebruik van conditioners

Belangrijk is om een conditioner te kiezen die past bij jouw haartype. Maar even zo belangrijk is om de conditioner te tijd te geven die het nodig heeft om te gaan werken. Veel conditioners hebben een paar minuten nodig om zich in of aan het haar te hechten en hun werk te gaan doen. Spoel je het voor die tijd uit, dan is het verspilde moeiten.

is dit een grapje ? XD

Een shampoo is om het haar te wassen, dus schoon te maken. Een conditioner is om je haar zacht en glad te maken en te ontklitten, het maakt dus niet schoon.

Conditioner moet je gewoon hetzelfde als shampoo, alleen wat langer erin laten.

Yesss. That one. Merk je ook wel. Bij sommige shampoo’s voelt je haar na het wassen aan als plastic, maar zodra je conditioner erin doet is het weer helemaal goed.

Thankss