Verkeerd ademhalen.

Hoi, ik ben er sinds ongeveer een maandje achter gekomen dat ik verkeerd adem haal, hierdoor vorm ik ook veel lucht in mn darmen en dat is dus erg irritant ivm gasvorming op school. (jullie snappen dat denk wel :$) En nu moest ik gister van m’n moeder op de grond gaan liggen, en ik haal dus heel hoog adem (longen), en ik kan niet goed ademhalen vanuit m’n buik enzo, hierdoor kan ik ook niet lang achter elkaar rennen en krijg ik snel stress omdat ik zo hoog adem haal (dat laatste zegt m’n moeder).
Maar ik weet niet hoe ik dit nu moet afleren.
Iemand tips? Bedankt :slightly_smiling_face:

Nee, sorry.
Ik zou naar iemand gaan die er verstand van heeft.
Goodluck!

Je moet leren door je buik te ademen. Leg je hand op je buik, en probeer je buik dan zo vol mogelijk te maken met inademen, en zo leeg mogelijk met uitademen. Misschien werkt dat? Bij mij is het inmiddels vrijwel automatisme geworden door zangles.

ik denk dat dit een dingetje is voor de huisarts, die kan je vast naar de logopedist of weet ik veel wie verwijzen :slightly_smiling_face:

ging fout.

Ik denk dat je beter naar een deskundige/dokter moet gaan die kan jou het beste helpen! Veel succes.

Oke bedankt allemaal :slightly_smiling_face:

Als ik me zelf focus op mijn adem, ga ik vaak te snel ademen of ik adem teveel in. Ik las toen toevallig een stukje in mijn agenda over meditatie waarbij je ook je ademhaling moest verbeteren, en na een paar keer proberen moet ik zeggen dat het me best wel geholpen heeft. Het ging ongeveer zo:

  1. Sluit je ogen (dit hoeft niet maar is wel handig, vooral de 1e paar keren) en leg een hand op je buik
  2. Concentreer je op je ademhaling en luister ernaar
  3. Probeer nu een aantal keer rustig in te ademen en adem ook goed uit (het uitademen moet minstens zo lang zijn als het inademen, maar zorg dat je NIET gaat hyperventileren)
  4. Maak je hoofd leeg en blijf je concentreren op je adem.

Hopelijk werkt dit ook voor jou. Succes ermee in elk geval!

Heb ik ook. Ik heb er nu al 5 jaar last van, heb ik gekregen met stress door school.
ik ben eerst naar de huisarts geweest, die heeft me doorverwezen naar de fysio en die kon er níets aan doen. Dus ik ben 'n miljoen keer voor niets daarheen geweest. Je moet gewoon gaan hardlopen en oefeningen gaan doen door op je rug te gaan liggen en echt door je buik te gaan ademhalen.
Het is bij mij nu býna weg omdat ik er erg op let en dus steeds probeer goed te ademhalen, maar daarvoor had ik erg last van hyperventilatie enzo.

Mijn vriendin had dat ook, maar toen kreeg ze problemen met haar benen of zo.
Ze heeft het moeten afleren met behulp van een dokter…

Ga je nou naar de dokter dan?

op je rug liggen en een ballon op je buik leggen en door adem te halen moet je proberen van hem omhoog en omlaag te krijgen…
als dat lukt, kan je ademhalingsbeheers oefeningen doen.
bv: naar een kaars blazen maar die mag niet uitgaan…, vragen aan iemand om een kaars steeds ergens anders te houden(verder, hoger, lager, links, rechts) en jij moet hem dan weer nét niet uitblazen voor n aantal seconden en dan mag je hem uitblazen

hopelijk helpt het:)

Ik wil opzich wel, alleen ik denk dat mn moeder dan misschien zegt dat dat beetje overdreven is.

Ik weet niet of dit daar ook bij hoort maar ik heb inderdaad wel soms heel erg last van m’n benen, soort van “groeikramp gevoel” maar dan in m’n bovenbenen, hoort dat er ook bij? :astonished:

Ik weet niet meer precies wat ze had. Ze had alleszins pijn aan haar benen, maar er was nog iets…

Naar de huisarts gaan en vragen om door te verwijzen naar een logopediste. Die helpt niet alleen met je stem maar ook met je ademhaling.

ik ademde ook eerst verkeerd. Ik was toen naar de fysiotherapeut doorverwezen. Misschien is dat iets?

Logopediste, die is gespecialiseerd hierin.
En dit is zeker geen onzin!

Misschien kan je gewoon oefenen met je hand op je buik te leggen. Moet dit vaak doe nmet zingen enzo. Dus wellicht helpt het?
Succes!

yeuga. Probeer ik ook te doen elke dag. Ik adem ook verkeerd vanwege een houding probleem met mijn rug
deze site kan je helpen
http://home.deds.nl/~aryoga/index.html