Twijfelen.

[i]Hi,

Ik had hier een tijdje geleden een topic geopend over mijn verkeerde opleidingskeuze. Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en het gezegd tegen mijn ouders en tegen 2 docenten op school (waaronder mijn mentor dus). Mijn ouders snappen het wel, maar vinden wel dat als ik geen opleiding naar mijn keuze en eisen kan vinden, ik mijn huidige opleiding (zakelijke dienstverlening) afmaak. Dat snap ik.

Mijn mentor daarintegen was stomverbaasd dat ik had aangegeven dat ik misschien wou stoppen met de opleiding. Maar ik mag van haar gelukkig een beroepskeuzetest gaan doen.

Ik wil waarschijnlijk volgend jaar beginnen aan de opleiding doktersassistente. Maar, er zit nog een ‘maar’ aan. Visagie/schoonheidsspecialiste, lijkt me ook ontzettend leuk. Want ik ben de laatste maanden zoveel veranderd qua persoon, ik ben met make up gaan combineren en dat soort dingen. Ik doe de meest heftigste dingen dermee ^^

Ik zit nog te twijfelen. Denken jullie dat je een opleiding doktersassistente kunt combineren met een cursus/opleiding visagie/schoonheidsspecialiste?

Heeft één van jullie hier ervaring met zowel de opleiding doktersassistente, als de opleiding schoonheidsspecialiste/visagie?

Als jullie hierop even willen antwoorden op de bovenstaande vragen, erg bedankt ![/i]

Sorry, ik kan je niet helpen verder, aangezien ik helemaal niets van die opleidingen af weet.
Wat wel gelijk mn eerste ingeving was om dan doktersassisent te gaan doen. Daar heb je denk ik veeeel meer aan dan een opleiding schoonheidsspecialist. En dan zou je altijd nog een cursus ernaast kunnen doen voor de visagie.
Naja, heel veel succes ermee

Schoonheidsspecialiste moet je niet worden als je van make-up houdt. Ik ben om die reden daar ook mee begonnen en na anderhalfjaar kwam ik erachter dat het meer was dan alleen make-up en maskertjes opbrengen.

Hoelang duurt de opleiding die je nu doet nog? Want als je nog een jaartje moet is het zonde om te stoppen en eigenlijk weggegooide tijd.

[i]Ik zou inprincipe nog 3 jaar moeten. Dit is mn eerste jaar.

Maar de opleiding vind ik te makkelijk (niveau 4, omdat ik Duits heb). Ik zie er zelf geen uitdaging in.

En ik weet dat schoonheidsspecialiste meer inhoud dan alleen make up en maskertjes. Je moet inzicht hebben voor de huidtype, wat is goed voor de huid en wat niet? Je moet mensen redelijk pijnloos kunnen behandelen met o.a. harsen van lichaamsdelen, epileren en dat soort dingen.

Ik had bij mijn mentor aangegeven dat ik de opleiding té makkelijk vind. Zij vroeg aan mij ineens van; is de havo niet iets voor jou?
Ik zou het wel kunnen, maar ik heb één jaar weggegooit inprincipe. Niet alles zit vers in mn hoofd van het vmbo tl.[/i]

In visagie vind je geen werk. Ik geef toe, het is ontzettend gaaf maar er is gewoon weinig werk in te vinden. In schoonheidsspecialiste, ja dat wilde ik ook doen. Maar ik deed niveau 4 ( Niet lullig bedoelt) en die mensen daar wisten er helemaal niets vanaf, niet eens waar de 5 P’s voor stonden ( als je een eigen bedrijf wilde beginnen) Het lijkt me opzich wel gaaf, maar ik zag wel een paar dozen zitten waarvan ik erg moest zuchten. Sowieso wat ik op de opendag en meeloopdag qua informatie mee kreeg leek het me wel wat, te makkelijk.

Doktersassistent lijkt me daarintegen super, alleen niet voor mijzelf, er is veel vraag na qua werk en je helpt ook mensen. Maar je moet het wel leuk vinden.

Ookal vind je in visagie/schoonheidsspecialiste niet gauw werk. Je moet doen wat je leuk vind.

er is een overdosis aan klaargestoomde visagisten/schoonheidsspecialisten die geen werk kunnen vinden in hun sector.

[i]De 5 P´s? ik heb er maar 4 geleerd;

  • Plaatsbeleid
  • Promotiebeleid
  • Productbeleid
  • Prijsbeleid
    (En nu ik net na deze 4 heb gegoogled, zie ik dat personeelsbeleid nieuw voor me is.)

Mja, ik ken iemand die een pedicurecertificaat heeft, en ze verdiend best veel geld. (eigen praktijk thuis). Dus of er werk in te vinden valt, ik denk dat er best een grote baangarantie is.

En doktersassistente is ook een prachtige opleiding, je helpt er mensen bij en dat is mijn voornaamste doel. Mensen helpen[/i]

Ik heb dus precies hetzelfde gehad, wel bij een andere mbo opleiding. Ook een jaar vergooit. Maar ik doe nu dus wel havo(wel thuisstudie). Het is opzich helemaal niet zo lastig, ookal heb je niet alles meer vers in je hoofd…

[i]Hmm…

Maar om mezelf weer in het middelbaar onderwijs te smijten, ik weet niet of ik daar wel trek in heb. Weer examens enzo, maarja… Ik moet echt heel goed nadenken…[/i]

Als ik jou was zou ik òf voor de HAVO gaan of doktersassistente.
Je noemt hierboven een voorbeeld dat je een praktijk kan beginnen en dat het goed kan lopen, maar dat is voor jou geen garantie dat jou dat ook lukt later. Als je doktersassistente wordt ben je vrijwel verzekerd van een baan èn je helpt mensen, wat wil je nog meer? Als je havo gaat doen is het nog beter, dan kan je sowieso kiezen voor een meer uitdagende opleiding dan niveau 4 MBO.

Ja, geef jezelf zowieso wat tijd om na te denken, ander maak je misschien weer een fout. Kijk ook overal goed rond bij opleidingen, en bv op een site van uitzendbureau hoe de vraag is naar hetgene wat jij zou willen doen.

waaaaaaah hoe kom je aan 7 sterren?! x’D

on topic; mee eens.
eigen bedrijfje loopt vaak mis, gaat ontzettend veel schuld in zitten en de eerste jaren heb je alleen maar schulden. dan maar hopen dat het zo goed gaat lopen dat je alles terug verdient

[i]Dat is waar.

Ik denk gewoon nog heel goed na over wat ik ga doen. Havo geeft me meer de denktijd voor later… Kan ik ook naar de Universiteit/HBO enzo.

Maar ik ga in tussentijd nog certificaten halen dat sowieso al goed staat voor op mn cv. Maar nog ga ik volgend jaar een opleiding doen. Welke, geen idee…[/i]

met havo kun je niet naar de Uni, dat kan alleen met vwo :stuck_out_tongue_winking_eye:

leuke opleidingen, voorderest geen verstand van .


Haal me niet uit mn droom xD

Maargoed, ik ga op school sowieso mijn ECDL diploma halen, mijn typvaardigheidsdiploma… Dan moet ik minimaal 165 aanslagen per minuut kunnen typen; makkie en binnen mijn werk kan ik een diploma drogisterijen halen :slightly_smiling_face:, staat mooi op de CV

Als ik jou was zou ik een jaartje HAVO doen, aangezien je nog niet zeker weet wat je precies wilt en dit je meer mogelijkheden geeft.

Een opleiding visagie/schoonheidsspecialiste zou ik niet doen, sowieso omdat er weinig werk in te vinden is en een eigen bedrijfje erg riskant is bij een overschot aan, maar ook omdat je het ook gewoon als hobby kan houden.

Dan zou ik als opleiding doktersassistente gaan doen, dan vind je tenminste werk. En je kan er natuurlijk altijd nog een curus naast/bij doen voor schonheidsspecialiste (:

En dat jaartje havo klinkt ook wel een goed idee, en dan kan je daarna hbo gaan doen.

Als je niveau 4 al te makkelijk vind zou ik schoonheidsspecialiste niet kiezen. Aangezien dat heel vaak niveau 3 is, niveau 4 bestaat ook maar dat zijn de specialisaties.
Als je Havo of hoger hebt vind ik het serieus heel dom als je een niv. 3/4 opleiding gaat doen.
In Utrecht zit een opleiding; huidtherapie. Dat zit net onder de dermatoloog. Misschien is dat wel iets voor je, is je niveau en het lijkt best veel op schoonheidsspecialiste.

Als eerst zijn zo ongeveer alle MBO opleiding pure prut!
Ze hebben het allemaal zo verlaagt dat mensen van niveau 2 & kader het ook kunnen volgen. Conclusie voor de mensen die van vmbo-t komen is het te makkelijk, zo niet leuk want je doet gewoon niets op de opleidingen.

Je kan nog gewoon een jaar havo doen, als je het echt niet weet, misschien wel het slimst, ik zelf was dat niet want had echt geen zin om nog twee jaar op de middelbare school te zitten, kom nu dus via een omweg bij HBO.

Ik zou voor doktersassistent gaan, daar leer je het meest en heb je het meeste kans op een redelijk betaalde baan. Visagiste opleiding kan je er later altijd bij doen aangezien je volgens mij toch iets van 10 jaar studiefinanciering hebt ;]

Ik doe nu PW echt vreselijk maar moet het gwn ff uitzitten, en dan kan ik nog een kopjaar jeugdzorg of kinderopvang doen, of maatschappelijk werk enz. En naar de HBO ^^ Wat er uiteindelijk voor zorgt dat ik veel meer ervaring heb als ik op de HBO kom ;]