Van (licht)blond naar rood haar.

Hallo meiden!

Ik ben van plan mijn haar rood te verven. Op dit moment heb ik (licht)blond haar.

De verf gebruikte ik eerst:

http://www.drogisterij.net/producten/231x231/160345_1_Poly_Palette_200_Licht_Naturel_Blond.jpg

Deze kleur is mijn haar dus ook.

Nu wil ik deze verf gaan gebruiken:

http://www.truus.nl/content/images/ProductImages/large/101560_1.png

Over het merk ben ik tevreden, de kleuren zijn mooi, blijven goed zitten, en er zit een macadamia maskertje bij :slightly_smiling_face:

Maar nu de vraag:
Kan je je haar thuis van blond naar rood verven, zonder voorpigmenteren etc.? (of zou het groen uitslaan)

Thanks :slightly_smiling_face:

EDIT: zo is het geworden (zonder voorpigmentatie, na een week)

Voor:

http://i55.tinypic.com/hwfs6f.jpg

Na:

http://i54.tinypic.com/vh8a36.jpg

Sorry voor de onduidelijke foto’s, maar hopelijk hebben jullie er toch nog iets aan! Op de foto’s lijkt mijn haarkleur niet zo sprankelend, maar in het echt is het donkerrood en glanst het wel!

Geen ervaring D: denk dat het lukt want tja je meot je haar altijd eerst blonderen en dan pas de kleur erin gooien. So wish you luck!

Ik gebruik precies dezelfde rode haarverf :grinning:
bij mij werkte het wel, maar ik had donkerblond haar, dus toch net wat anders. Vraag het anders bij de kapper? die kunnen misschien wel helpen

Als ik het goed heb is het juist goed en werkt het. Want in rode haarverf zit veel rood pigment (ja vreemd hè) en dat is heel sterk pigment ofzo en sommige haarkleuren (donkerbruin zonder roodtinten bijv.) zit meer groen pigment waardoor het groen uit kan slaan. Snap je?
Dus in principe zou dit gewoon goed moeten gaan.
Alleen het vervaagt waarschijnlijk snel, omdat geblondeerd haar pigment niet zo snel pakt. Dus moet het later wel weer een keer overgeverfd worden.

Maar volgens mij heof je in ieder geval niet bang te zijn dat het groen uitslaat.

Het wordt waarschijnlijk wel roder/feller dan op de verpakking.

Ik had m’n haar wit en heb het toen rood geverfd, ging prima.

Bedankt allemaal!

Morgen zal ik het dan eindelijk gaan verven (als het niet lukt, dan zondag). Ik zal natuurlijk uitgebreid verslag doen en er een foto bij doen om het resultaat te laten zien!

^ jaaa ben benieuwd ;d

Je moet wel voorpigmenteren. Anders is het 1x wassen en is je rood weer weg. Lichtblond heeft geen/amper pigment. Rode pigmenten glijden hierdoor min of meer van het haar af. Als je voorpigmenteert blijven de rode pigmenten wel hangen. Ik ben ook van witblond naar rood gegaan. Ben benieuwd hoe het gaat (:

ik heb het van bruin naar blond geverfd en toen naar rood,. Resultaat was wel oke, niet echt wauw. Pakt bij iedereen denk ik anders uit.

jammer van je blond haar :frowning_face:

Ik ben benieuwd !

Weer wat geleerd :astonished:

Volgens de verpakking kan je je haar van (licht)blond naar rood verven. Ik laat het verven met de poly palette haarverf, wat mijn thuiskapster zal doen. Ik koop de verf dus zelf en laat het haar dan verven tegen een vergoeding. Helaas kan ze het volgende week pas verven. Ik hou jullie op de hoogte!

Ja het kan ook wel, maar de kleur blijft niet hangen. Als je het net geverfd heb zal t ook wel heel mooi felrood zijn, maar het is er waarschijnlijk na 2 keer wassen uit. Dan komt je blond weer terug.

Ja kan wel! van blond naar rood .

Ik ben benieuwd! Post je een foto als je het hebt gedaan?

Ja dat gaat makkelijk, rood is de sterkste pigment die je in haarverf kan hebben, ook alvast heel veel succes als je weer terug naar blond wilt, dat gaat moeilijk worden met zoveel rood pigmenten haha.