---

Ik zag laatst op tv dat je je niet moet richten op drukken/draaien/aaien over je clit, maar op zuigen. Dit geldt voor jongens (als ze je beffen kunnen ze beter zuigen dan likken) en ook voor speeltjes. Er zijn speeltjes met een soort zuignapje, en als je dat op je clitoris zet schijn je makkelijker klaar te kunnen komen. Dat zag ik bij de Nationale Sekstest ofzo van BNN, daar was een van de presentatrices ook nooit klaargekomen, en ze probeerde dat speeltje en toen kwam ze wel klaar. Misschien kun je dat eens proberen?

Maar wat zou stoned zijn helpen om je klaar te kunnen laten komen? Ik heb daar nog nooit van gehoord

Ja dan voelt het nog beter ofzo, omdat je onder invloed bent. Maar ik denk dat je dit toch echt zelf moet ontdekken. En zo lekker is klaarkomen nu ook weer niet vind ik.

ik snap heel goed dat je wil klaarkomen en voor mij zelf is het wel echt de ‘afronding’ zeg maar! Maar ik weet dat hoe, hoe snel en hoe hevig je klaarkomt echt persoonlijk is. enige tips die ik zou weten om nog te proberen is:

  • niet erop focussen, als je ergens op focust gebeurt het juist vaak niet
  • wellicht kun je doorgaan juist als je normaal zou stoppen, bij mij zelf duurt het ook vaak lang
  • het aantrekken van je spieren in je bovenbenen (helpt bij mij)
  • wellicht kun je eens ontspannen in je eentje ‘erotiek’ kijken. fijn is om te zoeken op pornA (dat is voor vrouwen speciaal en dus over het algemeen wat meer verhaal, rustiger, romantischer en realistischer dan voor mannen). bijv: https://lottelust.nl/sex-body/best-2016-top-5-porna/