Vaccinatie

Hallo allemaal!

Omdat die prik tegen baarmoederhalskanker helemaal actueel is, wil ik jullie graag laten zien wat ik heb gelezen op internet:

ZEMBLA: ‘Het omstreden kankervaccin’, zondag 19 oktober 2008 om 22.10 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2

Baarmoederhalskanker is een vorm van kanker die wordt veroorzaakt door een virus. Dat virus, het HPV-virus, wordt overgedragen door seksueel contact en kan kwaadaardige cellen veroorzaken. Prof. F. van Leeuwen van het Nederlands Kanker Instituut is het oneens met de snelle invoering van het vaccin: ‘We weten nog niet of het vaccin echt wel baarmoederhalskanker voorkomt, we weten niet of het vaccin ernstige bijwerkingen heeft en we weten ook niet of er herhaalvaccinaties nodig zijn.’ Haar kritiek wordt gedeeld door Prof. H. Schellekens. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen: ‘Zolang niet is vastgesteld of het vaccin kanker voorkomt en wat de werking en de bijwerkingen zijn, heb je het eigenlijk over een experiment.’ Dat het een experiment is, erkennen alle deskundigen. De groep 12-jarigen, die straks massaal wordt gevaccineerd, is nooit grootschalig wetenschappelijk onderzocht. Toch is het vaccin al wel gewoon te koop. Inmiddels hebben twaalfduizend meisjes zich op eigen kosten laten inenten. Ze wilden niet wachten tot het vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma is opgenomen.

Verder stond er ook een artikel in Brabants Dagblad gisteren dat misschien nuttig is om te lezen voor je besluit de prik te nemen. Dat artikel heet ‘De voordelen van de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker wegen niet op tegen de vele nadelen’.
Voorbeelden van de nadelen zijn:

  • Er zitten veel giftige stoffen in het vaccin zoals aluminium
  • De bescherming wordt niet betrouwbaar geacht. De producenten benadrukken zelf dat regelmatige uitstrijkjes altijd nodig blijven.
  • In landen waar eerder met HPV-vaccinaties is begonnen, zijn nare bijeffecten geconstateerd (Bijv. verlammingsverschijnselen)
  • Het vaccinatieprogramma is mogelijk onterecht doorgedrukt door twee bedrijven, die aasden op een order van ten minste 145 tot 150 miljoen euro

Ikzelf heb besloten geen inenting te nemen, en ik hoop jullie weer een beetje verder geinformeerd te hebben over de situatie. :slightly_smiling_face:

‘‘Dat virus, het HPV-virus, wordt overgedragen door seksueel contact’’

Zoizo horen 12 jarige kinderen dat niet te hebben… maar goed.

Ik ben te oud om hem te krijgen, en ik weet niet wat ik zou doen. Ik hou me er niet mee bezig eerlijk gezegd, en weet alleen dat iedereen nogal negatief is.

Ik ga hem ook niet halen, want je moest nog maagd zijn dacht ik. :’]

dat maagd zijn is niet waar.

tot 16 jaar is ie vergoed.

ik ben bijna 18 en ik wil m ook, maar t kost dan 400 euro (niet vergoed).

kut

Ik ga hem niet halen. Je mag de mijne wel hoor Pornflakes :’]

Kon je dit niet beter in het algemene topic plaatsen?

Ik ga hem ook niet halen. Ik wacht liever nog een paar jaar, dat ze weten of het werken en de bijwerkingen op lange termijn weten. Mijn ouders vinden het niet erg om het te betalen dan.

& de mijneee!

Ik ga ‘m wel halen. Eigenlijk laat ik vooral m’n moeder beslissen :’). Ik kan wel al die verhalen geloven, maar ik weet het niet erg. Ach, ik haal 'm gewoon.

god niet nog zo’n topic…

ik vertelde tegen mijn moeder dat ik niet zeker wist of ik hem wou, omdat ze niet echt weten wat het met je doet. en mijn moeder had er ook vanalles over opgezocht en nu mag ik hem niet eens halen. haha beter ook.
ik vind het een beetje raar ook.
er sterven ongeveer 600 vrouwen per jaar in nederland aan baarmoederhalskanker, maar er sterven zo veel meer mensen aan andere soorten kanker en daar is nog geen “medicijn” tegen.

Ik heb 'm al, dus ja

Ik ga hem niet halen, maar hier is een algemeen topic voor.

Zo denk ik (en mijn ouders) er ook over.
Overigens vind ik sowieso dat hele vaccin raar, want als je toch gewoon uitstrijkjes laat maken later en je zou baarmoederhalskanker hebben, dan wordt dat toch ook snel genoeg ontdekt?

er sterven 250 vrouwen aan baarmoederhalskanker,
tuurlijk is dat erg,
maar aan borstkanker sterven er ongeveer 2000!

Ze doen het daarom ook op 12-jarige leeftijd, omdat ze er vanuitgaan dat die nog geen seks hebben gehad en het virus dus nog niet kunnen hebben.

Ik ga hem gewoon halen, en als het mislukt heb ik het tenminste getest ofzo :’]

Eén derde van de vrouwen die het krijgen gaat er aan dood, waarschijnlijk kan de rest geen kinderen meer krijgen omdat ze de baarmoeder zullen verwijderen als je het hebt…
En over dat van Zembla, dat was al van vorig jaar, toen was die prik nog niet goed en hij is nu verbeterd dus ik ga ervan uit dat het goed getest is. Ik bedoel, als de prik niet goed was, zouden ze hem niet aan alle meisjes van 12 tot 16 geven.

^ De meeste mensen krijgen pas baarmoederhalskanker als ze al te oud zijn voor kinderen…

http://www.wanttoknow.nl/…e-waar-zijn-we-mee-bezig/

Dat is trouwens wel zo, mijn vriendinnen zijn nog van 1993, die hebben die brief, daar staat dat ook in dat de vaccinatie beter werkt als je nog geen seks hebt gehad.

Ikzelf ben van 1992, en dan wordt het dus niet vergoed. Ik ben ook geen maagd meer, dus ik twijfel nog of het dan wel nut heeft.