Véél vragen over vanalles om mooi te worden etc!

heej,
ik ben bijna 15, gebruik 0 make-up dingen en verzorgingsproducten. En ik weet er ook écht NIETS van, meer dan hoe je mascara opdoet niet in elk geval.
nu begin ik een steeds minder egale huid te krijgen(puistjes etc, over mijn hele gezicht, niet alleen T-zone, maar verder heb ik een normale huid denk ik.)
1-wat moet ik allemaal kopen om mijn huid te verzorgen (dag+nachtcreme, tonic…anything else?)?
2-Wat moet ik verder gebruiken voor mijn gezicht (foundation, conceiler?)

Ik wil ook mijn wenkbrouwen verzorgen, maar ik heb geen idee hoe dat moet!
3-Hoe moet je je wenkbrouwen ‘bijwerken’ en met wat?
En van make-up weet ik ook echt niets:
4-Welke mascara is tamelijk goedkoop en goed?(liefst niet boven de tien euro maar als er iets echt goeds is…)
5-Welke make-updingen zijn er nog meer die meiden standaard gebruiken :blush:

6-Hoe krijg ik de mascara/foundation//// er weer af en moet dat elke avond?
7. Ik heb haar met slag erin(, en het gaat snel pluizen als ik het kam en na bijv hockey.), welke producten moet ik daarvoor gebruiken dat het niet alle kanten op valt?

Heeeel erg veel dank als jullie deze vragen kunnen beantwoorden, het liefst met uitleg want ik weet echt nietsXD. I know, het komt dom over maar ik zit er eigenlijk al heel lang mee dat ik helemaal niets weet en ik heb zoveel vragen dat ik dat ook moeilijk in een winkel kan vragen:P.

3: Is net een artikel over geplaatst dus kijk even bij home(:

 1. koop dag- en nachtcreme, anders ga je naar de drogist en vraag je welke goed is voor jouw huid.
  een reinigingsmelk en tonic is ook handig, om je huid schoon te maken, evt kun je nog een scrub gebruiken.
 2. ik zou niet meteen beginnen met foundation enzo, maar een gekleurde dagcreme, die van nivea young is erg goed !
  en als je puistjes ofzo wilt wegwerken, moet je een concealer kopen, die van essence van kruidvat werkt best goed, met foundation enzo moet je wel goed kijken welke kleur bij jouw huid past !
 3. als je je wenkbrauwen wilt epileren, zou ik eerst naar een schoonheidsspecialiste gaan, die doet dat dan voor je (kost iets van 10 a 15euro)
  en dan moet je het bijhouden met een pincet, maar dat kan je aan die specialste vragen hoe en wat.
  4.dat is heel persoonlijk, dat moet je echt zelf uitproberen, persoonlijk zou ik beginnen met die van essence.
 4. ik gebruik wimperkruller + mascara, oogpotlood, lipgloss, blush, en je kan ook nog een beetje highlighter op doen, dat is een glanzende oogschaduw, die je net onder je wenkbrauw doet.
 5. gewoon met een make up reiniger, te koop bij de drogist.
 6. een antipluis serum werkt, moet je ook weer kijken bij de drogist haha.

verder kun je als iets niet begrijpt ofso ook op internet kijken, als je bijv. niet weer wat blush is ofso, dan google je dat gewoon.

heel veel succes

 1. JE zou reinigingsdoekjes kunnen kopen voor e make-up, en voor de rest ben ik daar ook niet zo van dus daar heb je niks aan.

 2. Wat je zelf wil, heb je een mooie huid zou je ook nix kunnen gebruiken maar concealer is voor de plekjes en foundation voor het hele gezicht, en het beste kan e het dan nog afpoederen

 3. Haartjes verwijderen met een pincet, en ze bijv, inkleuren met wenkbrauw poeder en/of wenkbrauw potlood

 4. Die van catrice is wel goed volgens mij.

 5. Misschien eyeliner? Oogschaduw? Blush? Lipgloss?

 6. Reinigings doekjes van bijv. de make-up. Je oogmake-up moet je er altijd van af halen met een speciale oogmake-up remover.

 7. Geen idee?

Maar het lijkt alsof je heel veel in 1 x wil doen. Als ik jou was zou ik gewoon rustig beginnen en kijken wat jij fijn vind

kijk op beautygloss.nl !!! of zoek oude artikelen van girlscene

1-wat moet ik allemaal kopen om mijn huid te verzorgen (dag+nachtcreme, tonic…anything else?)? Dag en Nachtcreme, scrub, maskertjes en tonic.
2-Wat moet ik verder gebruiken voor mijn gezicht (foundation, conceiler?) Eigenlijk niks, alleen als jee een beetje bleek bent poeder/bronzer en foundation om je huid egaal te maken.
3-Hoe moet je je wenkbrouwen ‘bijwerken’ en met wat? Je wenkbrauwen epileren? met een pincent.
4-Welke mascara is tamelijk goedkoop en goed?(liefst niet boven de tien euro maar als er iets echt goeds is…) Mascara van catrice en essence zijn goed en niet duur!
5-Welke make-updingen zijn er nog meer die meiden standaard gebruiken? Lipliner, Lipbalsem, Lipgloss, Mascara ja^, en verder brozer/foundation.
6-Hoe krijg ik de mascara/foundation//// er weer af en moet dat elke avond? Ja dat moet elke avond!, Met reingingsdoekjes en je hebt speciale oogmake-up removers.
7. Ik heb haar met slag erin(, en het gaat snel pluizen als ik het kam en na bijv hockey.), welke producten moet ik daarvoor gebruiken dat het niet alle kanten op valt? Daar heb ik helaas geen antwoord op. XD

xxx Veel succes

 1. Ik zou als ik jou was eerst gaan kijken wat voor soort huid je hebt. Je zegt zelf dat je veel puistjes hebt, dus ik denk een vettige huid. Als sommige plekken op je gezicht droog zijn en andere vet, heb je een gecombineerde huid. Als echt alles droog is heb je (ofcourse) een droge huid. Dat zijn de 3 soorten die wel het meeste voorkomen. Je kunt daar je producten op aanpassen. Stel je hebt een vettige huid: Een lichte dagcreme voor vette huid, een goede nachtcreme voor de vettige huid en je kunt ook wat producten voor je puistjes aanschaffen, zoals die van Garnier zijn over het algemeen wel goed. De skin care producten van Nivea Young zijn ook een aanrader. Je moet zelf een beetje expirimenteren wat het beste is voor je huid, en meestal zie je pas na een maand echt verschil. :wink:

 2. Ik denk dat je in het begin het beste helemaal niets kunt gebruiken. Je hebt veel puistjes, en het is alleen maar slecht om er dan foundation of concealer op te smeren. Als je ongeveer een maand lang goede producten hebt en je gezicht is wat egaler geworden, kun je wel aan de slag met foundation en concealer. Als ik jou was kun je een beetje concealer gebruiken onder je ogen en ALTIJD ‘setten’ met poeder. Dit kan met transparante poeder zodat je niet opzoek hoeft naar de eigen kleur, maar ook met dus je eigen huidskleur.

 3. Daar is idd net een artikel over geplaatst, die is echt heel handig!

 4. Ik vind de mascara’s van Maybelline en maxfactor echt geweldig, maar die zijn best duur. Het beste zou je kunnen beginnen met een mascara van de hema, die zijn goedkoop én heel erg goed. En als er dan een aanbieding komt voor de duurdere merken meteen erop af! haha. Met mascara kun je een halfjaar doen, dus dat is best wel lang.

 5. Lipgloss en eyeliner zijn de meest voorkomende producten denk ik.

 6. Je moet altijd al je make-up eraf halen 's avonds en het liefst dan meteen een nacht creme erop smeren. Dit kan je doen met reinigingsdoekjes (ik gebruik die van de action, zijn prima en heel goedkoop), of met een Cleansing Milk, maar die zijn over het algemeen wat duurder.

 7. Andrelon is slecht voor je haar is wetenschappelijk bewezen, omdat daar allerlei siliconen inzitten die slecht zijn voor je haar. Ik ben zelf fan van het merk Syoss, maar ik weet niet of je daar anti-pluis voor hebben. Als ik jou was zou ik daar een drogisterij gaan en je daar laten adviseren. (;

Ik denk dat je ook een blog moet gaan volgen, zoals Beautygloss! Daar leer je meteen veel over make-up en het is ook nog eens leuk om naar te kijken. (:

Hoe kijk jij tegen het stijlen van haar aan? Ik heb ook slagen in mijn haar en ik stijl het…

1-wat moet ik allemaal kopen om mijn huid te verzorgen (dag+nachtcreme, tonic…anything else?)?
ik zou helemaal niks doen! wel zou ik elke dag 10 seconden zachtjes met een scrubhandschoen over je huid gaan
nogmaals: 10 seconden ongeveer en heel zachtjes!
dit haalt je bovenste huidlaag eraf en dat is goed voor je huid (als je niet te hard scrubt)
oh tip voor als je een puistje krijgt: meteen tandpasta opsmeren, dat droogt uit!
2-Wat moet ik verder gebruiken voor mijn gezicht (foundation, conceiler?)
je moet niks! ik zou zo weinig mogelijk gebruiken omdat je zegt dat je last hebt van puistjes, en foundation is daar echt vergif voor! verstopt namelijk de porien (sorry ik kan geen e met puntjes typen omdat m’n toetsenbord raar doet) waardoor je meer puistjes krijgt!
3-Hoe moet je je wenkbrauwen ‘bijwerken’ en met wat?
bijwerken: alle haartjes die teveel zijn uittrekken
met wat: met een pincet
ik zou de eerste keer laten doen in een schoonheidssalon (of gewoon iemand met een visagie diploma) en het daarna blijven bijwerken!
4-Welke mascara is tamelijk goedkoop en goed?(liefst niet boven de tien euro maar als er iets echt goeds is…)
ik heb die van de rival de loop, dat is een merk dat verkrijgbaar is in duitsland. is heel fijn want hoeveel lagen je er ook opsmeert, het gaat niet klonteren! en hij kost iets van 2 euro en een beetje
oh en hij is dierproef vrij :grin:
5-Welke make-updingen zijn er nog meer die meiden standaard gebruiken
dat ligt aan het meisje!
ik gebruik standaard een beetje foundation, klein beetje oogpotlood (niet altijd trouwens) en mascara
6-Hoe krijg ik de mascara/foundation//// er weer af en moet dat elke avond?
met reiniginsdoekjes! en ja dat moet elke avond, anders gaan je porien compleet verstopt zitten en breken je wimpers af
7. Ik heb haar met slag erin(, en het gaat snel pluizen als ik het kam en na bijv hockey.), welke producten moet ik daarvoor gebruiken dat het niet alle kanten op valt?
je kan je haar gaan stijlen maar dit is een echte afrader
bij mij helpt het wel eens als ik er mousse in doe als het nat is!
en een bepaalde olie zou ook helpen om het minder pluizig te krijgen maar die is vrij duur! (m’n nicht heeft die, maar die betaalde daar iets van 30 euro voor, gekkenboel als je het mij vraagt)

 1. Ik gebruik zelf niet zoveel en heb een hele zuivere huid. Ik gebruik gewoon voor het slapengaan make-up remover (melk) en daarna druivenwater tonic en daarna was ik mijn gezicht met water en that’s it. 1x per maand ofzo smeer ik een vochtinbrengend maskertje. En ik hydrateer ook mijn gezicht vóór ik mijn foundation aanbreng, met dezelfde tonic die ik al eerder noemde. Allesinds niet teveel producten gebruiken, en 's nachts niets op je gezicht smeren! Je huid en poriën moeten schoon en vrij blijven.

 2. Als je puistjes hebt zoals je zelf vermeld, gebruik je best géén foundation! Dat verstopt je poriën en maakt het erger. Als je écht perse iets wilt smeren, gebruik dan enkel een concealer in dezelfde kleur als je huid, en alleen op de plekjes die je wilt verbergen, óf enkel een licht laagje POEDER. Géén vloeibare foundation of mousse, die maken je huid nog vetter.

 3. De eerste keer laat je je wenkbrauwen best bijwerken door iemand die er verstand van heeft. Daarna kun je het gemakkelijk bijhouden door de wilde haartjes eruit te trekken met een pincet.

 4. Dat is voor iedereen verschillend, en hangt er vanaf wat je precies als resultaat wil. Wil je meer lengte? Vollere wimpers en meer volume? Meer krul? Of iets dat je wimpers alleen zwarter maakt? Denk eens na wat je precies wilt en ga dan op zoek. In de kruidvat bv. hebben ze veel verschillende merken en van veel verschillende prijsklasses. Eentje van gemiddelde prijsklasse volstaat vaak wel!

 5. Dat is ook voor iedereen verschillend natuurlijk. De één gebruikt amper make-up en de ander plamuurt haar hoofd vol. Welke look wil jij bereiken? Ik zelf gebruik meestal enkel foundation en 2 laagjes mascara. Soms gebruik ik ook een wit oogpotlood voor een frisser effect en grotere ogen. En af en toe, als ik zin heb om me helemaal op te maken, gebruik ik ook weleens kohlpotlood en oogschaduw, (smokey eyes) maar dat is dus niet zo vaak.

 6. Mascara en foundation haal je er het beste af met make-up remover. (Ik gebruik zelf de melk + tonic van garnier, die groene flesjes, en die werken heel goed en ruiken superlekker!) Persoonlijk vind ik dat een melksubstantie het beste werkt. Het is zachter en je moet niet zo hard wrijven om het eraf te halen. Dat is heel belangrijk, want als je te hard wrijft kan je je wimpers uittrekken, je huid beschadigen en je krijgt er sneller rimpels van. En ja, je moet het er elke avond afhalen. Als je het erop laat zitten blijven je poriën dicht, dat is heel slecht voor je huid, en hierdoor zal je alleen maar nóg meer puistjes krijgen. Hetzelfde geld voor mascara; door het te laten zitten kunnen je wimpers veel sneller afbreken of dunner worden. Vergeet dus niet elke avond je make-up te verwijderen en je gezicht te wassen met water, zodat je huid zuiver blijft!

 1. Koop of dagcreme, of nachtcreme. Ik ben van mening dat je, vooral wanneer je een jonge huid hebt, je een moment op de dag moet kiezen wanneer je huid rust heeft. Ik zorg dan dus dat mijn huid 's nachts complete rust heeft, geen cremepjes niks, en overdags dagcreme en make-up.
 2. wat LightBlueSky zegt klopt dus totaal niet. Vroeger toen make-up nog niet zo goed ontwikkeld was gebeurde dit inderdaad, heb je gewoon make-up van kwaliteit dan gebeurd dit niet meer. Gebruik een primer of dagcreme onder je foundation, of dit nou vloeibaar of poeder is. Zo bescherm je je huid nog eens extra tegen de make-up en blijft het beter zitten. Nu kun je het volgende aanbrengen, mits nodig;
  Foundation; Om een egale dekking te creeeren
  Concealer; om puistjes, plekjes, vlekjes mee weg te werken
  Als je concealer gebruikt raad ik wel aan een foundation erbij te gebruiken, anders zie je de vlekken van de concealer op je gezicht.
 3. Je moet het iedere dag eraf halen. Ik vind gewoon van die reinigingsdoekjes het handigst en snelst, maar heb ook een melk voor als ik wat meer tijd heb :stuck_out_tongue:
 4. Mensen met krulend haar of slag erin kunnen eigenlijk gewoon het beste hun haar zo min mogelijk kammen. Kam/borstel het als het bijna droog is, en doe er daarna een verzorgingsproduct in.

1-wat moet ik allemaal kopen om mijn huid te verzorgen (dag+nachtcreme, tonic…anything else?)?
Ik heb zelf een droge huid, dus ik smeer me vaak in.
's Avonds onder de douche maak ik altijd mijn gezicht schoon met reinigingsschuim van Dove. Daarna smeer ik me in met een nachtcreme van olaz. 's Morgens smeer ik me in met een dagcreme van Olaz.
Ik vind het belangrijk dat je 's avonds je huid goed schoonmaakt, anders werk de nachtcreme niet goed en gaat alles verstoppen.

2-Wat moet ik verder gebruiken voor mijn gezicht (foundation, conceiler?)
Ik zou niet meteen beginnen aan foundation. Het is niet heel goed voor de huid, maar wel zeer verslavend. Ik begon er ooit mee en durf nu niet meer zonder op straat, waar ik eigenlijk flink van baal.
Neem een concealer van DA eigen merk, werkt goed. Daarmee kan je vlekjes aanstippen, maar zorg er niet voor dat je alles insmeert, want je puistjes gaan dan ontsteken.

Ik wil ook mijn wenkbrouwen verzorgen, maar ik heb geen idee hoe dat moet!
3-Hoe moet je je wenkbrouwen ‘bijwerken’ en met wat?

Startpagina.
En van make-up weet ik ook echt niets:
4-Welke mascara is tamelijk goedkoop en goed?(liefst niet boven de tien euro maar als er iets echt goeds is…)

Etos eigen merk heeft wel een prettige mascara die goedkoop is. Ik gebruik zelf Lancome, Cliniq of Estee Lauder. Maar bij de Kruidvat heb je vaak acties, waar mascara goedkoper is.

5-Welke make-updingen zijn er nog meer die meiden standaard gebruiken
Ik gebruik concealer, foundation, poeder, blush, shimmer, mascara, oogpotlood en labello.
Uiteraard niet allemaal tegelijk, maar verspreid het een beetje.
6-Hoe krijg ik de mascara/foundation//// er weer af en moet dat elke avond?
Ik gebruik reinigingsschuim van Dove, 4 elementen ofzo. Dit doe ik onder de douche.
Na het uitgaan douche ik niet, maar gebruik ik reinigingsdoekjes. Ik vind dit heel goed werken! Je kan heel goedkope kopen bij Action.

7. Ik heb haar met slag erin(, en het gaat snel pluizen als ik het kam en na bijv hockey.), welke producten moet ik daarvoor gebruiken dat het niet alle kanten op valt?
Borstelen, daarna een beetje mousse erin en wat haarlak.
Dit werkt voor mij goed :slightly_smiling_face:

^ die reinigingsdoekjes van de action heb ik ook haha!

Hahaa die zijn fijn he :grinning:

al heel erg bedankt meiden, alleen van wat jullie gebruiken, ehm wat betekent datXD. wat is een bronzer bijv.?
dus zal ik dan dit gaan kopen(in principe, ik wacht misschien even tot er wat korting op is ofzo hihi):
van garnier of nivea young: tonic, reinigingsmelk, dagcreme, nachtcreme.
gewoon het goedkoopste merk van de kruidvat: reinigingsdoekjes en wat was ookweer dat speciaal voor je mascara eraf te halen?
En gemiddeld geprijste mascara die me wel goed lijkt.
— ?zoiets :grinning:

ik wil graag een natuurlijke look, waarin mijn ogen mooi uitkomen en gewoon een egale huid.

Hahaha. Het is gewoon een simpel feit dat als je puistjes hebt, je gewoon je huid zuiver moet houden. Dus wassen met water en voor de rest niks. Door er dingen op te gaan smeren word het heus niet beter.

Dat is niet waar. Sure, je moet je huid zuiver houden, maar dat lukt lang niet altijd met alleen water. Reinigingsmelk & tonic kunnen echt vooruitgang bieden (:

Ja, dat is waar, maar ik had het over make-up :wink:

1-wat moet ik allemaal kopen om mijn huid te verzorgen (dag+nachtcreme, tonic…anything else?)?
2-Wat moet ik verder gebruiken voor mijn gezicht (foundation, conceiler?)

Ik wil ook mijn wenkbrouwen verzorgen, maar ik heb geen idee hoe dat moet!
3-Hoe moet je je wenkbrouwen ‘bijwerken’ en met wat?
En van make-up weet ik ook echt niets:
4-Welke mascara is tamelijk goedkoop en goed?(liefst niet boven de tien euro maar als er iets echt goeds is…)
5-Welke make-updingen zijn er nog meer die meiden standaard gebruiken

6-Hoe krijg ik de mascara/foundation//// er weer af en moet dat elke avond?

 1. Ik gebruik zelf eigenlijk alleen een goede reinigingsgel, een van de nivea. Dat smeer ik vaak gewoon in de douche op mijn gezicht, 's ochtends was ik mijn gezicht met water. Dagcreme etc is niet echt nodig, vind ik dus.
 2. Ik zou alleen je ogen leuk opmaken. Van foundation wordt je huid niet beter. Als je last hebt van wallen kun je concealer gebruiken.
 3. Het beste gaat dit met een pincet. dit filmpje is handig: http://www.youtube.com/watch?v=PugziVUikEg
 4. Mascara’s van rimmel london (liefst met een actie @ kruidvat bijvoorbeeld) zijn best goedkoop & goed! rond de 10 euro als je ze koopt zonder actie.
 5. oogschaduw, eyeliner. ik zou het vooral simpel houden.
 6. een goede reinigingsmelk/lotion en wattenschijfjes kopen en als je make-up op het gehad 's avonds je gezicht daarmee schoonmaken. Bijv van nivea.
 7. Ik denk dat je er het beste een mouse in kunt doen, verder weet ik niet zo veel van krullen.

Hmm, de titel vind ik een beetje vreemd. Alsof je lelijk bent, en door middel van dit mooi word. Sorry, maar zo’n intentie heb ik als ik de titel lees.