Tmo of amfi ?

Hoi dames ,
Ik wil heel graag iets doen met mode , het is echt mijn passie ( zoals bij natuurlijk veel andere meiden ) . Maar de design kant ligt me dus echt niet . Heb met het ontwerpen van mode echt helemaal niks . Toen ben ik op een moment via een vriendin achter TMO gekomen en was heel erg geintreseerd , alles wat ze aanbieden beviel me wel . Maar mijn ouders zijn niet rijk , ze hebben wel geld maar ze willen maar de helft betalen . Dus blijft er nog steeds iets van 15.000 over wat ik dan aan het kom lenen . Ik vind dit erg veel geld aangezien ik ook nog eens zeker € 720 kwijt ben per maand aan kamer etc. Ik ben nog niet wezen kijken op Amfi , maar mijn moeder stelde dit wel voor omdat ze hier ook Mode management aanbieden . Nou vroeg ik mij af of mensen ook bij dit dillema hebben gestaan ? En wat hebben jullie dan gekozen amfi of tmo ? En om welke redenen etc ? Ook vroeg ik mij af of jullie misschien mensen kennen die TMO hebben gedaan en of je ook wel een goede baan kan vinden na deze studie . ( sorry voor de spelfouten mijn nederlands is redelijk slecht )
Groetjes Michelle

Ik weet dat het heel erg leuk klinkt, maar als ik jou was zou ik eerst een naar de open dagen gaan. En zeker de toekomstperspectieven bekijken. Je zou ook management (algemeen) kunnen studeren (stukken goedkoper dan TMO en beter dan AMFI). Echt, het valt tegen hoor. Je zult zien dat je straks geen baan kunt vinden, omdat je alleen maar in een bepaalde sectie (mode) kunt werken. Je kan altijd nog specialiseren dmv stages of een minor fashion management. Kijk maar eens naar wat mensen hebben gestudeerd die nu in de mode branche werken… allemaal algemene studies. Zoals Anna Wintour (Edit: ok Anna was een drop out, maar kijk maar eens rond op het internet) zei “You don’t learn fashion in a class room, you either know it or you don’t.” Ik ben het er wel mee eens. Als je echt in de mode wilt werken, dan kom je er wel. Daar heb je geen mode gerelateerde studie voor nodig. Het klinkt misschien allemaal een beetje negatief, maar ik ben gewoon realistisch.

Aankomende zaterdag is er een open dag op 't AMFI! Lees anders het topic ‘amfi 2013’ waar we erover praten. Maybe kan dat je helpen beslissen :slightly_smiling_face:

Ik snap je precies. Ik zou ook heel graag naar tmo willen, maar het is dan ook redelijk duur en daar naast moet je dan waarschijnlijk ook nog een kamer. Idd, ik zal sowieso naar de opendag gaan, maar realiseer je wel dat ze hier alles veel mooier maken , dan dat het misschien in werkelijkheid is, want ze willen allemaal de meeste leerlingen. Goed dat je dit topic hebt gestart, want ik weet zeker dat er hier mensen opzitten, die op amfi of tmo zitten. Succes, ik ga dit topic volgen. :wink:

Ik zit op TMO. Als je meer voor de creativiteit wil gaan, zou ik absoluut voor het AMFI kiezen.

Ik wilde ook tmo gaan doen maar door het ontzettend hoge bedrag aan lesgeld ben ik dit niet gaan doen. Ik heb toen verder gezocht naar een opleiding waarmee je uiteindelijk dezelfde beroepen zou kunnen uitoefenen. Ik ben toen uitgekomen bij technische commerciele textielkunde, bij saxion enschede. Geen particuliere opleiding, dus een stuk goedkoper. Misschien ook iets voor jou? Ik heb het hier erg naar mijn zin :slightly_smiling_face:

vind je het leuk ? Woon je ook in doorn ? Leuke leraren en lessen ? :wink: Is er veel aan creativiteit, want ik ben niet zo creatief, maar wil toch wat met mode doen. Toen kwam ik op management. :wink:

Ik ken wel iemand die op AMFI zit, en die heeft geen sociaal leven meer. Dat wordt ook gezegd aan het begin van het jaar.
MAAAAR. Ik zit op de hku en studeer kunstmanagement, hierin zijn 5 richtingen. Een van die richtingen is visual art, en daar hoort mode onder! Dus misschien dat je dat ook kan doen? In november is er een open dag :slightly_smiling_face:

^Zit ook op het HKU, Fine Art hollaaaaJe kan ook Lifestyle and Design kiezen
http://www.wdka.nl/nl/Studie/HBO-Bachelor/Vormgeving/Lifestyle--Design/

Ja ik vind het leuk! Ik zit op dit moment in semester 7, dit is het laatste half jaar van TMO. Ben nu bezig met mijn afstudeerscriptie. Ik heb 2,5 jaar in Doorn gewoont, erg naar mijn zin gehad! Ik ben weer thuis gaan wonen in de periode van mijn stage (mijn stage was dichter bij mijn ouders in de buurt dan Doorn). De leraren zijn erg aardig en hebben vaak allemaal een eigen bedrijf dus kunnen goed hun ervaringen delen en hebben veel contacten.

De lessen zijn eigenlijk netzo als op de middelbare, daarnaast geldt er negen van de tien keer ook een aanwezigheidsverplichting. Naast de gewone lessen volg je bij TMO ook een aantal hoorcolleges. Ja of de lessen leuk zijn? Vind ik een lastige vraag, denk dat iedereen wel een keer geen zin heeft in een schoolles. MAar als je de vakken leuk vind, dan vind je de lessen vaak interessant. Alhoewel ik nooit fan zal worden van een engelse of duitse les, maargoed;). Binnen TMO krijg je een klein beetje te maken met creativeit. Maar er zijn natuurlijk verschillende vormen van creativeit… Op gebied van tekenen of juist ideeën en concepten bedenken binnen de modebranche. Maar dit is maar een klein deel, het is vooral gefocust op de managementkant. Dat is ook wat mij aansprak!

De structuur die TMO aan houdt vind ik persoonlijk erg fijn. Je schoolperiode bestaat uit 7 semesters. Semester 1 bestaat dan uit 10 lesweken. Daarna volgde er een project. In dit project moest je de opgedane kennis van de afgelopen 10 lesweken toepassen. Dan was er vaak een vakantie en volgende de tentamens. En begon je weer aan een lesperiode van 10 weken. Als ik me goed herinner. De eerste 2,5 jaar zijn erg theoretisch en doe je veel kennis op. Daarna ga je stage lopen, scriptie schrijven en kan je de theoretische kennis toepassen.

Wauw super gaaf ! Ontzettend bedankt voor je bericht ! Heb je ook stage gelopen? en zo ja , waar ? :wink:

Hoi Iedereen ,
Dit is mijn eerste post dus ik weet echt niet waar ik nu moet beginnen . Al vast bedankt voor al jullie leuke reactie’s . Ik ga maar gewoon persoon voor persoon afwerken .

Cullen : Ik denk dat je daar inderdaad wel gelijk in hebt dat ze het zo mooi mogelijk proberen te maken , mijn moeder zei dit ook al. Ik ben trouwens wel al naar de open dag geweest . Echt alles wat ze op de open dag zeiden leek me allemaal zo leuk en het leek gewoon de droom opleiding voor mij . Het is dus wel zo dat ik dit echt heel graag wil en er alles voor over heb . Maar het zijn mijn ouders die ik nog moet overtuigen en ik sta wel open voor andere opleiding die dit zouden kunnen bieden . Mode en make-up zijn gewoon mijn passie’s , en ik weet dat dit bij veel meiden zo is maar ik ben een doorzetter dus ik ga er dan wel echt voor als ik TMO ga doen . Maar wat jij zegt over dat als je goed bent dat je er wel komt geloof ik niet zo in , omdat er zoveel mensen zijn die goed zijn en ik denk dat het eerder geluk is als jij het maakt in de mode wereld. Maar ik heb er niet veel verstand van dus ik weet niet hoe het echt zit. Maar ik denk wel dat als jij kan laten zien dat jij een Mode opleiding hebt gedaan dat ze eerder voor jouw kiezen dan iemand met geen ervaring in de mode . Maar zoals ik al zij heb ik hier geen verstand van . Welke opleiding heb jij trouwens gedaan ?

xChiorelle :
Ik had ook inderdaad al wat over die opleiding gelezen en ben erg benieuwd , moet me er alleen meer in gaan verdiepen . Is dit ongeveer het zelfde als TMO of is dit toch mee de creatieve kant ? En bevalt het je ?

Antimatter :
Dankje voor de tip ik ga zeker eens kijken ! Maar is dit niet meer het ontwerpen etc ?

Misssecretx:
Ik heb je nog een email gestuurd . Bedankt voor de informatie . Ben benieuwd naar je antwoorden.

Groetjes Michelle

Heey,

ik zit met hetzelfde probleem! en ik heb een vraagje,
ik wil graag modemanagement studeren maar ik ben echt niet creatief.
Als je op het AMFI de richting modemanagement gaat studeren, hoeveel richt je je op de zakelijke kant
en hoeveel op de creatieve kant?

Xx