Verrashapjes

Hey hey,

Mijn mams is binnenkort (5 augustus) jarig en wordt dan 50 !
Omdat ze een liefhebber is van dingetjes die recht uit het hart komen en dus liever niets materieels krijgt, kwam ik erop om een hapjesavond als cadeau te geven.
Echter,
Hierbij wil ik dat ze niet weet welke hapjes er geserveerd zullen worden en moet ze raden wat er allemaal in vermengd zit.
De grootte van de hapjes moet variëren tussen 1bijthapjes (dus dingetjes die je in 1 keer in je mond kan steken) en de grootte van een sneetje brood met wat op.
De hapjes mogen vanalles zijn: warm, koud, vis, vlees, veggetarisch, zoet, hartig etc.
Hopelijk hebben jullie enkele ideetjes! :grinning:

Ps: dingetjes zoals tomaat met mozarella liever niet, want dat is natuurlijk niet moeilijk om te raden en het is echt de bedoeling dat ze moet proeven !

Dankjullie!

ik weet zo even niets maar ik wilde wel zeggen dat ik het een leuk idee vond!! :grinning:
hopelijk weet iemand anders wat!!! dus een upje voor jou

Misschien gevuld bladerdeeg? Dan is dat bladerdeeg wel herkenbaar maar de vulling kan je varieren zoals je wil, bijvoorbeeld spinazie-feta, of gehakt-tomaat, of broccoli-roerei-spekjes (die klinkt raar maar is lekkerrr haha). En die vulling zit dan een beetje verstopt als het ware. Of zoet natuurlijk zoals een appelflap maar dan vullen met perzik of mango of ander apart fruit.

Ik heb ook wel eens scones gemaakt met citroen en tijm, en dan met slagroom en abrikozenjam. Dat zijn ook best wel aparte ingredienten en wel lastig te raden denk ik vooral die citroen en tijm, maar wel heel lekker!

Ja dat in bladerdeeg is leuk inderdaad, alleen heb je dan al gauw het probleem dat het ongelooflijk zwaar wordt…
En wil echt wel een hele reeks kunnen geven!

Oh dit klinkt echt suuuperleuk!
Misschien kan je eens bij buitenlandse hapjes kijken op sites voor recepten.

Als je ze ter grootte van een loempia zegmaar maakt valt het wel mee?

hier wat aan?

Cupid; ja dat is wel een idee inderdaad!
Foxface; Die site had ik zelf ook al aangeklikt, kan ik waarschijnlijk wel wat uithalen, maar mijn zoektocht gaat verder ! :grinning:

Dit vind ik zelf zo lekker als hapje :grinning:

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.nl/cmgtcontent/media//000442200/000/000442264_001_FRAL07080363_300.jpg

Leuk idee van je trouwens. (:

http://www.smulweb.nl/recepten/&query=samosa

Je kunt van bladerdeeg ook mini-quiches maken, bijv zo: http://koekjevaneigendeeg.blogspot.nl/2008/06/mini-quiche-ham-en-kaas.html
Daarmee kun je eindeloos variëren en doordat ze klein zijn, zijn ze ook niet zo machtig.

Of gevulde champignons

Je kan ook allemaal soorten salade achtige dingen maken en dan op van die kleine toastjes doen

Muisje; ja dat is eerder het idee dat ik heb :slightly_smiling_face:

Misschien kan je iets met kleurstof doen! Dan is het lastig om te raden wat de smaak is, en verwacht ze waarschijnlijk iets anders dan het werkelijk is :wink:

Stukjes appel met pindakaas :slightly_smiling_face:

Of een kracker met pindakaas en daarop een komkommer

Mini pasteitje met zalmragout! http://www.amuse-recepten.nl/minipasteitjes-met-zalmragout/

Carpaccio op een kroepoekje: http://www.amuse-recepten.nl/oosterse-carpaccio-op-kroepoek/

Wentelteefjes met gorgonzola: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/521156/wentelteefjes-met-gorgonzola-en-rozemarijn/?rq=amuse

en misschien iets van viskoekjes?

Miekss; Dankje ziet er goed uit! :grinning:

Wat een leuk idee! Wat ik zelf heel lekker vind is ananas gebakken in ontbijtspek of bacon. Overigens zag ik vandaag iets op televisie wat me lekker leek. Je neemt een gewelde pruim, doet hier een walnoot in en wikkelt het in spek. 5 a 6 minuten in de oven op 190 graden en het is klaar.

Oh ziet er heerlijk uit !

champignons gevuld met boursin en walnootjes er op.
Super makkelijk en super lekker. Hol de champignons uit, doe de boursin er in en de walnoot in stukjes er op Zet het 20 min in de oven op 200 graden et voila!

Up!