[Verhaal] Misverstand

Elaine, een ambitieuze leerlinge uit 6 VWO, doet momenteel onderzoek voor haar profielwerkstuk. Ze wil dat haar werkstuk één van de besten wordt van Nederland, ook wil ze cum-laude slagen om vervolgens geneeskunde te studeren, ze heeft altijd al plastisch chirurg willen worden. Ze is echter niet de enige die hiernaar streeft. Dana, een klasgenootje van Elaine, was tot aan de derde klas Elaine’s beste vriendin, totdat Elaine geen vriendinnen meer wilde zijn, zij had hier een reden voor. Dana weet simpelweg nog steeds niet wat die reden is. Ze waren altijd van plan om samen te studeren, en om hun profielwerkstuk samen te maken, nu probeert Dana ervoor te zorgen dat Elaine eens een keer niet krijgt wat ze wil, en met succes. Wanneer alles één groot misverstand blijkt te zijn, krijgen ze beiden spijt, maar zonder dat Elaine het weet is Dana al te ver gegaan, hoe komt Dana hier nog onderuit?

Ik ben benieuwd. :’)

Elaine staart voor zich uit. Morgen heeft ze een SE natuurkunde, maar ze kan haar hoofd er niet bij houden. Ze denkt terug aan de afgelopen jaren, aan wat er is gebeurd tussen haar en Dana. Ze heeft zich er al een tijd niet meer mee bezig gehouden, waarschijnlijk door al dat leren. Het zit haar nog steeds niet zo lekker, de weken erna leek Dana zo van slag. Maar waarom zou ze zich schuldig voelen? Dana was toch degene die ervoor heeft gezorgd dat ze nu geen vriendinnen meer zijn? Logisch dat ze niet meer met elkaar omgaan. Elaine heeft nu Anna. Maar wat ze met Dana had was toch anders, zij en Dana pasten zo goed bij elkaar, ze deelden alles samen, hadden zelfs dezelfde toekomstplannen.

Drie jaar geleden waren ze nog hartsvriendinnen, maar eigenlijk was Dana op dat moment al een beetje jaloers op Elaine. Elaine had alles, ze was mooi, woonde in een groot huis, had de vriendjes voor het uitkiezen en haalde overal goede cijfers voor. Dana mocht ook niet klagen, maar toch wilde ze net zoals Elaine zijn, in haar ogen was Elaine perfect. Natuurlijk was Elaine niet perfect. Het leek misschien alsof het haar niets kon schelen hoe anderen over haar dachten, maar eigenlijk was ze heel onzeker. Wanneer iemand bijvoorbeeld een rotopmerking over haar maakte, kon ze daar 's avond urenlang niet door slapen.