Toegepaste psychologie HvA

Zijn er hier mensen die deze studie doen, en zo ja; wat vindt je ervan? Ik zit nu in 5 havo, en heb het profiel C&M met wiskunde A, dus in principe zou ik deze studie kunnen doen en ik wil later heel graag psychologe worden, en me vooral specialiseren in ziektes zoals eetstoornissen, depressies en trauma…
Wat leer je allemaal, en hoe is de sfeer, de mensen etc…?

ik ken de school/studie niet maar ik wil wel even zeggen dat dat werk fysiek wel best wel zwaar valt hoor,
maar de mate hangt natuurlijk van de persoon af =).

Ik doe het niet op de HvA, maar ik doe de studie wel.
Op HBO is het heel erg praktijkgericht. Je kunt er ook geen psycholoog mee worden, je wordt toegepast psycholoog (verschil vind ik lastig uit te leggen, zoek maar op op de site van de school, daar staat het wel.)
Ik denk dat het wel verschilt wat je krijgt, per school. Maar ik kan wel wat vertellen over hoe het bij mij is en er zullen ook overeenkomsten in zitten. Dus als je meer wil weten, moet je het maar zeggen (:

Jep, ik zit nu in het 1e jaar. Net het eerste kwartaal afgerond. Ik vind het echt heel erg leuk. Ik heb nu in het eerste kwartaal vakken gehad als: psychologie de basis, gespreksvaardigheden, onderzoeksmethoden. Vanaf volgende week donderdag ga ik stage lopen. In het aankomende kwartaal krijgen we ook psychiatrie.

Als je psychologe wil worden kan dat niet met TP. Je zou dan universiteit moeten doen na óf vwo óf na je propedeuse.

De leraren zijn allemaal nog redelijk jong, en dat is wel heel fijn hoor! veel relaxter.

Als je gedrag van mensen interesant vind is dit echt een goede studiekeuze. Denk er alleen even over na of je psychologe wil worden of niet, want je kunt ook hele leuke dingen doen met HBO.