Verloskunde Groningen

Hoi!

Is er iemand die zich heeft ingeschreven voor de studie Verloskunde in Groningen, en dus ook naar de selectieprocedure moet 1 februari? Het lijkt me leuk om contact te hebben over hoe het ging en tips te delen mbt bijvoorbeeld het voorbereiden op alles. Let me know!

Als er iemand is dit op dit moment Verloskunde studeert, meld je! Ik zou heel graag zoveel mogelijk willen weten :grinning:

JA! ikke! 2 februari toch!?
Ik ben ook actief op het verloskunde forum.
Hoe ga jij je voorbereiden?

Oja, 2 februari inderdaad!
Ik heb een klasgenootje van de HAVO gevraagd, die op dit moment in het eerste jaar zit van de Verloskunde Academie in Groningen en die heeft me alles uitgelegd van haar hele selectieprocedure vorig jaar:

De selectieprocedure bestaat uit 2 rondes, in de eerste ronde kreeg ik een aantal casus met 100 juist onjuist vragen erbij. Dit klinkt heel veel maar als je eenmaal bezig bent is het zo voorbij. Ook kreeg ik een vragenlijst met vragen waarbij ik mijn motivatie voor verloskunde duidelijk moest maken. Als je door de eerste ronde heen was gekomen mocht je terug voor de 2e ronde, deze bestond uit een samenwerkingsopdracht die je samen met 5 andere kandidaat-studenten moest doen ( in mijn geval was het een open dag voor de academie verloskunde plannen) hierbij werd toegekeken door een student en een docent waarbij ze letten op je inzet en je bijdrage etc. vervolgens had ik een gesprek met een docent over die samenwerkingsopdracht waarbij je ging terug reflecteren op je eigen bijdrage maar ook op de bijdrage van anderen. Als derde had ik een gesprekje met een verloskundige over een krantenbericht die ik te lezen kreeg, hier moest je je mening over geven en een paar vragen beantwoorden. Als laatste had ik nog een gesprek met een student over de motivatiebrief die ik in de eerste ronde had ingevuld. Een paar week later kreeg je dan de uitslag in cijfers en de brief of je toegelaten was of niet. Ik weet natuurlijk niet of er nog wat is veranderd aan deze procedure maar ik hoop dat je hiermee een beetje meer weet.

Ik ga dus heel goed oefenen om mijn motivatie zo goed mogelijk te kunnen verwoorden. Een stukje typen en dan zoveel mogelijk uit mijn hoofd leren :’)

Verder heb ik de oefencasus die op de site staat gedaan en dat lukte aardig, had 3 foutjes. Dat is echt inzicht en logisch nadenken en dat lukte opzich prima!

Als ik er aan denk ben ik nu al zenuwachtig joh! Ik weet echt niet wat ik anders zou moeten studeren, jij wel!? :flushed:

Hee!
ik heb mij ook aangemeld voor geneeskunde in groningen, dus ik ga ook naar die selectieronde!
Mag ik vragen of jij van de havo of vwo komt?
je hebt gelijk, ik ben ook aardig benieuwd naar de eerste selectieronde. Ben benieuwd naar de soort vragen en met hoeveel mensen we in de zaal zitten. Want 48 personen is natuurlijk een aardig laag aantal! Een vriendin van mij zit nu ook in Groningen, eerstejaars verloskunde en vindt het een prachtige studie! Ookal zijn de stages erg vermoeiend en moet het goed lopen. Stof is wel in het Engels en de contacturen vallen best mee.
Ben jij van plan om ook in Groningen te gaan wonen? Tot 2 februari!!

liefs Marlies

Oohhja ik ken meerdere vriendinnen die ook inderdaad geneeskunde én verloskunde doen! Ik heb altijd wel vwo gedaan, maar in het laatste jaar door wat gebeurtenissen thuis helaas gezakt en toen mn havo gehaald. Ik weet dat ik wel vwo zou kunnen maar was klaar met de middelbare school en wilde studeren. Heb toen SPH gedaan maar dit was toch écht niet wat ik wilde. Ik miste de biologie heel erg, dat vond ik heel interessant.

Het niveau is HBO+, maar omdat ik er zó enthousiast over ben weet ik van mezelf dat ik het niveau wel aan kan, ook omdat ik 5 jaar op het VWO heb gezeten en graag leer/leergierig ben. En dan vooral als ik het ook echt leuk vind. Ik wist trouwens niet dat de stof in het engels is! Maar ook dat lukt me wel denk ik.

Een voordeel vind ik ook dat je direct al bevallingen meemaakt en kleine stages loopt in het eerstejaar. Superleuk om direct al ervaringen op te doen.
Ik woon ongeveer 1 uur reizen van Groningen, dus ik denk het wel. Die tijd kan ik ipv reizen dan besteden aan school (is de bedoeling :stuck_out_tongue:) maar dat moet ik allemaal nog even bekijken. Eerst maar eens de selectieprocedure doorkomen :grinning:

Veel succes 2 februari, en ik zou graag willen weten of je door bent haha, dus let me know!!
Liefs

Oh okay! Ja, ik heb mij voor beiden aangemeld. Geneeskunde is wel echt een soort droom van mij, maar heel veel mensen in mijn omgeving vinden verloskunde ook heel erg bij mij passen. Vandaar deze keuze.
Ik heb in heel veel boeken gekeken die je moet hebben als je als eerstejaars de opleiding volgt. Het belangrijkste en grootste boek is een heel engels boek. Mijn vriendin die van de havo kwam vindt dit aardig lastig en moet hier dan ook meer uur zelfstudie in steken. maar het is zeker te doen! Veel andere boeken zijn wel nederlands trouwens.
Ja! ik vind de stages juist heel interessant! Lijkt mij geweldig om die dingen in praktijk te zien. Toen die vriendin bij mij was om uitleg te geven over verloskunde heeft ze mij een filmpje laten zien van een bevalling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het aardig heftig vond, vooral het gedeelte met de placenta. Ik moet wel toegeven dat ik die heftige dingen best interessant vind! (vandaar mijn keuze ook voor geneeskunde) Ik woon een grote twee uur van Groningen af, dus ga sowieso op kamers in groningen. Ook als ik niet toegelaten word bij verloskunde. Lijkt mij super om uit huis te zijn en beetje uitgaan, studeren enzovoorts.

Jij ook heel veel succes tijdens de eerste selectieronde!
Ben benieuwd naar meer mensen die zich toevallig ook in Groningen hebben aangemeld!
Heb jij al een dagje meegelopen in een verloskundepraktijk of iets in die richting?

Ja, inderdaad! Toen ik op het VWO zat wilde ik ook altijd geneeskunde doen, maar toen ik op HAVO zat, wilde ik niet nog 2 jaar VWO gaan doen en dan ook nog eens 6 jaar geneeskunde (en dan nog specialiseren), dat duurde me te lang haha. Dus toen heb ik gekeken bij verwante opleidingen voor de HAVO, maar verpleegkunde lijkt me dus weer niks, toen heb ik dus SPH gekozen, maar nooit aan verloskunde gedacht! Nu wel gelukkig haha, dus ik vind het ontzettend spannend en hoop dat ik door mag!

Ohja wauw het lijkt mij ook leuk om zo’n bevalling te zien, en inderdaad heel erg interessant!

Op kamers is ook heel erg leuk! Ik heb zelf 3 maandjes op kamers gewoond, maar omdat ik nu gestopt ben en dus geen stufi meer ontvang, kan ik mijn kamer ook niet meer betalen en ga ik er dus uit. Maar Groningen is echt superleuk en gezellig! Ik had alleen een heel stil huisgenootje die nooit op stap ging enzo, dus als ik in september weer op kamers ga, wil ik wel wat beter in het rond kijken, een gezellig huis en een gezamenlijke woonkamer lijkt me ook supergezellig, die had ik de vorige keer ook niet.

Ik ben inderdaad ook benieuwd naar meer mensen! Ik hoorde trouwens dat er 126 aanmeldingen zijn, en er worden 48 toegelaten dus het is 1 op 2,5 ongeveer dat je wordt toegelaten haha. Ik hoop het zo! Ik heb er ontzettend zin in.

Ik heb helaas nog nooit meegelopen in een verloskundepraktijk of iets dergelijks, maar ik zou dat wel echt heel leuk vinden! Er is btw ook een nieuw programma op SBS: kleine baby’s, grote zorgen. Dat gaat over baby’s die te vroeg worden geboren (al met 24 weken!!) en die het dan ook nog overleven echt zo eng, maar zo mooi om te zien!
Ga je als je voor beide wordt toegelaten trouwens wel voor geneeskunde kiezen? Er zijn echt veel die hetzelfde doen als jou! Misschien is dat ook wel weer een voordeel voor mij haha, want de mensen die dan worden toegelaten voor geneeskunde vallen af :’)

126!? WOOW wat zijn er best veel nog!! Hoe weet je dat er zoveel aangemeld zijn? Phoe, ik vind het echt een heel hoog aantal zeg! Nu maar de tweede brief afwachten met verdere informatie over de eerste selectieronde. Ben jij in november ook op de open dag geweest van de verloskunde academie? Ik vond het er zo leuk uitzien, met zo’n huiskamertje enzo! Het lijkt mij ook wel leuk om met bijna alleen maar meiden de opleiding te volgen. En je loopt heel veel rond op het UMCG dus dat vind ik ook wel leuk! Wel heb ik van mijn vriendin gehoord dat de mensen die de opleiding volgen in het eerste jaar er maar 2 bij een studentenvereniging zitten (zijzelf en een ander meisje) de rest gaat echt vollebak voor de studie. Zelf wil ik best graag bij een studentenvereniging, niet een hele hele strenge, maar toch het uitgaansleven en verenigingsleven een beetje onder ogen zien.
Oh dat is jammer van je kamer dan, was dat ook in groningen of? Ik ben het met je eens, ik ga ook echt voor een kamer in een gezellig en actief huis met een woonkamer. En dan minimaal 12m^3. Aardig veel eisen, zal vats niet allemaal lukken maar ik zie wel. En hij moet ook nog in het centrum haha.

Ik ga binnenkort waarschijnlijk een dagje meelopen bij een echoscopiste en ik wil nog een keer naar een verloskundepraktijk hier in mijn buurt. Heb zojuist mijn tweede tentamenweek afgerond dus heb er nu weer even tijd voor!
Ja, als ik voor beide studies zou worden ingeloot gaat mijn voorkeur uit naar geneeskunde. Ookal denk ik wel dat de kans nog kleiner is dat ik zou worden ingeloot bij geneeskunde. Heb mijn zinnen daarom ook heel erg op verloskunde gezet. Maar we zullen zien… spannende tijden!!

Jawel joh! De kamereisen die jij hebt vallen best mee, 12m3 zijn er genoeg hoor! Op kamernet.nl staan veel leuke kamers, weet niet of je dat al kent? :slightly_smiling_face:
Ja, ik zat inderdaad toen ook op kamers in Groningen, maar niet helemaal in het centrum, ik nam meteen de eerste de beste kamer die ik tegenkwam omdat ik nogal laat was met het zoeken van een kamer. Nu ga ik gewoon zoveel mogelijk hospiteren (helaas… het zal wel moeten haha) en dan maar hopen dat ik in een leuk gezellig huis terecht kom, waar mensen wél gezellig willen kletsen, eten en tv kijken (mijn vorige huisgenoot zat dus 24/7 op haar kamer…)
Om in hartje centrum te komen zal waarschijnlijk wel wat lastig worden, maar bijvoorbeeld Korrewegwijk zit vlakbij het UMCG en 5 min van het centrum. Daar zou ik wel graag willen.

Wat leuk dat je mee gaat lopen bij een echoscopiste! Kan dat zomaar?? Dat zou ik ook best interessant vinden! :slightly_smiling_face: En inderdaad bij een verloskundigenpraktijk nog leuker haha.

Wat betreft de open dag: ik ben daar niet geweest helaas… Ik zat toen nog op de opleiding SPH en was wel veel van verloskunde in de gaten aan het houden, maar omdat ik een andere studie deed en er niet van uit ging dat ik zou stoppen, ben ik daar niet heen gegaan. In maart is er een open dag voor het schooljaar 2014-2015, maar ik ga er denk ik toch even kijken om de sfeer te proeven en te kijken hoe de school eruit ziet etc… toch wel leuk om te weten.

Ik las op het verloskundeforum (heb me ook even aangemeld om mee te lezen :stuck_out_tongue:) dat er 126 aanmeldingen waren, of het klopt weet ik niet, maar ik ga er wel vanuit ;p Het is inderdaad spannend, voor jou helemaal natuurlijk, en dubbel zoveel werk! Ik weet nog van een vriendin die nu in het eerste jaar zit van geneeskunde, dat je ontzettend veel moet doen voor de decentrale van geneeskunde… Ik hoop voor je dat het allemaal gaat lukken! :slightly_smiling_face:

Ja precies! ik denk dat Korrewijk ook perfect moet zijn. Ik wil niet bij het Zernike ofzo, daar hebben we toch geen les haha. Ja, die site ken ik wel! Ik ga mij pas op een kamer richten na de examens (eind mei)! Moet eerst nog slagen, en daar moet ik aardig veel aandoen! Hospiteren is dan wel de enige optie, wil jij je ook aanmelden bij een studentenvereniging? of heb je vorig jaar meegelopen met de keiweek?
Een kennis van mij werkt als echoscopiste in het ziekenhuis. Die vindt het goed als ik een dag meeloop, ookal moet je dan wel eerst goedkeuring hebben van de bazin in het ziekenhuis omdat het met vertrouwelijke informatie gaat ofzo.
Als ik jou was zou ik wel een keertje kijken hoe het er vanbinnen uitziet. Ik neem aan dat op de selectiedag je oook uitgenodigd wordt op de locatie zelf. Dus dan zul je het ook wel zien, aardigklein is het wel!
Leuk dat je je ook aangemeld hebt op het verloskunde forum! Heb je denk ik best veel aan!! Ik ga voorafgaand aan de selectieprocedure heel het topic met 2012-2013 lezen. lekker informatie opdoen en voorbereiden op de selectiedag! Kijk er zo erg naar uit! Ben ook heel benieuwd wie er allemaal naartoe gaat. Een vriendin van mij waar ik nu mee inde klas zit gaat ook naar de selectieronde.
Twee weekjes al!! Dan gaan we er maar tegenaan!!

Oja daar was ik nog op vergeten te antwoorden inderdaad! Ik heb me vorige keer niet aangemeld bij een studentenvereniging, ik heb de KEI-week wel gelopen ja! De KEI-week was echt super, moet je heen!! Ik zou wel bij een studentenvereniging willen, maar niet bij Albertus of Vindicat, die zijn volgens mij echt erg, en zo heb je nog 2 waar ik even niet op kan komen. Discartus of zoiets geloof ik is ook 1… ik kom er even niet op haha.Die ontgroening en alles hoef ik echt niet… En kleinere studentenvereniging lijkt me wel leuk, maar ik moet het nog even bekijken allemaal. Als ik in de stad woon met gezellige leuke huisgenoten heb ik daar ook al heel veel aan denk ik.

Handig dat je een kennis hebt in het ziekenhuis, ben benieuwd hoe je het vond!
Dat het gebouw klein is vind ik niet zo erg, juist wel gezellig denk ik. Zo leer je iedereen wel goed kennen.

Bedankt voor je tip trouwens van het verloskunde forum! ik lees nu even het jaar 2012-2013 en er staat inderdaad heeel erg veel nuttige informatie! Ik ga hem ook maar eens helemaal lezen en doornemen (Wat een werk). Ik volgde op dit moment alleen het jaar 2013-2014.

Nog maar twee weekjes inderdaad… echt heel spannend maar ook heel leuk! En veel succes met je school nog! Slagen lukt je vast! :grinning:

ja! Als ik al die verhalen van de KEI hoor is het echt een super vette week! Ik denk zelf dat ik bij diskartes of albertus ga. Wel met een verplichting dat je een paar keer komt, maar niet zo streng als vindicat. Ach, ik zie wel hoe het loopt als ik de kei loop! Maar het stata wel vast dat ik mij ga aanmelden bij een studentenvereniging. Misschien ga ik ook bij een sportvereniging, ben een fanatiek waterpoloster dus zit er aan te denken om daar te gaan waterpoloen, maar dat weet ik niet zeker. Waarom ben jij na de KEI week niet bij een studentenvereniging gegaan? Kende je veel mensen in groningen dan, toen je er ging wonen? Die vriendin van mij die verloskunde studeert zit bij Unitas en heeft aaridg veel tijd nog om daar naartoe te gaan. Ze zegt dat verloskunde helemaal niet zo’n volle werkweek studie is. Toen ik haar rooster bekeken had, vond ik zelf dat ze best weinig les had. Maarja, zou vast liggen aan de week.
ja, ik ga binnenkort een keertje plannen dat ik daar kan meelopen. Lijkt me aardig interessant!
Het gebouw is echt heel klein, maar het heeft echt een leuke sfeer. het is ook een aardig oud en klassiek gebouw vind ik. Leuk ingericht en ja, ik voelde mij er gewoon heel erg thuis.
Haha, verloskunde forum is echt heel handig! Binnenkort ga ik ook alles uitstippelen, goed lezen zodat ik mij een beetje kan voorbereiden. De casussen zouden wel allemaal anders zijn denk ik. Ja op 2013-2014 zijn nog niet zoveel nieuwe studenten actief. Hoe meer mensen, hoe leuker het eigenlijk is! Ik vind het zo leuk dat iedereen echt voor de studie gaat, zo’n leuke passie ervoor! Ben ook aardig benieuwd of er dit jaar een jongen komt in Groningen. Vorig jaar was er 1 jongen in Rotterdam dacht ik!
Dankje! Ik bene r wel van overtuigd dat ik moet gaan slagen, spannend is het altijd! Nu dus de SE week achter de rug en een 6.6 terug voor wiskunde! dus wel aardig happy!
Wat doe jij eigenlijk nu voor studie, nu je gestopt bent? Of lekker werken?
liefs!

hey!

Ja ik heb een aantal vriendinnen in de stad wonen, verder zat ik wel bij de studievereniging van mijn opleiding waar we ook heel vaak feestjes van hadden enzo, en nog veel contact met mijn KEI-groepje waar we ook samen nog gingen stappen na de week. Wij gingen zelf toen ik er nog niet woonde ook heel vaak uit in de stad en kwam ik er ook regelmatig om te shoppen. Ik kende Groningen al best goed. Met de auto is het namelijk maar ietsje langer dan een halfuur rijden.

Unitas lijkt me nog best leuk trouwens! Ik denk dat ik daar eerder geschikt voor ben dan Albertus haha, maar wel superleuk dat je erbij gaat, je houdt er wel vrienden voor het leven aan over.

Ik doe momenteel niks, ik ben net 2 weken thuis en kan bij mijn werk binnenkort vaker aan het werk dus dan ga ik lekker veel werken, geld verdienen voor op kamers haha. Het lijkt me ook leuk om in de zomer twee maandjes weg te gaan, om te reizen, maar ik moet eerst kijken of ik daar genoeg geld voor kan verdienen en me goed genoeg kan voorbereiden want voor je het weet is het alweer juni :stuck_out_tongue:

Wat goed dat je een 6.6 op wiskunde hebt!! Heb je wiskunde A of B? Ik had altijd A en dat was me ook wel genoeg haha. Tuurlijk ga je slagen! :grinning: moet lukken haha. geniet er nog maar even van want de laatste periode gaat zó snel, voor je het weet is het al mei en zit je in de gymzaal te ploeteren ;p maar wel lekker vroeg vakantie !!

ah leuk!
ik ging net even kijken bij de post en jaaahooorr! Brief voor de selectiedag!! Ik zit in de tweede groep vanaf 1330 uur! Jij al een brief binnen? Zoja, in welke groep zit je?
Komt allemaal wel heeeeeel dichtbij nu!!

Oh dat is fijn dat je zo dicht bij Groningen woont! Ik ben er nu een keertje vol uitgeweest en dat vond ik echt geweldig. Aantal mensen die ik ken wonen daar ook en mn oom en tante gaan e rook wonen. Wel fijn dat je gewoon zo goed al weet hoe de stad eruit ziet en alles. Ik ken het eigenlijk alleen van opendagen en dat ene keertje uit. Voor mij is het ook 2 uur en 1 kwartier met de trein… (woon in Twente)

Super dat je meer kan werken! Heb je een leuke baan?
Haha, ik ben wel aardig blij met mn cijfer ja, maar ik moet eerst scheikunde nog terug krijgen want dat was echt een dramaaa! Maar we zullen zien! Eerst maar eens naar 2 februari!!! :grinning::smiley:

Haha jep ik heb ook de brief ontvangen!! Alleen ik zit bij de eerste groep, die van 10 tot 12;45 dus… ik denk dat de eerste ronde wel gaat lukken!! de tweede maak ik me wat meer zorgen over, dat hangt zo af van wat ze willen horen en iedereen kan dat eigenlijk goed doen, spannend! Hopelijk horen we in week 9 niks, haha want dat betekent dat we door zijn naar de tweede ronde :grinning:

Voor jou denk ik wel handig dat je in de tweede groep zit of niet!? Anders moest je wel heeel vroeg vertrekken, als je in Twente woont! Dat is inderdaad een stukje verder weg, ik woon zelf gewoon in de provincie Groningen, maar dan helemaal in het noorden van groningen, aan zee :stuck_out_tongue: met de bus en trein nog best lang reizen naar de stad ivm wachttijden enzo.

oja scheikunde haha, hopen dat dat ook een beetje een goed cijfer is! ik vond scheikunde altijd wel leuk ;d al heb ik er uiteindelijk maar een 6 op gehaald afgerond ;p

Ik werk in de horeca, en jaa dat is wel leuk en met een heel gezellig team werken we dus het is altijd leuk om te werken :grinning: Alleen is het 's winters niet zo druk dus zijn ze me nu nog niet heel vaak nodig, maar dat komt over een maandje of 2 maandjes ongeveer wel.

Nog maar 2 weeeek, zin in!

Ik studeer verloskunde in Rotterdam.
Is natuurlijk wel een andere stad en de opleiding is volgens mij is anders ingedeeld.
Maar als je vragen hebt mag je ze stellen!

Wat leuk!! In welk jaar zit je? Ik heb voor zover ik weet niet echt vragen over de selectieprocedure, daar heb ik al ontzéttend veel over gehoord dus weet inmiddels wel hoe dat ongeveer gaat.

Ik vraag me wel af welke vakken je allemaal hebt, en of je veel praktijk hebt?

Ik kom zo even niet op meer vragen, maar die zijn er vast! Ik zal er even over denken, als me wat te binnen schiet lees je het wel haha, bedankt!!

Ik zit in het eerste jaar! Ik geloof dat het bij jullie in Groningen anders zit maar wij hebben de volgende vakken:

  • Sociale vaardigheden
  • Evidence based practice
  • Verloskundige vaardigheden
  • Hoorcolleges over diverse onderwerpen
  • Werkcolleges over diverse onderwerkpen
  • Studie loopbaan coaching
  • PGW (dat is ieder kwartaal een casus maken in een groep)

Wij hebben echt ontzettend veel praktijk vanaf het begin. Want in de verloskundige vaardigheden lessen zijn we alleen maar met praktijk bezig. Daarin werken we met poppen en begeleiden we de baring en voelen we buiken etc. Verder lopen wij in Rotterdam al vanaf de eerste weken meteen 1 dag in de week stage dus dat is echt super leuk. Voor mij begint mijn 5 weken stage al bijna, dan mag ik aan één stuk 5 weken stage lopen, echt super vet. Het is echt zo’n ontzettend leuke opleiding!

Oeehhh eerste groep! spannenddd! ik heb er onwijs veel zin in! binnenkort even mijn motivatie formuleren en dan knallen tijdens de selectiedag!
Ik zie juist op tegen de eerste ronde, ik heb het gevoel dat ik communicatief erg sterk ben dus hoop dat dat een beetje gaat meezitten. De eerste ronde kan juist afhangen van de casussen of wat je er al vanaf weet. Erg verschillend dus, maar ja we zullen het zien!
Eerlijk gezegd baal ik dat ik in de tweede groep zit, nu mis ik mijn wedstrijd later die avond…
Zeker! horeca lijkt mij wel heel zwaar. Hoop dat je in de zomer veel kan werken. Ik werk als zwemlesjuffrouw, ook aardig zwaar maar super leuk!

Ben jij toevallig ‘Pure’ op het verloskunde forum?

Hoi! Dit is wel een heeele late reactie maar ik was het hele weekend aan het werk!

@Belli: De vakken klinken leuk!! Alleen sociale vaardigheden … die heb ik al genoeg gehad tijdens mijn opleiding SPH. Dat was eigenlijk het enige ‘praktijk’ wat wij daar deden, praten praten en nog eens praten. Dus dat heb ik momenteel wel even gehad haha. Maar de rest klinkt echt heel gaaf! ik ken via via een meisje die ook in Groningen studeert, die krijg geloof ik elke twee week een nieuwe casus die ze uitwerkt ipv elk kwartaal.
Wat is evidence based practice precies? En wat is het verschil tussen dit vak en verloskundige vaardigheden (Of is het niet allebei praktijk? :slightly_smiling_face:)

@Marlies: Inderdaad spannend! Oja als je communicatief sterk bent dan is dat inderdaad een voordeel tijdens de tweede ronde. De eerste ronde is meer inzicht hebben. Op zich hoef je niet verstand te hebben van wat je krijgt omdat de antwoorden weliswaar al in de tekst staan. Het is dus gewoon goed lezen en logisch nadenken, tenminste ik heb de oefencasus gemaakt en het ging over een onderwerp waar ik geen verstand van had, en ik had 3 fouten.
Ik ben niet Pure op het forum haha, ik lees alleen mee ik heb niks in het forum getypt verder :slightly_smiling_face: