Verleden en werk.

Hello.

Waarschijnlijk zal dit een lang verhaal worden, maar ik wil het toch graag kwijt en hoop dat jullie tips voor mij hebben.

Ongeveer vijf jaar geleden deed mijn vader veertien zelfmoordpogingen, waarbij ik hem ook een aantal keren zelf aantrof. Helemaal paars aangelopen, niet meer in staat om te praten en dergelijke.
Dit heeft mij behoorlijk geraakt en hierdoor ben ik van VWO naar VMBO gezakt en uiteindelijk zonder diploma van school gegaan. Ik ben heel veel gepest, omdat ik door niemand begrepen werd, misschien wel omdat ik er nooit over gepraat heb wat er allemaal gebeurde thuis.

Tussen mij en mijn vader ging het steeds slechter, aangezien ik niet meer naar school ging en me echt verschrikkelijk voelde. Zijn handjes begonnen steeds losser te zitten en regelmatig kreeg ik mijn eigen spullen naar mijn hoofd.
Het is één keer zo geëscaleerd, dat hij zijn patat door de kamer gooide en het bord op mijn hoofd kapot sloeg. Voor mijn moeder was dit de druppel, dus belde zij de politie.
Ook tegen mijn moeder begon hij raar te doen. Hij beschuldigde haar van verschillende dingen, zoals vreemdgaan en dergelijke, terwijl ze alleen de hond uitliet. Hierdoor heeft zij gezegd dat ze niet meer verder wilde met hem, omdat hij haar niet vertrouwde.
Ongeveer een jaar lang hebben wij met zijn drieën (mijn moeder, broertje en ikzelf) op één kamer geslapen met hamers en spuitbussen naast onze bedden. Wij waren bang dat hij ons misschien wat aan zou doen, en probeerden zo om ons een beetje ‘veilig’ te voelen. Nachtenlang hield hij ons wakker door keihard een porno-dvd aan te zetten.
Hij is eventjes opgenomen geweest in een psychiatrische instelling, maar daar kwam hij al vrij snel weer uit.

Mijn ouders zijn gescheiden en ik verhuisde samen met haar en mijn broertje. Mijn vader zag ik nog wel, af en toe, en het ging al veel beter dan daarvoor. Wij konden gewoon duidelijk niet met elkaar samen in één huis leven.

Helaas, door al deze problemen, heb ik mijn rekeningen lange tijd laten liggen. Het liep zo hoog op, dat ik nu een schuld heb van bijna ¤5000,-
Ik werk sinds oktober bij Albert Heijn en heb het altijd naar mijn zin gehad, maar dit begint nu steeds minder te worden.
Door DUO is er loonbeslag gelegd, waardoor ik totaal ¤191,- per vier weken krijg, de rest wordt ingehouden. Hiervan kan ik natuurlijk niet al mijn rekeningen betalen en lopen de schulden steeds verder op.

Vanochtend ben ik bij de bank geweest, in de hoop een lening te kunnen krijgen zodat ik alles in één keer zou kunnen betalen. Het probleem is alleen, dat ik een contract heb van negen uren per week. Hierdoor kan ik geen lening krijgen, aangezien ik dan niets over zou houden om af te kunnen lossen. Hun hebben er verder geen boodschap aan dat ik veel meer werk dan dat, namelijk zo’n 26 uren per week.

Goed, je kunt je dus voorstellen dat ik al lange tijd behoorlijk in de stress zit. Dit weet ik redelijk goed te verbergen, maar met één teamleidster op mijn werk, botst het enorm.
Normaal zou ik dit geen probleem vinden, maar zij maakt de planningen. En ik ben vorige week ziek naar huis gegaan, maar heb haar dit niet verteld. Ik kan totaal niet met haar overweg en dingen die voor extra spanningen kunnen zorgen, ontloop ik liever. De manager wist er wel van dat ik naar huis ging, want hij heeft mij er toestemming voor gegeven.
Mijn teamleidster is duidelijk boos, want ze heeft me ineens 10,5 uren gegeven over twee weken, terwijl ik altijd rond de 30 uren per week werk.

Ik heb vanmiddag gesproken met mijn schoonmoeder, en zij wil mij het bedrag lenen om mijn schulden te kunnen betalen. Aan hun kan ik dus verder alles aflossen zonder rente en dergelijke.

Alleen, nu wil ik graag een brief schrijven aan mijn teamleidster. Ik vind het rot dat het zo gaat en ik zou dolgraag normaal met haar kunnen omgaan zonder dit gezeur. Ook wil ik graag meer dan deze 10 uren werken en denk dat dat wel moet lukken als ik haar de situatie uitleg.

Hebben jullie tips? Wat kan ik in de brief zetten en wat kan ik het beste overslaan? (:

Sorry voor het extreem lange verhaal! Hoop dat er mensen zijn die het willen lezen.

Liefs.

Ahw, wat rot zeg!
Om eerlijk te zijn denk ik dat je beter rechtstreeks met haar kunt praten, ik vind dat altijd veel fijner dan bellen of een brief schrijven omdat het gewoon veel persoonlijker is.
Ik weet niet of dat een optie is?

Ik denk eigenlijk van niet. Ik ben altijd doodsbang voor haar reactie als ik haar iets moet vertellen, ze kan ontzettend gemeen en gevoelloos overkomen en dat raakt mij enorm als iemand zo tegen me doet. Daar kan ik dus echt nachten van wakker liggen.
En ik kan beter nadenken over een brief, zo weet ik zeker dat ik niets vergeet en alles erin zet wat ik zou willen.

Ten eerste; WOW wat heftig, ik kan begrijpen dat je je behoorlijk rot voelt.

Ik denk dat als ik in deze situatie had gezeten ik tegen mijn teamleidster alles zou uitleggen wat er aan de hand is. Zo heeft zij ook een idee ervan en zal ze waarschijnlijk ook een hoop meer begrip tonen. Waarom ga je niet met haar praten? Ik denk dat dat beter zal werken dan dat je een brief schrijft.

Ik wens je veel sterkte toe!

hm, lastig!
Ik snap best dat het heel moeilijk is om dan met haar te praten, maar ik denk echt dat dat beter zal werken. Weet de manager wel hiervan af? Anders zou je eens met hem kunnen praten/overleggen. Misschien kan je dan samen met hem en je teamleidster praten? Dan hoef je niet bang te zijn dat ze een nare reactie of iets dergelijks zal geven.

Dit. En ik denk dat het beter is dat je haar veel verteld over wat je hebt meegemaakt en dat je daarom die uren nodig hebt.

ik zou ook eerst naar de manager gaan en het uitleggen en dan vragen of hij bij het gesprek wil zijn? En dan toch met haar gaan praten…
Je hoeft denk ik ook niet het hele verhaal te vertellen gewoon de belangrijke punten, dat het in het verleden niet goed ging bij jullie thuis (door je vader?) en dat je door de stress en problemen toen geen diploma hebt gehaald en daardoor nu schulden hebt ofzo? En dat je heel graag meer uren zou willen maken.
Veel sterkte!

Ik wilde hem wel eerst een kopie van de brief geven. Mijn teamleidster is momenteel op vakantie namelijk.

Jemig, wat rot voor je zeg !
Echt belachelijk dat gedrag, had hij vroeger al van die nukken of plotseling ineens ?
succes x