verkeerde keus!

ik zit met een vervelend probleem,
sinds ik mijn opleiding doe (evenementen organisatie) vind ik mijn opleiding al niet leuk.
dit is al het tweede jaar dat ik het doe, maar ik wist nooit echt wat ik anders zou willen doen.
ik ben er nu dus achter gekomen dat ik heel graag de schoonheidsspecialisten opleiding zou willen volgen.
het vervelende is dat ik nu deze opleiding af moet maken van mijn moeder.
en dan als topje op de ijsberg moet ik ná deze opleiding nog een half jaar stage lopen omdat het mij dit jaar niet gelukt was om er één te vinden!
grrrr vind dit zo vervelend :rage:
en natuurlijk hartstikke stom van mezelf dat ik er nú pas achter kom!

hebben jullie ook ooit zo iets meegemaakt?

Kan je je moeder écht niet overhalen?
Als je het echt wilt kan je ook een baantje zoeken en zeggen dat je de helft/of heel de opleiding zelf betaald.

Ik ben al bezig met de derde studie en zit nu eindelijk op m’n plek.
Als je iets doet wat je niet leuk vind is je motivatie ook 0…
je kan beter nu stoppen dat door gebrek aan motivatie de opleiding uiteindelijk niet te halen.

Vervelend dat je niet mag stoppen van je moeder! Het is natuurlijk niet leuk om een opleiding te doen die je echt niet leuk vind. Maar aan de andere kant heeft het je moeder al een hoop geld gekost, en als je stopt zijn die kosten voor niks geweest. Misschien kun je een diploma voor schoonheidsspecialiste halen door middel van zelfstudie? Ik weet niet of dat je ligt, maar dat in wel mogelijk bij bijvoorbeeld NTI of LOI. Daar zou je eens naar kunnen kijken… Verder heb je denk ik weinig keus. Als je moeder het niet goed vindt…

Ik heb zelf ook zoiets meegemaakt,

Ik vond het eerste jaar van mijn studie super leuk (Small business & Retail Management) heb toen zonder problemen mijn propedeuse gehaald.

Toen begon jaar 2 en had ik een stage nodig, deze moesten we zelf regelen en ik heb wel 40 brieven gestuurd naar bedrijven en heb een aantal sollicitatiegesprekken gehad. Helaas is het niet gelukt om de stage voor elkaar te krijgen en moest ik noodgedwongen stoppen na 1 maand in jaar 2.

Ik heb toen in februari (een half jaar later) eindelijk een stage gevonden en ben weer begonnen. Na 2 maanden heeft de school de stage afgekeurd en moest ik weer noodgedwongen stoppen met mijn opleiding. Het ging over een stage van een heel jaar (dus niet zomaar even in te halen in een paar maanden en ook niet later in datzelfde jaar). Ik begon hierna ook hevig te twijfelen over mijn studie, mijn ouders waren erg teleurgesteld dat ik niet door ging met de studie.

In september (weer een paar maanden later dus) ben ik op een andere school (waar we pas in jaar 3 stage zouden moeten lopen en maar een half jaar) verder gegaan in jaar 2 met dezelfde opleiding. (ik ben dan inmiddels al 3 jaar bezig en dat telt dus allemaal mee met de ‘langstudeer-boete’.)

Vóór eind september ben ik toen weer gestopt, de studie past (op dit moment) absoluut niet bij mij en nu ben ik aan het werk gegaan. Over een tijd wil ik wel echt weer beginnen met een opleiding. Het klinkt nu misschien of ik er niet heel erg mee zat maar ik heb er zo ontzettend lang over nagedacht en gepiekerd en ik zit er nog steeds heel erg mee, maar met doorgaan was ik echt niet gelukkiger geworden.

Je kunt nu het beste naar je decaan gaan en navragen of school een studiekeuzehulp/specialist/kantoor heeft en daar écht heengaan, zij kunnen je echt helpen met wat je nu verder moet gaan doen.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat je een studie doet voor jezelf, maar als je ouders meebetalen aan je studie is het natuurlijk nog moeilijker om te stoppen.

Hoop dat je wat hebt aan mijn verhaal, succes met je keuze of je doorgaat of niet en wat je moet doen daarna.

Daarnaast stoppen natuurlijk heel veel mensen met hun studie. Let alleen wel op de langstudeerboete, vraag dit gewoon even na bij je decaan.

@MEVR
helaas ligt zelfstudie mij totaal niet… ik heb wel een hoofdstuk gelezen uit de zelfstudie (zo’n “proefles”) en het trok erg mijn aandacht, desondanks weet ik dat ik er niks aan zal doen als ik het eenmaal heb.

@Evilknijntje
wow, wat zou jij je gedemotiveerd voelen na al die brieven gestuurd te hebben en uit eindelijk noodgedwongen van die school afgestuurd worden…

ik heb hetzelfde probleem op dit moment, alleen worden wij niet van school gestuurd maar moet je het ná de opleiding inhalen.

heel erg bedankt voor de tips, ik heb morgen weer school en ik ga gelijk met mijn mentor er over praten. ook zal ik nog eens met mijn moeder er over praten.

Jammer dat een zelfstudie niet bij je past. Ik denk dat je inderdaad gewoon nog even met je moeder moet praten, leg haar uit dat je het echt niet leuk vind en dat je ongelukkig bent met wat je nu doet.
Ik weet niet hoe lang je studie nog duurt, en hoe oud je nu bent. Maar wellicht is het mogelijk om na deze opleiding nog een opleiding voor schoonheidsspecialiste te doen? Misschien kan dat in deeltijd, dan kun je gewoon gaan werken na deze opleiding met met (een deel van) je salaris je deeltijd opleiding voor schoonheidsspecialiste bekostigen.
In ieder geval veel succes, ik hoop dat je er uit komt!