Tot welke leeftijd studeer jij!?

Ik ben wel benieuwd tot welke leeftijd jullie studeren of hebben gestudeerd.

Zelf zit ik in twijfel om na mijn HBO studie (dan ben ik 24) een jaar te gaan reizen en vrijwilligerswerk te gaan doen en daarna nog een master maar dan ben ik 27 ongeveer en ik vind dit best vrij oud om dan nog te beginnen met werken dus ik twijfel zelf enorm.

Als alles meezit ben ik op mijn 25e klaar met het hbo, een master erna zie ik zelf niet zitten

Als alles meezit, heb ik op m’n 22e m’n universitaire master gehaald. Maar dat zie ik niet voor me. :’)

Ik heb op mijn 21e mijn universitaire master afgerond, maar start daarna nog aan een tweede master, en dan ben ik 23 als die klaar is.

Als het allemaal gaat zoals ik wil dat het gaat ben ik vlak voor mijn 23ste klaar. Mocht ik nog een hbo willen doen word dit 27/28.

Als het volgens mijn plan verloopt, ben ik op mijn 26e klaar =’]

Moet nog beginnen. Stel ik begin volgend jaar… Dan eh, ben ik vast 40 als ik klaar ben.

Geen idee dus.

Ben hopelijk als ik klaar ben met studeren 23 of net 24. Veel sneller kan mijn route niet :slightly_smiling_face: (hbo->pre-master-> 2 jarige master) Daarna van plan om eindelijk centjes te gaan verdienen :bowing_man:

Ik ben op mijn 18e begonnen aan een HBO-opleiding. Als alles goed gaat ben ik dan op mijn 22e klaar.

Als het goed is ben ik 21 als ik klaar ben met mijn HBO opleiding en dan ga ik misschien nog een HBO master doen van een jaar. Anders misschien een universitaire master met een pre-master vooraf en dat zou samen dan 2 jaren worden.

Als ik toegelaten word ben ik met 21 klaar, maar ik wil na de middelbare school een jaar in Duitsland wonen dus 22. Ik wil trouwens de HBO opleiden voor dansdocent doen, eerst maar de audities doorkomen op Codarts…

Ik denk 22/23/24.
Ben met 20 afgestudeerd van het HBO en dan nog een master aan de uni.

Als het meezit ben ik op mijn 28ste klaar met mijn hbo. Je moet ondertussen al werken tot je 70ste, dus ik vind 30 niet vroeg om te beginnen met werken eigenlijk.

Ik hoop 21, anders mag er echt wel iets mis gaan.

ik heb hetzelfde probleem Soepstengel.
Als ik klaar ben met mijn HBO ben ik 23 (geboren in augustus). Daarna wil ik ook nog een master doen (en dus pre-master). Ik studeer Bedrijfskunde en er zijn veel traineeships voor master afgestudeerden om de richting in te gaan wat ik wil. Maar dat kost ook nog eens 2 jaar. Dus dan ben ik pas 27/28 voordat ik echt ga werken.

Ik ben 24 en net klaar met studeren. 17 toen ik naar het HBO ging, 18 naar de uni, 21 Master en heb door 2 specialisaties 3 jaar Master gedaan, geen uitloop dus. Ik was altijd één van de jongste, dus iets ouder zijn dan “normaal” is helemaal niet gek.

Als het goed is ben ik op mijn 21ste klaar met het HBO en ik wil nog een master aan de uni doen maar daar heb ik me nog niet helemaal in verdiept.

Ik ben 23 als ik klaar ben met mijn master. Dan ga ik of aan het werk of nog een PhD doen van 4 jaar.

Ik ben als het goed is op mijn 26ste klaar met een technische studie :slightly_smiling_face:

En, je mag waarschijnlijk nog lang genoeg werken, dus ik zou als ik jou was lekker je ambities waarmaken en genieten van deze tijd!