verdriet omdat je iemand verloren hebt?

hee allemaal,

als je over iemand verdriet hebt die nu overleden is
plaats dat dan hier

Goed topic! Kunnen mensen veel steun uit halen. Gelukkig heb ik nog nooit een dierbare verloren!
Heel veel sterkte iedereen.

Ik heb nog nooit iemand verloren, buiten mijn konijntje toen ik klein was. Ik ben van nature héél emotioneel dus ik ben heel bang voor die keer dat ik eens iemand ga kwijtgeraken, volgens mij zou ik het niet kunnen verwerken. Of ik zou tegen niemand willen praten.

ik snap je
ik heb me vader verloren
1 jaar geleden
het is zwaar, maar uiteindelijk kom je er door heen

Goed topic inderdaad. Het zal vast voor velen fijn zijn om hun hart te luchten.
Ik heb zelf mijn oom verloren aan kanker en een jaar later mijn neef. Ik vind het nog steeds apart om te beseffen dat ik ze nooit meer ga zien en vooral voor mijn neef die een dochter heeft van inmiddels drie jaar.
Verder heb ik nog nooit een opa gehad, maar om eerlijk te zijn heb ik daar geen verdriet om, omdat ik ze allebei niet gekend heb.

:kissing:

ik heb ook soms het gevoel dat me vader zo weer binnen komt lopen

Mijn nicht en oom uit hetzelfde gezin!
Denk er nog echt vaak aan. Heb er mooie, maar ook nare herinneringen aan…
(liever niet citeren)
Heel veel sterkte iedereen! :heart:

Je moet de goeie herinneringen onthouden
En nare proberen te vergeten

Vandaag zou mijn in oktober overleden tante jarig zijn geweest :frowning_face:

Sterkte meis! x

Met nare herinneringen heb ik het dan over dat ik ze heb gezien toen ze overleden waren. Aan de ene kant was dit heel goed om te verwerken, maar aan de andere kant was het heel naar.

Ik vind het echt heel zielig voor iedereen…

Mijn buurmeisje is inmiddels bijna zeven jaar geleden overleden. Ze was heel erg ziek, had een heel zeldzame erfelijke ziekte, er zijn maar tien gevallen van bekend in Nederland en er is ook niks tegen. Mijn buren hebben nog vijf kinderen gehad die aan die ziekte zijn overleden, allemaal heel jong. Het buurmeisje dat ik goed kende is het oudste geworden, zes jaar.

En ik mis haar zo enorm. Ik ben enig kind en ik heb altijd heel graag naar een zusje verlangd. Ik zag haar elke dag en we waren zo close, en ja… toen werd die ziekte steeds erger. Ze was voor mij echt als een zusje.

Ik heb verliet om iemand die ik heb verloren maar hij leeft nog steeds :frowning_face:

@stunning

Ik snap wat je bedoeld
Mijn buurmeisje is ook net mijn lieve zusje
Als ik haar kwijt raak zou ik kapot zijn van binnen
Ik vind het super erg voor je

Hoeveel mensen hebben jullie verloren?
Ik heb er 7 verloren

Mijn tante is 2 weken geleden overleden aan longkanker :frowning_face:

Ik ben mijn moeder verloren aan kanker…
En mijn paardje, mijn steun en toeverlaat, de persoon die er altijd voor me was in de periode dat mijn moeder ziek was en daarna, ben ik helaas verloren aan de ouderom…

Dat zijn de twee verliezen die bij mij het meeste impact hebben gehad op mijn leven. Maar weetje, uiteindelijk kom je er altijd weer sterker uit als je zoiets meemaakt. Ik ben een van de gelukkigste personen die op deze wereld rondhuppelen, gewoon omdat ik door wat ik heb meegemaakt heb geleerd te genieten van alle kleine dingetjes (voor je het weet is het te laat). Tuurlijk, iemand verliezen doet verdriet, het doet pijn, maar het hoort bij het leven. met alleen maar verdrietig zitten te zijn kom je er niet, probeer er wat van te maken, probeer te genieten, ten slotte wil de persoon die je verloren hebt ook het allerliefste dat jij gelukkig bent, doorzet.