Topic voor mensen oorspronkelijk afkomstig uit Sub-Saharisch Afrika

Een topic voor mensen met een Sub-Saharisch Afrikaanse afkomst. Dit topic heeft niks te maken met ras, maar met cultuur. Jeweetwel, dansen en zo. En eten. Van die dingen die ze daar doen.

Bekende Afrikanen

Nelson Mandela

http://www.nelsonmandelaonline.net/images/nelson-mandela.jpg

Kofi Annan

http://thesantosrepublic.com/multimedia/photogallery/2012/04/Kofi.jpg

Hoort Obama hier dan ook bij of is Afro-Amerikaans weer wat anders? En Surinamers, Antillianen, etc… Voor dat iemand zich buitengesloten voelt en er net zo’n discussie oplaait als in het andere topic.

Het topic is voor iedereen met ‘roots’ in Sub-Saharisch Afrika.

Barack Obama

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e9/Official_portrait_of_Barack_Obama.jpg/264px-Official_portrait_of_Barack_Obama.jpg

Ja, dan heb je dus weer hetzelfde als in het andere topic. Het topic moet voor iedereen beschikbaar zijn en er mogen geen mensen buitengesloten worden.

Bobotie

http://www.familiejdegroot.nl/jpg/Bobotie.jpg

Wauw, je hebt politiek correct… en politiek correct :’) Als een zogenaamd zwart persoon er geen probleem in ziet om de titel met “zwarte mensen” te maken. Waarom zouden wij als blanken daar dan zo’n probleem van maken?!

Dit topic is niet gebaseerd op ras, maar is voor mensen die een gezamenlijke cultuur delen. Net als het ‘islamtopic’. Uiteraard is iedereen welkom.

Ik wil gewoon niet de nadruk op ras leggen, maar op cultuur.

Dat zei je net niet.

Maar zij bedoelde misschien niet zozeer de Sub-Sahara Afrikaanse cultuur maar de cultuur van Afro-Amerikaanse/Afro-Europese mensen? Die kan op deze cultuur gebaseerd zijn maar is misscchien heel anders in andere dingen! + Misschien noemen zij zichzelf wel zwart en nigger. Wat kunnen wij daar nou over zeggen??

Kijk dit ziet er al beter uit.

Heh wat?

Volgens mij kan iemand beter een algemene cultuur topic maken ofzo :’).

Afro-Amerikanen hebben toch geen andere cultuur dan blanke Amerikanen? Ze wonen toch in hetzelfde land? Of althans, dat is de bedoeling. Maar ik richt mij liever niet op segregatie.

Oh wat een gehuil hier zeg :’)
TS, mooi initiatief! Ik ga dit topic volgen want de cultuur interesseert me ookal heb ik in de verste verte geen roots in Afrika.

Muziek: Jazz muziek, Rythm & Blues, R&B (pop versie), Rap.
Dans: Shuffle, Charlestond
Body image: andere schoonheidsidealen (anorexia komt bijvoorbeeld significant minder voor bij afro-amerikanen), ander soort haar wat andere verzorging vereist.
Geschiedenis: achtergrond in slavernij

Ga maar door! Ik zeg niet dat er onderling geen uitwisseling is geweest in deze dingen tussen blanke en zwarten (Eminem die rapt). Maar het komt voornamelijk uit hun cultuur.

( http://en.wikipedia.org/wiki/African-American_culture )

Hey 1% Zuid-Afrikaan hier.

Leuk initiatief. Ik zit al in het Asia topic omdat mij dat meer aanspreekt. Van Afrika weet ik eigenlijk helemaal niks, behalve het stereotype. Oftewel niks :’)

Ik zou graag wat meer willen leren over het eten en de gerechten in Afrika. Wel leuk om eens een lekker gerecht te proberen!

(Maar kan dit beter niet het Afrika topic ofzo heten? Of moet dit specifiek zijn over de mensen uit Afrika? Want dan vind ik het een wat vaag topic)