Trade management Asia

Ok doei

Leuk! Ik heb ook nagedacht over deze opleiding, een kennis vertelde dat het meer bedrijfskennis is dan Aziatische talen of cultuur. Veel mensen die zij kende waren met deze opleiding begonnen vanwege het Aziatische gedeelte maar ze vonden de theorie die er bij kwam kijken toch te moeilijk en stopte ze.

Hey het is indd een bedrijfskundige opleiding (gericht op Azie) waar je dus ook 1 of 2 Aziatische talen kunt kiezen. Je moet het inderdaad niet onderschatten, maar volgens mij is het carriere perspectief in Nederland niet zo heel groot, dus je moet dus echt bereid zijn om na je studie ergens in Azie te gaan werken (of voor een bedrijf in NL die in contact staat met Azië :wink:)

^ Wat dropjuh zegt idd.
En ik heb gehoord dat het in Rotterdam slecht geregeld is bij de TMA opleiding.

Hai! Ik heb een aantal vrienden die sinds kort afgestudeerd zijn aan de HVA in de studierichting Trade Management Asia. Van wat ik heb gehoord is dat de focus heel erg ligt op Marketing/Market Research en dus niet op Trade :slightly_smiling_face: Ze zeggen ook wel dat TMA soort van Bedrijfseconomie is, maar dan in het Engels en gericht op Azië.

Daarnaast is het zo dat de baankansen niet bepaald hoog is. Dit omdat je niet gespecialiseerd bent in een bepaald “iets” maar van alles leert tijdens je opleiding. Mijn vrienden en veel afgestudeerde studeren daarom ook verder…

Verder is het zo dat een afgestudeerde tegenwoordig een BA krijgt (Bachelor of Arts) in plaats van BBA (Bachelor of Business Administration). Geen idee wat het verschil is tussen de twee.

Oh en als ik me niet vergis, moet je een halfjaar in het buitenland studeren :slightly_smiling_face: Vervolgens moet je ook nog eens 20 weken stage lopen bij een bedrijf! Heb wel gehoord dat de school strenge eisen stelt… Een van mijn vrienden had hierdoor een jaar vertraging opgelopen omdat hij geen bedrijf kon vinden…

Ik ben nu tweede jaars tma’er in Rotterdam. En het bevalt me prima. Als je de Havo zonder moeite bent door gekomen, zal dit ook goed te doen zijn. Je kiest een hoofdtaal, en in je derde jaar ga je 10 maanden naar azie (5 maanden exchange, 5 maanden stage).

In Rotterdam is het inderdaad niet erg goed georganiseerd, maar van vriendinnen in Amsterdam hoor ik dezelfde geluiden. Ik denk dat dit er ook bij hoort. De taal is intensief, Japans gaat het snelst, daarnaast chinees en Indonesisch schijnt het makkelijkst te zijn. Maar alle 3 moet je goed bij houden. (ik doe Japans woop woop). Je hebt mindere en betere leraren, net als op elke opleiding denk ik.

Let wel op dat de opleidingen in Rotterdam en Amsterdam totaal verschillend zijn, je krijgt zelfs een verschillend diploma.

Daarnaast zou ik niet zo veel op de baankans enzo letten, doe wat je leuk lijkt. Je kunt altijd nog een master doen. Daarnaast word je erg breed opgeleid en kun je er zelf voor kiezen om je te specialiseren door een stage in een bepaalde sector te zoeken en bepaalde keuzevakken te volgen.

_

.

Ja klopt, TMA is eigenlijk zoiets als de opleiding international business maar dan gericht op Azië. Beide opleidingen hebben de focus op: groepsopdrachten ,Management, organization,
logistics, marketing en finance + taalkeuze(IB meestal Duits /Spaans)

Leuk dat je ook over deze opleiding hebt nagedacht. Welke opleiding volg je nu/ga je volgen? :grinning:

Ik kan je vertellen dat 2 talen tegelijkertijd volgen je niet gaat lukken. Alle talen worden tegelijkertijd gegeven en je kunt niet op twee plekken tegelijkertijd zijn :wink:. Daarnaast is een taal al erg zwaar, het is het grootste struikelblok voor een groot aantal studenten. En ik zou je ook aanraden om je op een taal te richten, en hier goed in te worden ipv matig in twee talen.

Bedankt voor het advies :slightly_smiling_face: Ik had wel vaker gehoord van andere TMA studenten dat je 2 talen zou kunnen volgen als je het echt graag wilt en dat er een paar studenten zijn die dit ook doen.

********************
UPDATE!
Ik zit nu bijna aan het eind van jaar 1.
Je kan wel 2 talen volgen.
Je kunt dit met de docenten regelen.

Bedrijfskunde MER!

Nice!

Hoeveel gaat het kosten om naar Japan te gaan voor 5 maanden exchange 5 maanden internship?€ 12000 ofzo?

Dat is wel heel veel! :open_mouth: ik zal het aan mijn zus vragen, die reist regelmatig naar Japan. Wil je dan in een hostel of bij een gastgezin oid?

Nee dat hoeft niet haha ,maar toch bedankt,heel lief!
ik wil gewoon graag weten hoe het via de opleiding geregeld wordt.
Ik weet dus niet hoe de regeling is bij TMA. Bij de opleiding oriëntaalse talen en communicatie kon je volgens mij in Japan alleen maar een kamer/appartement huren en was het totaalbedrag van de exchange van 4/5 maanden minimaal 5000 Euro.
TMA heeft 5 maanden uitwisseling Japanse universiteit+ ongeveer 2 maanden zomervakantie(schatting) + 5 maanden stage bij een bedrijf,dus daarom gok ik op een bedrag van 12000 Euro. Heel jaar zit je dus in Japan.

ik ga zelf in de zomer van 2016 of zomer 2017 voor een gevorderde taalcursus naar Japan en ik verblijf bij een gastgezin voor 5 weken en dat kan al ruim 3500 Euro gaan kosten.

Keuzevakken duren maximaal 8 weken, maar dan kun je idd een tweede taal doen!
Je gaat 10 maanden naar Japan (Ik ga in April :upside_down_face: ), de eerste 5 maanden woon je op ‘dorms’ bij een Japanse universiteit, het ligt heel erg aan de koers maar meestal betaal je daar net zoveel als voor een kamer in Rotterdam 250-400 euro pm. Daarna ga je 5 maanden stage lopen en dan moet je in een zelf geregelde accomodatie. School heeft veel ervaring en zal je ook helpen, de kosten zullen hier wat hoger voor liggen. Daarnaast heb je ook nog kosten van het uitgaan enzo, dus het is inderdaad een duur jaar.

Maar, ongeveer de heflt van de TMA studenten die naar Japan gaan krijgen een beurs van rond de 600 euro (of meer!) per maand. Dus zorg dat je goede cijfers haalt :wink:.

Oh en trouwens, je bent tien maanden in Japan, niet een heel jaar. (Tenzij je naar de universiteit in Osaka gaat, de andere 6 universiteiten beginnen in april, en van de opleding moet je eind december weer terug zijn in Nederland. In Osaka begin je in Januari).

Hope it helps!

Wow, thankyou so much! you are awesome :grinning: :grinning:
Ik heb echt zoveel topics bezocht over tma ,maar heel veel was totaal niet actueel!
(vandaar bijv de 12maanden totaal ipv. 10 maanden) echt bedankt!
oooh jammer dat een keuzevak maar max 8weken duurt dan pak ik daar geen taal voor … heb ik vrij weinig aan lijkt mij haha

nog een paar vraagjes:
-Hoe bevalt de opleiding jou tot nu toe? vind jij het zwaar?

  • klopt het dat je pas in blok2 met de aziatische taal start?
  • klopt het dat je pas in het 2e jaar aan Kanji begint? hoeveel kanji per week?
  • Is het niet zo dat je een bepaald bedrag op je bankrekening moet hebben staan om überhaupt naar Japan te kunnen gaan?
  • Als je goede cijfers haalt krijg je dus een studiebeurs,wat verstaan zij onder goede cijfers echt 8,5 of minimaal 7.5 ? voor elk vak of gemiddeld?

wow ,ik wil echt een studiebeurs ! ik ga echt mega hard mijn best doen. Natuurlijk is de studie over het algemeen niet zwaar althans dat hoor ik vaak ,maar ik heb een paar jaar geleden een ongeluk gehad en nu heb ik hersenletsel opgelopen en daarom moet ik veel meer moeite doen met studeren dan voorheen maar ik kan het wel ! + mijn motivatie is een miljoen procent haha :wink: