Verdrietig

Hee meiden.
Ik weet eigenlijk niet goed wat ik wil met dit topic, tips, of weten of mensen het zelfde hebben of gewoon mijn verhaal kwijt kunnen…

Ik ben depressief, en ga daarvoor naar een pyschologe. Ik voel me heel vaak verdrietig/somber en zit niet lekker in mijn vel. Ik ben in de 1e gepest. (zit nu in de 3e) en waarschijnlijk heb ik daar nog steeds last van, niet zo gek misschien, omdat de meiden die mij toen gepest hebben nu mijn vriendinnen zijn en ik ze elke dag zie.
Maar, ik ben dus heel vaak verdrietig en ik haat ook mijzelf om hoe ik ben en hoe ik eruit zie, ben heel onzeker en heb geen zelfvertrouwen.
Als ik in de spiegel kijk dan word ik gewoon helemaal verdrietig, ik weet, dat uiterlijk niet alles is, maar ik walg gewoon van mijzelf.
Ik heb ook een verschrikkelijke hekel aan school, ik weet niet precies waarom. Ik vind de lessen verschrikkelijk en kijk om de 5min op de klok, om te kijken hoelang het nog duurt voordat ik vrij ben.
Zelf denk ik dat het misschien komt doordat ik er niet van hou als mensen mij zien, ik wil niet dat mensen zien hoe lelijk ik ben…
Als ik thuis kom dan moet ik soms heel erg huilen, en het maakt mijn moeder heel verdrietig dat ik zo ongelukkig ben, maar ik wil niet dat mn moeder verdrietig is! En ik wil ook echt weer gelukkig worden maar ik weet niet hoe. Ik ben alles zo zat…

Ik herken een heel groot deel van dit verhaal. Van het verdrietige, in de spiegel kijken, mezelf haten, onzeker zijn etc. “Zelf denk ik dat het misschien komt doordat ik er niet van hou als mensen mij zien, ik wil niet dat mensen zien hoe lelijk ik ben…” dit ook heel erg. Heb er nog geen oplossing voor gevonden, sorry, dus up.

ik heb er niet echt ervaring mee maar anders moet je buiten school om wat leuke dingen doen zoals een andere sport etc. zodat je nieuwe en leuke mensen leert kennen, misschien ga je je dan wat beter voelen? Verder zou ik niet echt weten wat je kunt doen!

klinkt trouwens misschien stom, maar probeer iets te vinden waar je heel goed in bent ofzo, dat geeft altijd wel al een beter gevoel!

Waarom zijn die meiden nu je vriendinnen? Weten ze dat ze je zo gekwetst hebben?

@likeascyscraper ze waren eerst altijd mijn vriendinnen, en toen gingen ze mij buitensluiten en pesten enzo. En nu zijn ze weer mijn vriendinnen.
Ik heb wel een keer aan hun verteld dat ik ongelukkig ben enzo, dat ik zo onzeker ben en dat ik verdriet heb van het pesten. Maar ik denk niet dat ze weten hoe erg het mij gekwetst heeft, en ze hebben nooit excuses aangeboden

herkenning.

misschien moet je eens een keer je laten behandelen(nouja behandelen iseen groot woord maar je snapt me wel) bij een schoonheidsspecialiste. zij geeft je allemaal tips over hoe je je goed kan opmaken, en kan je eventueel ook behandelingen geven, door dit alles kun je het beste uit jezelf halen! of misschien moet je een nieuw kapsel nemen? probeer gewoon het beste uit jezelf te halen:)

Maar als ze nooit hun excuses hebben aangeboden, wisten ze dan wel waar ze mee bezig waren? En nu zijn ze je vriendinnen?

@Fenna Ik weet niet of ze beseffen hoe veel verdrieti ik er van gehad heb en hoeveel verdriet ik er nu nog steeds van heb…
ze zijn nu mn vriendinnen ja…

:sob::muscle:
echt kut meis :frowning_face: ik kan je niet echt helpen maar je mag hier wel je hele verhaal dumpen en dan lees ik het wel en wil ik er wel met je over praten

Die vriendinnen van je zijn dus ook niet echt te vertrouwen.

In ieder geval, veel sterkte (:
Blijf vooral hoop houden en vertrouwen hebben in goede mensen, want dat heb je echt nodig. Ooit wordt het beter, echt waar.

ik denk dat mensen die jou dit aan hebben gedaan of daar aan hebben bij gedragen het niet waard zijn om vriendinnen te noemen meid.

Ik herken een deel van je probleem opzich wel. Blijf iig vertrouwen in de goede mensen, het ligt niet aan jou. Al heb je nu ongeluk, het zal beter gaan. :slightly_smiling_face:
En uiterlijk is echt niet alles! Het voegt geen, of nauwelijks, waarde aan je leven toe om mooi te zijn. Ik wil hierbij niet mooie mensen naar beneden halen, daar wordt graag naar gekeken, maar verder heb je er ook niet veel aan. Niemand is echt lelijk, en dat je gezicht niet voldoet aan de (haast onmogelijke) schoonheidseisen betekent niet dat je lelijk bent! Integendeel, ‘mooi’ is eigenlijk een nietbestaand woord. Het is vervormd door schoonheidsreclameidealen en meningen van mensen die deels daardoor worden beinvloed. NIEMAND is dus lelijk. Ik weet dat je die gedachte niet in een keer tot jezelf kunt doordringen, maar alsjeblieft, probeer het te herhalen. Ik hoop dat je op een dag tegen jezelf kunt zeggen : ik ben blij met mezelf, zoals ik ben. Ik ben mooi zoals ik ben.
Veel sterkte en liefs.

Lieve meid,

Jou verhaal is zo ontzettend herkenbaar. Je klinkt bijna precies als mij.
Als je wilt praten kun je mij altijd een berichtje sturen. (:

Ik snap eigenlijk niet zo goed dat je meiden die jou
gepest en buitegesloten hebben nog als vriendinnen wilt?
Ik voel echt met je mee, het lijkt me vreselijk. maar misschien
kan je beter afstand doen van deze vriendinnen? zodat je ze
niet meer elke dag hoeft te zien, want dat was ook een probleem toch?
Op de basisschool vroeger zat ik ook niet lekker in mijn vel en had ook
huilbuien en voelde me soms depressief, ik ben naar een vrouw gegaan
die mij heeft geholpen. Uiteindelijk waren we verhuisd, ook voor een deel omdat ik dat heel graag wou. Op mijn nieuwe school voelde ik me veel lekkerder. Weten je ouders hiervan? Ze kunnen je vast ook goed helpen! Succes!

Weetje, bedenk maar dat alles er dan alleen maar beter op kan worden. Ga meer dingen doen die je wel blij maken. Iets creatiefs doen bijvoorbeeld! Heb laatst in de vakantie een tafeltje met mozaik gemaakt is echt heel leuk :slightly_smiling_face:
En vergeet nooit… Ieder mens mag er zijn en je bent geweldig ook al zie je dat zelf niet! <3

Zoals ik nu zie ook meer mensen hierboven hebben gezegd dat je misschien moet kijken of je lievere vriendinnen kunt vinden ergens… I know makkelijker gezegd dan gedaan. Maar geef nooit op als je iets heeeeel graag wilt!
En ik weet zeker dat niet lelijk bent ookal denk je dat miss zelf
Lelijke mensen bestaan niet!!

Bedankt voor alle reacties.
Ik weet niet, ik was voor die tijd al bevriend met hun en na het pesten ben ik weer vrienden met hun geworden. Ik kan niet zomaar afstand van hun nemen, dan heb ik niemand meer en zo makkelijk is het niet om nieuwe vrienden te maken…