Topic voor alle eBay en PayPal vragen!

Omdat er allerlei links en handleidingen in het vorige topic niet meer werkte bij deze een nieuw topic voor al je vragen over eBay en PayPal. Een (korte) handleiding kun je hier vinden: http://www.misslipgloss.nl/ebay-handleiding/. Kijk voor het vorige topic met vele beantwoorde vragen hier: http://forum.girlscene.nl…mmies/list_messages/97041

PayPal is handig betaalmiddel voor Ebay omdat het gekoppeld wordt aan je (internetbankieren) rekening. Op je PayPal account hoeft géén geld te staan en je hoeft dus ook niet te wachten totdat het geld bij je PayPal account staat. Je kunt aankopen doen en na een paar dagen wordt het geld van je bankrekening afgeschreven. Om je account bij PayPal te verifiëren stort PayPal twee kleine bedragen (van een paar cent) op je rekening. Deze twee bedragen moet je dan later ergens invoeren (maar dit wijst allemaal vanzelf). Dit kan een aantal dagen duren. Na een aankoop duurt het weer een paar dagen voordat het geld daadwerkelijk van je bankrekening is afgeschreven.

In principe is eBay betrouwbaar als je maar let op de feedback die verkopers krijgen (rechts bovenin bij een artikel). Verkopers met 99% positive feedback zijn uiteraard betrouwbaar. Als je een pakje niet hebt ontvangen hoeft dat niet te komen door de verkoper; af en toe raakt er wel eens wat kwijt bij de post of douane. Vaak als je de verkoper mailt (na een maand ofzoiets) stuurt hij/zij een nieuwe op of zoekt hij naar een andere oplossing. Onthoud: verkopers doen alles voor positieve feedback.

Over producten moet je soms nog belasting betalen. Over goederen uit een EU-land (waarde onbeperkt) en goederen uit een niet-EU land tot ¤22 hoef je geen omzetbelasting en geen douanerechten te betalen. Over goederen uit een niet-EU land tussen de ¤22 en ¤150 moet je omzetbelasting (à 19%) betalen. Boven de ¤150 moet je ook douanerechten betalen.

Let op hoe veel je waarop biedt: in principe is het niet mogelijk biedingen in te trekken. Soms kun je wel een regeling treffen met de verkoper, maar eigenlijk is dat niet de bedoeling. Je kunt natuurlijk gewoon niet betalen maar dan kun je wel geband worden van eBay.

Je aankopen kun je showen in dit topic: http://forum.girlscene.nl…koop/list_messages/119781

ik vind dit wel heel handig :’)

Handig!
Goeie tekst ook (’:

Handig. Ik ga toch maar eens proberen paypal aan te maken denk ik.

Oke…ik kan niet inloggen op paypal? Heeft iemand anders dit ook?

Ik kan wel gewoon inloggen? Vreemd!

ik heb gister die crest white strips besteld, en via paypal betaald. en alles ging gewoon goed, maar nu krijg ik ineens een mail; uw credit card is geschorst, hoe komt dat?

Ik wilde iets kopen op bookdepository.co.uk met paypal, maar hij zegt dat ik dan mijn creditcard moet koppelen aan mijn paypal account omdat het een directe betaling is. Is dat omdat het weekend is? Want de vorige keer dat ik daar iets kocht kreeg ik die melding niet. Ik zit bij de ING btw.

Heeft iemand ervaringen met Asos en paypal? Ik wil graag een jurkje bestellen en weet dat je eerst een andere aankoop ergens anders moet doen waaruit moet blijken dat je betrouwbaar bent ofzo, dat heb ik gedaan, is in behandeling, moet ik dat afwachten en kan ik dan pas kopen bij Asos? Ik krijg nu dat ik mijn CC moet koppelen aan mijn paypall, maar heb geen cc…

Ik heb wel eens eerder bij Asos iets gekocht maar heb daar geen problemen mee gehad. Heb je wel je gewone bankrekening aan je paypall gekoppeld? Ik probeer even terug te denken maar ik kan je helaas niet helpen met het CC probleem, heb geen melding daarvan gehad. Success!

Ja, mijn rabobank rekening, heb verder geen geld op mijn paypall staan en dat andere is ook gewoon van mijn rekening afgeboekt, staat nu in de behandeling status.

Ik heb een probleem… Ik heb dus paypal aangemaakt, en hij staat nu ook in verbinding met m’n rekening zeg maar. Alleen nu wilde ik iets kopen, en dan wil hij toch m’n creditcard gegevens hebben, terwijl de koper gewoon paypal accepteerd… En ik heb dus geen creditcard… Weet iemand hoe ik dit kan doen?

Ik wil graag mijn geld van mn ing rekening overmaken naar mn paypal rekening en niet met automatisch overschrijven maar gewoon door die gegevens van paypal bij een overschrijving in te vullen
Maar ik snap niet helemaal wat ik waar in moet vullen, kan iemand me daarmee helpen?

Wat betreft cc heb ik geen idee! Wellicht je gevens eens dubbel nachecken in je account?

Even FYI, toen ik geld van mijn ing naar paypal ging overmaken duurde het 2 a 3 weken voordat je het erop hebt. Uit mijn ervaring dan he.

eh nou bij mij duurt t met dat automatisch overschrijven maar 1 week dus wat dat betreft… t zou wel korter moeten duren

Ja ik heb dat ook gehad met nonpareilboutique en een paar keer met eBay, echt heel vervelend.

Bij mij ongeveer drie dagen

handig :slightly_smiling_face:

oke, vraagje;

Ik ga nu paypal aanmaken voor ebay. Kan ik dan gewoon op paypal.nl & dan bijvoorbeeld op ebay.co.uk kopen? of moet ik dan paypal.com of echt persé op ebay.nl?

haha nooob hier :’)

Nee dat maakt helemaal niks uit.