uitstrijkje

Hoi ! ik ben hier heel lang niet meer geweest, maar ik kan geen goede informatie vinden op internet op mijn vraag dus ik maak er een topic van.

Mijn zus heeft al 2 maanden last van tussentijdse bloedingen enz. daarvoor had ze ook problemen met haar menstruatie want ze was een paar maanden niet ongesteld geworden. Daar kreeg ze pillen voor en dat is ze nu weer wel. Ze heeft in januari een inwendig onderzoek gehad, omdat ze bloedingen had. Toen hadden ze niks gevonden.
Ze moest vanochtend naar de dokter voor een uitstrijkje. De dokter zei dat het er niet goed uit zag. Ze heeft een rode baarmoeder en bloedend slijmvlies.
Ik maak me echt heel erg zorgen dat het misschien baarmoederhals kanker is ofzo… want bij dat inwendig onderzoek hadden ze geen soa’s of ontstekingen gevonden.
Nu moeten we 3 weken wachten en ik ben echt bezorgd, ik kan gewoon niet wachten.
Heeft iemand hier ervaring mee? of meegemaakt zelf?

Bedankt x!

Wat vervelend voor je zus! Ik hoop dat het uiteindelijk mee valt.

Ik ben bevoegd om inwendig onderzoek uit te voeren maar ik heb nog niet voldoende kennis over de bevindingen die jij net vertelde. Ik kan je dan ook niet helpen, sorry.

Ik hoop het ook, ik kan echt niet 3 weken wachten -___-.
Mischien valt het wel mee, maar door dat ze vorige maand ookal een inwendig onderzoek had gehad, en ze daar zeiden dat er niks aan de hand was ben ik ook wel bang dat het geen ontsteking of zoiets kan zijn…

Ik hoop dat het meevalt.

Up ?!

tip: ga het niet googlen… daar word je alleen maar zenuwachtiger van.

Ga nergens van uit.

Als je van het ergste uit gaat, dan kan het wel alleen maar mee vallen,
maar dan maak je je 3 week heel erg zorgen.

Als je van het beste uit gaat, dan kan het een schok zijn als het toch erg is.

Het belangrijkst is, is dat je je zus steunt… meer kan je niet doen!

Sterkte in ieder geval.

Dankjewel :slightly_smiling_face: maar het hoeft niet persee kanker te zijn toch… ?

Nee, dat hoeft niet. Het kan ook ‘gewoon ontstoken’ zijn. Als ik jou was zou ik rustig afwachten.

Laat ik daar maar op hopen. Zou je dat eigelijk met een inwendig onderzoek kunnen zien? de dokters zeiden dat er toen niks aan de hand was, maar als het ontstoken blijkt te zijn is de baarmoeder ook rood. ik ga daar maar op hopen, want het is sowieso iets…

Gaan ze ook een echo maken? Lijkt me heel verstandig! En doe je dit nog allemaal bij de huisarts? Want als dat zo is, kun je misschien beter een doorverwijzing vragen naar een specialist.

Een laatste ‘tip’ om je iets minder druk te maken: vaak als ze je laten wachten, dan denken ze niet het ergste. Als ze verwachten dat het iets ernstigs is, zetten ze er vaart achter, geloof me. Als jij nu een ongeluk krijgt, krijg je gelijk binnen 10 min een röntgenfoto om alles te bekijken. Maar als jij een beetje pijn hebt aan je duim, kun je misschien over 3 weken een afspraak maken voor een foto. Beetje anders (extremer) voorbeeld misschien, maar zo werkt alles in de geneeskunde wel. De dringendere (levensbedreigende/ernstige) zaken worden naar voren geschoven en de zaken die in principe kunnen wachten worden wat later behandeld. Misschien is het een goed teken? :slightly_smiling_face:

Hoop dat alles goed komt met je zus!

die 3 weken is voor de uitslag van het uitstrijkje neem ik aan?
Want dat zou een normale tijd zijn, als ze iets verdenken maken ze er cito lab van (spoed dus in medische termen)
Verder zijn er ook nog voorstadia en hoeft iets niet meteen kanker te zijn. Het kan ook zijn dat het nog een paar stappen daarvoor heeft. Je hebt met uitstrijkjes pap 0 tm 5. 0 is goed en 5 is kanker.
Mijn moeder heeft 4 gehad en is alles ook mee goed gekomen maar als ze nog langer had gewacht had het naar een 5 kunnen ontwikkelen.

Maargoed probeer niet van het aller ergste uit te gaan want dan kan je jezelf echt helemaal gek maken. En stel dat ze de resultaten toch eerder hebben en het is niet goed zal ze heus wel gebeld worden om eerder langs te komen.

Ik hoop voor jou en je zus dat het heel erg zal meevallen!

Ik hoop voor je zus dat het meevalt! Ik zou maar niet gaan googlen want dan word je helemaal zenuwachtig terwijl dit helemaal niet hoeft!

Ja, ik weet het niet ik denk het wel, en dan word het naar een lab of specialist ofzo toegestuurd om te onderzoeken. En ja ik hoop het ook, maar de dokter zei dat het er niet goed uitzag dus er is sowieso wel wat. alleen ik heb het opgezocht, een rode baarmoeder en bloedend slijmvlies, en ik kreeg echt heeeeelveel dingen eruit… en ik vind het ook stom dat we moeten wachten… 2 weken hoort ze de uitslag van baarmoederslijmvlies en over 3 weken de baarmoederwand cellen… wat is hier precies het verschil van?

X

Ohh, ik word nu wel minder gestresst nu ik dit lees. En ik hoop het ook, me zus heeft al heel lang gerotzooi met bloedingen, eerst 1 jaar terug dat ze niet menstrueerde, maar dat heeft daar toch niks mee temaken? want ze viel te snel af en ze was ookal aangereden dus daarom, maar sinds 2 maanden bloed ze dus ja, stel dat het zo is hoop ik dat ze er optijd bij zijn !

hoe oud is je zus? door opeens veel af te vallen kan je menstruatie wel uitblijven, dit zie je bv bij anorexia meisjes.

mijn tante heeft wel baarmoederhalskanker gehad en daar hebben ze wel alles van moeten weghalen. Maargoed ze kon daardoor wel gezond verder leven! Maar dat is wel heel naar als je een kinderwens hebt natuurlijk… (ze was nog maar 24)

Verder moet je het wat proberen los te laten. Ze is nu onder behandeling en is het wachten gewoon op de uitslag. Meer is er op dit moment niet aan te doen.
Probeer in deze spannende tijd leuke dingen te doen met je zus zodat ze er niet de hele tijd aan denkt.