Vakantiebieb [app]

Ik wist niet precies waar ik dit moest neerzetten,
maar voor alle mensen die van lezen houden is er de Vakantiebieb!

[i]Een mooie lijst e-books voor op vakantie

VakantieBieb is een kadootje van de Bibliotheek aan alle leden. Het gaat om een App met een selectie van populaire boeken voor op vakantie. Het aanbod gaat van spannende thrillers tot goede kinderboeken. De App is te vinden in de App Store en Google Play Store en zo te downloaden op je tablet of smartphone. Vervolgens kies je een aantal e-books die je wilt ophalen, deze komen beschikbaar via de App. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is vervolgens niet meer nodig!

Kadootje voor leden

De App is bedoeld als kadootje aan alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het enige wat de lezer moet doen naast de App downloaden en een aantal boeken ophalen is zich eenmalig registreren. Daarna is het boekenaanbod onbeperkt beschikbaar totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is.

Beschikbaar tijdens vakanties

Wanneer het aanbod eenmaal is gedownload, is een internetverbinding niet meer nodig. Je kunt dus heerlijk lezen, bijvoorbeeld een spannende thriller tijdens je wandelvakantie in de Franse Alpen. Tijdens de zomer is het aanbod van 55 e-books acht weken beschikbaar. De herfstvakantie (inclusief de Kinderboekenweek) en de kerstvakantie duren beide vier weken. In deze periodes staan er ongeveer 15 boeken in de lijst.

Gevarieerd aanbod

Elke vakantieperiode wordt via de App een nieuwe selectie e-books beschikbaar gesteld die leuk zijn om in de vakantie te lezen. Het aanbod varieert van spannende thrillers en goede kinderboeken tot luchtige streekromans en korte verhalen. In het aanbod vind je boeken van onder anderen Harlan Coben, Jan Wolkers, Charles den Tex, Esther Gerritsen en Siska Mulder.

Bezoek www.bibliotheek.nl/ebooks en vind meer informatie over het aanbod eBooks van de Bibliotheek.[/i]