Vanaf welke leeftijd vinden jullie sex normaal ?

Vanaf welke leeftijd vinden jullie sex normaal ?

Ik denk niet dat daar een leeftijdsgrens voor is maar ik vind kinderen die op hun 14e al seks hebben wel heel erg jong want als je bedenkt hoe die kinderen op die leeftijd denken. Ik denk niet dat ze daar emotioneel volwassen genoeg voor zijn.

18 maar echt niet jonger,ik vind maar zo raar idee :cold_sweat:
ze doen het al vaak zo jong het is gewoon niet normaal meer.
natuurlijk mogen het zelf uitzoeken, maar zo jong kom op zeg.

ik vind niet dat daar zo een leeftijd op geplakt kan worden, het is een eigen keuze die je moet maken als je er klaar voor bent. Ik vind persoonlijk dus vanaf 15
als je jonger bent so be it zij hebben er voor gekozen maar dan moeten ze wel niet zo dom zijn dat ze het onveilig doen, die verantwoordelijkheid moet je wel nemen/ pakken

Ik vind 16 nog best jong klinken, maar het kan opzich wel. Vanaf 17 vind ik het helemaal normaal.
Mensen die zeggen dat ‘liefde liefde is dus maakt niet uit wanneer’ vind ik een beetje onzin. Er zijn maar weinig die op hun 12e of 14e de liefde van hun leven hebben gevonden, hoor. En anders als ze, vanaf 14, minstens een jaar een relatie hebben, kan het ook nog wel.

17 of 18. het hangt er ook vanaf of je al voor langere tijd een vriend hebt. als je al vanaf je 15e samen bent kan ik me voorstellen dat je om je 16e al wat meer ervaring hebt.

wanneer je er klaar voor bent.

en met 14 ben je er nog niet klaar mee… en ook niet als je een maand hebt ofzo, dan ken je elkaar toch niet!?

Hmm, ligt er echt aan. Ik ben nu 15, maar ik heb er niet behoefte aan.
Maar stel, je hebt al super lang een vriend, en jullie vertrouwen elkaar echt goed, doet het goed bij ouders etc. (Het lijkt allemaal zo perfect, maar stel), dan denk ik er wel anders over.

Maar normaal zou ik zeggen, 16/17?

Vanaf wanneer je je genoeg ontwikkeld heb om redelijk in te kunnen schatten of je spijt gaat krijgen, wanneer je weet hoe alles werkt, wanneer je weet hoe je het veilig moet doen, wanneer je een serieuze relatie hebt (in mijn ogen), wanneer je je niet meer afvraagt of je er wel klaar voor bent. En dat kan op je 14e zijn en op je 21e.

Edit: Dan moet ik er ook bij vermelden dat het heel erg van de persoon afhangt, sommige 18-jarigen die ik ken schat ik écht niet volwassen genoeg in om met seks om te gaan, terwijl er vast genoeg 14-jarigen zijn die dat wel kunnen.

Ik denk zowieso als je langer een relatie hebt en dus niet een paar maanden maar echt een jaar ofzo.

sommige meiden zijn 13

16-17.
daarvoor vind ik echt een beetje raar, van die 14jarige meisjes die het met hun 15jarige vriendjes doen. sorry. moet er ook niet aan denken dat mn broertje (echt nog een kind) bijna zo oud is.

Ik weet dat sommige meiden dit abnormaal vinden, maar ik was 14. Ik had toen 1,5 jaar een relatie met mijn vriend. En nu, 3 jaar later, zijn we nog steeds samen :slightly_smiling_face:. Geen spijt van gehad.

In “normale” situaties zou ik zeggen 16/17 jaar.

19+

ik denk dat je hierbij niet naar de leeftijd moet kijken, maar ook naar hoelang je iemand al kent, en hoelang je een relatie hebt.
ik vind, op je 15e/16e, na 6 maanden ongeveer normaal
en vanaf je 18e is wel normaal.

13/14 is echt te jong, en krijg je later spijt van, i think

ja ik heb een vriendin (15) die al 2 jaar heeft met haar vriendje (16), zij hadden ook zeks na 1 jaar, maar dat is zo’n perfecte relatie. dan zeg ik ja, das best normaal. en hun zijn er ook wel echt serieus mee bezig. dat is wel een uitzondering, anders zeg ik ook later pas

Als je volwassen genoeg bent voor een serieuze relatie.

Een klasgenootje van vroeger was bijna 14 , dus 13.
Ze overtuigde me dat ze er klaar voor was