verder studeren.

.

nee, dus een upje voor jupje! haha
x

haha dankje :stuck_out_tongue: x

Haha, wat grappig!
Toen ik in de 5e van VWO zat had ik eigenlijk een heel rijtje met dingen die me leuk leken en dat lijkt precies op de jouwe! Heb uiteindelijk bedrijfskunde (gestopt) en vervolgens international business and languages gedaan, dus net de 2 opleidingen die niet overenkomen;)

haha ja wat grappig,
maar ja ik ben niet zo’n economiewonder zal ik maar zeggen, haha :grinning:
toch bedankt hoor :stuck_out_tongue: x

Ik doe dan wel geen VWO of iets dergelijks maar ik volg een MBO opleiding: Marketing&Communicatie en krijg ook het vak Public Relations. Ik kan je van mijn ervaringen vertellen dat het zwaar is maar ook leuk. En dan meer zwaar als in alle begrippen weten en dat dan ook daadwerkelijk toepassen. Communicatie lijkt heel erg op en zal veel raakvlakken hebben. Voor Journalistiek betekent het hard werken. Je moet geloof ik minimaal een 7 staan maar is erg leerzaam volgens mijn docent.

Dus… tot zo ver mijn informatie, hoop dat je er wat aan hebt :slightly_smiling_face:

OOH en over economische troep weet ik niet super veel, krijg je bij elke opleiding. Maar meer als bedrijfseconomie en financiën, weinig begrippen. Althans dit hoor ik van oud-leerlingen.

ooh oke dankje, ja heb er echt wel wat aan hoor :slightly_smiling_face:

Ik studeer Journalistiek in Zwolle. Ik ben eerstejaars en volg de versnelde route.
Dat betekent dat ik in drie jaar mijn bachelor heb, in plaats van vier jaar.
Ik vind het zelf heel leuk, het enige wat ik wat minder vind is dat de opleiding (tot nu toe) redelijk oppervlakkig is. We gaan niet echt diep op de stof in, wat waarschijnlijk ook te maken heeft met de versnelde route (iets wat de reguliere route doet in één semester, doen wij in een half semester).

Je kunt heel veel met Journalistiek, er zijn namelijk veel richtingen waarin je kunt specialiseren (ontwikkelingsjournalistiek, mediaproducties, verhalen etc.) Ook kun je na je hbo bachelor de master volgen op de VU.

Als ik jou was zou ik bij elke opleiding een meeloopdag volgen, hierdoor krijg je een beetje een indruk hoe een normale lesdag eruit ziet. Mocht je van plan zijn om Journalistiek te gaan studeren, dan kan ik je aanraden om de versnelde route te overwegen. Als je nog vragen hebt, note me dan maar :slightly_smiling_face:

toegepaste psychologie in antwerpen?
kwil da ook gaan doen

Wil je alleen informatie over toegepaste psychologie, of ook over psychologie op het WO. Als je trouwens VWO doet en psychologie wilt studeren zou ik het ECHT aanbevelen om het op WO niveau te doen. Omdat je eigenlijk me toegepaste psychologie nog steeds niet zover komt, zelf met alleen een bachelor psychologie niet. Dan blijft je een beetje hangen op het niveau van psychologisch assistent

toegepaste psychologie!!

ik zit in het eerste jaar, is echt super leuk, als je gedrag ed interessant vind!

Er is ook nog een topic met iets van ‘wat studeer jij’, wss heeft daar iemand ook wel iets over 1 van jou opleidingen gezegd!

Mijn broer heeft journalistiek gestudeerd (HBO Fontys Tilburg, op de universiteit is het alleen een master). Wanneer je vwo doet is het redelijk makkelijk. Hij raadde het mij af om er naartoe te gaan. Het was chaotisch en communicatie verliep slecht (en dat schijnt niet alleen zo te zijn op de Fontys Tilburg… not sure!) Hij heeft er wel een hele gave baan aan over gehouden (freelance journalist bij RTL Nieuws!) maar dat was ook veel geluk.
Nu doet hij een master communicatiewetenschap aan de UvA (heeft eerst nog de bachelor gedaan in 1 jaar, tussenjaartje ofzo). Het sluit volgens mij heel goed aan op journalistiek, maar het is een stuk diepzinniger. Hij heeft bijv. ook filosofie enzo en het is minder gericht op bijv. televisie, radio, camera, dat soort dingen waarbij je je bij journalistiek kunt specialiseren! Maar het is dan ook niet voor niks universiteit, dat is sowieso meer theoretisch.

Dusja, dat is wat ik er over weet. Haha! Succes (:

Ik wil graag creatieve communicatie of journalistiek. Dus dit is wel handig (:
Upjeeeeeee

.

-dubbel-