Uitwisselingsjaar Amerika ervaringen

Hoi allemaal!,

Dit schooljaar doe ik examens voor het HAVO. Nou hoop ik natuurlijk dat ik slaag. Al sinds groep 6 droom ik er van om na mijn middelbare school een uitwisseling jaar in Amerika te doen. Nu zijn we bijna 8 jaar verder en de tijd dringt. Ik heb al veel info er over opgezocht, het is niet zo dat je het zomaar kan doen. Je moet eerst worden ingeloot door de organisatie. En de kosten zijn ook niet bepaald laag. Zijn er mensen die ervaringen hebben met uitwisselingsjaren in het buitenland (het liefst amerika)? En is het wel waard om een jaar in het uitenland te zitten of kan ik beter al met mn studie beginnen?

Nog een vraagje :wink::
Mijn ouders weten al wel een beetje dat ik graag op uitwisseling wil. Maar hoe kan ik ze vragen of ik echt mag gaan?

Leuk dat je zo lang vast houdt aan deze droom! :slightly_smiling_face: Ik heb er geen ervaringen mee, maar ik weet wel dat er studeis zijn, waarbij je een stage kan lopen in het buitenland, soms ook in Amerika! Misschien heb je er wat aan om dat te weten, mocht je dat zelf nog niet hebben uitgezocht.

Oh, en niet om vervelend te doen, maar ik zou je titel even veranderen in “uitwisseling Amerika ervaringen”, zoiets. Want deze title is nogal vaag :slightly_smiling_face: Hierdoor kan je eventuele ervaringen mislopen.

Thanks doe ik ! X

Mocht een uitwisseling niet lukken, dan is een talenreis misschien ook wel leuk? :slightly_smiling_face:

Ik ben nu momenteel op exchange in Amerika. Ik doe echter al een opleiding en zit hier voor mijn minor. Ik weet niet precies hoe het zit als je na de HAVO een jaar naar Amerika wilt gaan, maar ik weet wel dat het ontzettend duur is. Je zult het toch echt met je ouders moeten bespreken, want die moeten voor je garant staan.
Als je andere vragen hebt, mag je me ook noten!

Een vriendin van mij gaat dit doen. Zij gaat via een organisatie een jaar highschool doen. Ik weet niet bij welke organisatie en hoe en wat alleen dat het veel regelwerk is en dat zolang je netjes je 5 jaar havo hebt gedaan je sws wel wordt aangemeld en anders is het vaak nog te regelen. Het is bijna niet onmogelijk alleen gewoon achterlijk duur.

Hey, ik wou het dan via EF of Travelactive doen. Maar je hebt echt gelijk hoor. Het is echt belachelijk duur. Je zit echt al rond de 12.000 euro in totaal.

Super vet dat je in Amerika zit. Mag ik je vragen welke opleiding je doet en welke minor je hebt gekozen? Mijn ouders vinden het geen goed idee dat ik een jaar naar Amerika ga voor High School, super jammer. Ze vonden het echter wel goed als ik stage loop voor mijn opleiding in het buitenland, dus die kans pak ik natuurlijk!.

Ik ga volgend jaar Bouwkunde doen op de NHL Hoge School in Leeuwarden.

ik had dit bijna gedaan, en dit was ook echt een droom van me alleen ik heb het uiteindelijk niet kunnen doen omdat een van mn (gescheiden) ouders het er niet eens was om de kosten te delen (ik snap het nu wel, het is echt belachelijk duur maar goed). dus daarom is het voor mij helaas nooit doorgegaan. dus ik kan je niet verder helpen helaas, maar wel success! :slightly_smiling_face:

Ik studeer journalistiek en zit in mijn derde jaar! In principe heb ik geen ‘echte’ minor, want ik volg gewoon een aantal vakken die verder niet zoveel met mijn studie te maken hebben. Mijn school vond dat prima. Maar je kunt ook vakken kiezen die wel met je studie te maken hebben, zodat je je echt in iets specialiseert. Het is voordelig om tijdens je studie in het buitenland te gaan studeren omdat je dan het Nederlandse collegegeld betaald, aangezien je op exchange bent. Het Amerikaanse collegegeld is onwijs hoog. Daarnaast is stage lopen inderdaad ook een optie.

Heb je al een idee waar je precies stage wilt lopen in Amerika? Welke stad/staat spreekt je aan?