Verschil ammoniak en waterstofperoxide?

Een kapster vertelde mij dat er een spoeling bestaat die niet slecht is voor je haar, zolang het maar geen ammoniak bevat.
Ik heb dus een spoeling gekocht zonder ammoniak, en achterop staat dat er wel waterstofperoxide inzit… Is het nou slecht voor je haar, of niet?
En zit ammoniak nou in waterstofperoxide, of andersom?

Waterstofperoxide is niet goed voor je haar.

We gaan ons richten op de permanente haarverf aangezien dit type haarverf in principe altijd ammoniak bevat. But why? Bij tijdelijke haarkleuringen hecht de kleurstof zich alleen aan de buitenkant van de haren, maar bij een permanente kleuring dringt de kleurstof (of ontkleurstof) door in de haarschacht. Om daar te komen dienen de haarschubben eerst geopend te worden en daar komt ammonia om de hoek kijken. Deze basische stof (dat wil zeggen een stof met een hoog pH, het tegenovergestelde van een zuur) heeft eigenschappen die zorgen dat de haarschubben opzwellen waardoor ze open gaan staan, zodat de kleurstof kan doordringen tot diep in de kern van het haar. Het is maar de vraag of de geopende haarschubben na de kleurbehandeling weer goed zullen sluiten. In de meeste gevallen is de haarstructuur zodanig aangepast dat de haarschubben toch een klein beetje open blijven staan, waardoor er sneller gespleten haarpunten ontstaan.

EN

n haarverf zit waterstofperoxide. Dat is nodig om het haar te kunnen kleuren. Waterstofperoxide roept ook altijd het beeld ‘schadelijk’ op, maar de hoeveelheid die in haarverf gebruikt wordt, is geen risico voor de volksgezondheid. Er is bij het gebruik van producten die volgens EU-richtlijnen gekeurd zijn geen reden tot zorg."

sorry, maar dit was 1 min googlen…