Velletjes

Hey,

Ik heb de laatste tijd nogal last van velletjes in mijn gezicht. Mijn huid is opzich best droog, maar mijn T-zone is ook vaak erg vet. Ik gebruik een foundation zonder olie, scrub dagelijks met een milde scrub, gebruik dagcreme maar toch blijf ik velletjes houden en dit is vooral op mijn neus(vleugels) en voorhoofd. Mijn foundation gaat hier dan in zitten en dit geeft een heel lelijk effect. Ik gebruik overigens ook poeder om de foundation op zijn plek te houden, maar toch gaat het in de velletjes/hoekjes van mijn gezicht zitten.

Wat kan ik het beste hieraan doen? Ik gebruik over het algemeen best een goedkope foundation, is overstappen naar een duurdere variant misschien een idee? Iemand tips?

:couplekiss_man_woman:

Ik heb precies hetzelfde, maar mijn huid is gewoon nogal droog en het is ook vaak als puistjes net weg zijn of net komen… misschien dat dag- en nachtcreme blijven doen helpt??

Een tijdje geen foundation gebruiken? Misschien is het een goed idee om je huid even te laten luchten namelijk.

Sowieso minder vaak scrubben, 1 keer per week

Scrub is redelijk agressief voor je huid, dus scrub inderdaad niet meer dan 1x per week. En doe anders voor 't slapen wat bio oil op je gezicht (dat hielp bij mij heel erg goed), aangezien je huid zo droog is. En waar breng je je foundation mee aan? Misschien met zo’n platte foundation kwast? Die platte foundationkwasten brengen foundation sowieso niet mooi aan vindik, misschien als je zo’n stippling brush gebruikt voor je foundation dat 't dan nog mooier verdeeld en je minder last hebt van al die velletjes etc.

ga een keer langs de schoonheidssecialist, die weet er veel van. je kunt trouwens beter een lysing gebruiken ipv scrub.
en let op je huid kan ook zo strak staan dat het gaat glanzen. ik zou het navragen als ik jou was.

Dat heb ik ook. Ik gebruik wel een dure foundation maar bij ook die zie je de velletjes. Wat ik doe als ik last heb van velletjes is een vettere creme er op smeren (alleen die plekjes). Dat gaat wel goed en dan is het na 2 dagen meestal weg :slightly_smiling_face:

Normaal doe ik 's nachts alleen mn dagcreme op (ik heb Olaz nu) maar heb ook een vettere nachtcreme staan juist voor die droge plekjes.

's avonds voor het slapen een vette creme op je gezicht smeren, herhaal dit 3 dagen en je velletjes zijn weg