Van Dale woord van de dag 2 oktober

Dit las ik op www.vandale.nl en vond ik erg leuk om te lezen…

Van Dale woord van de dag!
shoplog
Ton den Boon

sept 29 |13:23

Vandaag staat in De Pers een artikel over ‘meidengoeroe’ Monique van Loon, de ‘founding mother’ van onder meer de populaire website girlscene.nl. Sinds haar elfde heeft Van Loon diverse succesvolle sites geïntroduceerd en inmiddels wordt ze door het bedrijfsleven zelfs versleten voor ‘trendgoeroe’.

De voormalige, nu alweer 21-jarige whizzkid blikt in het interview terug op haar commerciële loopbaan en eigenlijk is er maar één ding dat ze betreurt: sommige van haar concepten had ze wel gepatenteerd willen hebben. Zoals het shoplog, waarvan ze claimt de bedenker te zijn.

In Nederlandstalige kranten kom je het woord shoplog niet vaak tegen – sinds 2005 stond het welgeteld slechts drie keer in een Nederlandstalige krant. In vreemdtalige kranten is het woord zelfs helemaal niet te vinden. Hebben we hier dus inderdaad te maken met een Nederlandse vinding?

Het zou zomaar kunnen dat Moniques claim klopt dat zij het fenomeen shoplog bedacht heeft. Hoewel het woord in de krant nauwelijks te vinden, is het op internet heel gewoon. Heel wat jonge internetgebruikers blijken niet alleen een shoplog bij te houden, maar het ding ook zo te noemen. Daarmee is shoplog – een weblog waarbij iemand bijhoudt wat hij of zij heeft gekocht, m.n. op modegebied – een serieuze kanshebber voor een toekomstige editie van het Jaarboek Taal van Van Dale

Haha grappig. :'3

go monique gooo!

haha :stuck_out_tongue:

Dat is leuk :]

woehoeee.

u go girl ^^

jeeej(: