[tv-serie] 13 Reasons Why

Wie kijkt er nog meer naar deze serie?

Clay’s klasgenoot Hannah pleegt zelfmoord. Twee weken later vind Clay een pakketje bij zijn voordeur. In dit pakketje zitten dertien tapes met de dertien redenen waarom ze zelfmoord pleegde. Als je de tapes krijgt betekent het dat je een van de dertien redenen bent. Clay moet alle tapes luisteren om uit te vinden waarom hij op de tapes staat. Na het luisteren is het de bedoeling dat je ze doorgeeft aan de anderen die op de tapes genoemd worden, anders heeft het nare gevolgen. Maar terwijl hij naar de tapes luistert komt hij achter veel schokkende feiten en gebeurtenissen, niet alleen van hem en Hannah maar ook van al zijn klasgenoten.

De serie is sinds kort op Netflix te kijken en is gebasseerd op het boek van Jay Asscher.

Ben er vandaag mee begonnen! Ik vind het heel leuk, maar niet fantastisch ofzo. Vind die Hannah echt heel knap. Tenminste de actrice die haar speelt :")

Ik vond het in eerste instantie weer zo’n cliché high school verhaal, maar ik moet toegeven dat ik het steeds leuker begin te vinden!

Ik heb vandaag de eerste aflevering gezien! Wel alweer een serie die begint met een persoon die is overleden, maar ik vind het wel een heel origineel concept! En nu bingwatchen :slightly_smiling_face:

Ik ben écht verliefd op de serie! :slightly_smiling_face:

Aah jaa hier was ik op aan het wachten, ik ga denk ik morgen aan deze serie beginnen :grinning:

Ik ben ook bezig, ben al bij Afl 12, moet er nog 2 dus. :’) Krijg je als je niks beters te doen hebt…
Vind het een goede serie, soms nogal complex (of ik let niet helemaal goed op), maar ik vind het best wel indrukwekkend en goed gemonteerd. En een heftig/ mooi verhaal. En ik vind Clay ook wel heel leuk hahaha. :’)

En idd, die actrice is echt megaknap @Ginger.

Ik vind clay ook vet cute. Verder wel vet verhaal ook ja

Jaa clay is cute
Ik heb alles al afgekeken not so happy met het einde maar goed

Klinkt leuk. Wat voor genre is het?

Is het echt heel depressief? Dat idee krijg ik namelijk na het zien van de trailers en met dit weer heb ik dan helemaal geen zin om zoiets te kijken. :stuck_out_tongue:

^Het is wel vrij zwaar ja. Zitten weinig echt grappige stukken in, maar ik word er ook niet sad van ofzo.

Ik heb hem nu ook af en het is inderdaad een klote einde. Maar zoals het eruit ziet komt er wel een seizoen 2, maar wel pas over een jaar waarschijnlijk… :’)

Ik ben dit weekend begonnen :slightly_smiling_face:

Hoorde ook dat Gomez de producer ervan is? Niet dat dat de reden is dat ik het wil kijken ofc :’)

Maar ik ga ook kijken.

Heb het dit weekend in één keer gekeken ja! Vond het een goede serie, was ook fan van het boek :slightly_smiling_face:

Ik ben nu bij aflevering 9 en ik moet mezelf echt inhouden om niet de hele dag binnen op de bank Netflix te kijken :cold_sweat: Vind 'm echt goed opgezet! Ik las op internet iets over dat ze nadenken over een volgend seizoen, maar dat lijkt me best vreemd aangezien we alle 13 tapes al in seizoen 1 hebben gehad :anguished:? Maargoed ik heb het einde nog niet gezien dus ik weet niet welke mogelijkheden daar nog liggen :stuck_out_tongue:

Ik ben gisteren begonnen en wil hem eigenlijk meteen bingewatchen. Heb nu vier afleveringen gezien. Vind hem heel mooi in elkaar gezet. Het komt heel realistisch over en ben echt heel erg benieuwd.

Ik ben bij aflevering 9. ik vind het echt top. Alleen die Hannah wel beetje aandacht tekort trouwens. Ze wil veel aandacht en weinig aandacht tegelijk…

^ Jaa idd! Ik heb het soms wel met haar te doen maar over het algemeen vind ik haar echt een dramatisch geval. Vooral in die aflevering van Zach zijn tape. Met die complimentenzak. Ik kon haar in die aflevering echt niet serieus nemen.

Overigens vind ik Jessica en Justin veel interessantere personages. Ik snap dat de show voor het grootste deel om Hannah en Clay gaat, maar vind dit allebei maar van die huilebalken en ‘ik heb mijn emoties niet onder controle dus laat ik dramatisch in de verte kijken’ personen. Vind Justin en Jessica qua dialogen, emoties en gebeurtenissen veel boeiender om naar te kijken.