Vastenperiode!

Hoi allemaal!

Komende woensdag begint de vastenperiode voor christenen. Ikzelf ben geen traditionele christen (maw geloof wel, op mijn eigen manier en ga niet naar de kerk…) maar wil toch gaan proberen te vasten! De reden dat ik wil gaan vasten is vooral om me meer bewust te worden van de mensen die minder te eten hebben en me ook bewust te maken van de dingen die ik uit luxe eet en eigenlijk niet nodig heb. Die dingen niet eten is natuurlijk beter voor de aarde en het milieu! :slightly_smiling_face:

Ik ga dus proberen om 40 dagen niet te snoepen, roken en frisdrank/vruchtensap of alcohol te drinken. Ik ben nogal een snoepkont en een bourgondiër, dus dat gaat nog moeilijk worden denk ik! Ik vroeg me af of er meerdere meiden hier zijn die het ook gaan doen, en dat we elkaar kunnen helpen/steunen!

Euj er zijn nu 2 topics hierover :grinning:

& Ik feest wel, maar vast niet.

Aah nee, waarom jezelf laten lijden?

Dit topic bestaat al: http://forum.girlscene.nl…sten/list_messages/227169

Ik heb het ook niet eerder gedaan eigenlijk. Volgens mij mag je zelf ook wel een beetje bepalen wat je wel en niet wilt…
Onder ‘‘snoep’’ versta ik:

  • zuurtjes, winegums, chocolade, cake en taart, etc.
  • chips, gefrituurde dingen, tosti’s

Ik wil zeg maar gewoon brood eten, wel met beleg (appelstroop of jam ofzo, niks bijzonders), avondeten dus groenten met aardappelen en een klein stukje vlees en op woensdag vis en dan tussendoor af en toe wat fruit :slightly_smiling_face:

Ik weet ook niet of het gezond is als je aan het herstellen bent van een ziekte, moet je even met je dokter overleggen! :slightly_smiling_face:

En… ik had niet gezien dat hier al een topic over was… :flushed:

Slotje?

Ja doe maar een slotje :flushed:

Oh, ik bedoelde het trouwens niet bitcherig, maar ik dacht misschien heb je het niet gezien en ik typte met 1 hand. :stuck_out_tongue:

Ander topic inderdaad:
http://forum.girlscene.nl…sten/list_messages/227169

:slightly_smiling_face: