touwtje of bleken?

Hoi meiden,

al een tijdje ben ik heel onzeker over de haartjes op mijn bovenlip, ze zijn heel dun maar toch zie je een donkere gloed zeg maar. Ik heb dit pas sinds een paar maanden echt opgemerkt. Ik weet niet hoe erg het voor anderen zichtbaar is, en dacht altijd bij mezelf ’ misschien valt het niet zo op’ maar als het mij opvalt zou het de rest ook moeten opvallen. Nu ben ik tot het punt gekomen dat ik het echt wil weghalen, maar ben een beetje angstig. Ik weet dat ik sws niet moet scheren, op internet heb ik filmpjes gezien van hoe dat moet met een touwtje. Heeft iemand hier ervaring mee? zie je stoppels? hoelang blijft het weg?
een andere optie is bleken. Alleen ik heb een bruine huidskleur, heb ik dan dalijk blonde haartjes? want dat ziet er echt niet uit namelijk.

hoop dat jullie me kunnen helpen (:

Als je het goed wil doen met dat touwtje, zou ik het door zo’n turkse kapper laten doen die zijn daar super goed in.
Ik moet hier niks over zeggen, want ik scheer het er altijd gewoon af met een scheermes. En nu zullen jullie zeggen: neeeee, nooit doen, krijg je stoppels van. Maar ik heb nergens last van en doe het al langer dan een jaar.

.

.

Als je het met een touwtje wil doen, laat het dan bij een Turk ofzo doen. Ik zou er niet zelf aan beginnen…

Je kan het ook gewoon zelf met een pincet doen? Of laten harsen?

Ik zou harsen.

Harsen heb ik zelf niet echt goede ervaringen mee, daarna kreeg ik vaak allerlei pukkeltjes, dus ik doe het met een pincet. :slightly_smiling_face: Is wel elke dag even bijwerken, maar goed is een kleine moeite, doe dan ook meteen even de wilde haartjes die verschijnen rond mijn wenkbrauwen. Bleken zou ik niet voor gaan, persoonlijk vind ik zichtbare blonde haren op de bovenlip nu ook niet bepaald charmant.

Je moet uitvinden wat voor jou het beste werkt, als harsen bij jou wel goed gaat, moet je dat doen, met een touwtje kan ook, maar ik denk dat dat nog een kunst op zich is en je dat dus het beste kan laten doen door iemand die er al handig mee is. :slightly_smiling_face:

Bleken is sonde van je geld, vind ik zelf. Met twee weken zal de blonde kleur vervaagd zijn.
Ik zou gewoon harsen. Ben je verzekerd dat álle haartjes weg zijn in een kwartiertje bij een goede schoonheidsspecialist. De haartjes zullen alleen maar dunner en lichter terug komen dus misschien hoeft het maar 1 of 2 keer ofzo

Laseren werkt vaak niet met een donkere huidskleur, helaas. Ik zou voor de touwtjesmethode gaan bij een Turkse kapper of laten harsen bij een schoonheidsspecialiste. Zij kunnen je laten zien hoe het moet en dan kun je het daarna wellicht zelf.

Laseren werkt toch bij elke huidskleur…
het enige is dat de haartjes pigment moeten bevatten en dus kunnen blonde haren niet gelaserd worden.

Ik zou het laten harsen. Niet iedereen krijgt bultjes. Zolang de hars maar niet te heet en te agressief is. In mijn salon gaat het altijd goed en wij gebruiken een zachte rode hars. Daarna smeren wij er een dikke laag vette, verzachtende azuleen creme op.
Gewoon even langs een schoonheidssalon gaan dus.

Eerst en vooral, als het niet zo erg is, zou ik er gewoon afblijven. Eenmaal je begint met waxen/scheren/epileren kan je niet meer terug. Want dan worden de haartjes donkerder etc. -althans, ik vind dat dat bij mij het geval is-

Ikzelf heb koude gezichts-wasstrips van Veet. Ondertussen al redelijk oud, want je komt er best lang mee toe. Maar ik denk dat ze dat nog wel hebben in de winkels. Is een lichtroos doosje waar op staat dat het specifiek voor je gezicht is.

Ben wel niet zo’n held in mijn eigen bovenlip waxen, dus vraag het aan mijn moeder. (maar die zeurt dan altijd ‘dat je toch helemaal niets ziet?!’ -ik heb echt een snor!- en of zij ‘dat bij haar ook moet doen?’)
Dus om die opmerkingen te vermijden epileer ik het soms ook zelf. Met pincet. Duurt wel een eeuwigheid. En ik moet daar steeds van niezen als ik dicht bij mijn neus kom. Maar goed.

Succes ermee! En uiteindelijk merk je het bij jezelf altijd wel harder dan dat anderen dat zien hoor, heb ik geleerd uit ervaring.

-

Bedankt voor de tips allemaal!
maar ben nu weer heel erg in de war want ik heb @incognito;s aanraden even gevraagd aan een vriendin of het bij mij heel zichtbaar was, en ze zei dat het haar nooit was opgevallen? ik vroeg haar nog een keer of dat echt zo was en zei: nee echt niet!
en toen zat ik even met een wtf gevoel. de haartjes zijn heeeeeel kort en je ziet ze alleen als je echt heel dichtbij kijkt, maar toch zie ik duidelijk een zwarte streep?

pff ik weet het echt niet meer

als je goed oplet heeft vrijwel iedere vrouw haartjes op de bovenlip…
bij de een wat donkerder dan de ander

Bleken.

Ik had het een x laten weghalen met touwtjes (ookal had ik heel weinig haartjes) bij een turkse schoonheidsspecialiste. Dit raad ik echt af want na 2 weken kreeg ik hele dikke haren terug en dat terwijl ik er nooit last van had!

Ik had het hierna laten weg laseren voor 20,- en het bleef heel lang weg + het is minder geworden. Na 3 x laseren komt het niet meer terug bij de meeste.
Bleken zou ik ook echt niet doen dat zie je. (Ik heb een lichtbruine huidskleur).

Ojaa, iemand zei dat laseren niet kan bij een donkere huidskleur… dat is onzin. Ik heb al een aantal keren delen van m’n lichaam laten laseren.

hier ben ik dus ook bang voor, mijnhaartjes zijn al namelijk ontzettend dun dus ben bang dat het alleen maar erger wordt.

met een touwtje zeker laten doen bij de turk! Ik laat mijn wenkbrauwen ook bij een turks winkeltje doen en ze doen het perfect. Bleken lijkt me zelf niet zo’n heel goed/fijn idee.

upje