Tips voor zelfportretten

Hee! Ik heb onlangs een spiegelreflex (Canon) gekocht, met mijn compact camera kon ik makkelijk foto’s maken, hij was niet zwaar, niet te groot & hij pastte op mijn statief. Nu ik dus die Canon heb, is het een stuk moeilijker om mooie zelfportretten te maken, mijn statief is namelijk niet geschikt voor spiegelreflex camera’s, ook heb ik niet echt een plek op ooghoogte waar ik mijn camera op kan zetten, en als ik hem vast houd, lukt het ook niet echt.

Heeft iemand tips voor zelfportretten met een spiegelreflex? Sorry als ik hier geen apart topic voor aan had hoeven maken! :slightly_smiling_face:

Hee,
Ik heb de Hama Statief - Star 61 (Inclusief Tas)
voor 34,95 bij bol.com gekocht, ben er super blij mee en hij kan bij mij op ooghoogte ('k ben 174,5cm)
Je zou eventueel ook zo’n afstandbediening kunnen kopen, zodat je van een afstandje de camera kan besturen, dat is natuurlijk ook superhandig.
hopelijk heb je er wat aan,
X

Oja zo’n afstandsbediening! Tuurlijk haha, hoeveel kosten die ongeveer? :slightly_smiling_face: En verkopen ze die wel los? :blush:

Op eBay koop je een afstandsbediening voor ¤2/¤3 :stuck_out_tongue:

kan zo’n afstandsbediening op elke camera?

haha oke maar reageert die dan wel op je camera? Ik snap niet hoe zo’n ding dan weet dat hij een foto moet maken, of zit dat met een kabeltje vast ofzo? :’)

waar zoek jij op? :grinning:

Ik heb die van mij gevonden op ‘remote control nikon’. Wel op ebay.com zoeken en niet op ebay.nl, want dan vind je veel minder. Die van mij was zelfs ¤1,50 inclusief (zie ik nu).

En Ellen, bij eBay staat erbij op welke typenummers van camera’s ze werken (:

Wow, dat is goedkoop:O
Ben superblij, heb me net ingeschreven voor een fotografiecursus komende zaterdag! :grinning:
X

wow, ik ging zoeken, vind ik er een voor 11 euro, dacht dat dat goedkoop was haha! http://www.mytrendyphone…diening-kabel-36349p.html

Nu ik dit lees ga ik maar snel ff op ebay kijken! thanks meiden!

Haha ja klopt. Ik kende eBay eerst ook nooit, en wilde bijna een afstandsbediening kopen voor iets van ¤10,00 totdat ik vorige week eBay ontdekte :grinning:

Bij DealExtreme hebben ze ook Statieven, en Afstandsbediening. Is echt een TOP site!

Ik zie op die site verschillende staan, eentje met infra-rood, eentje met een kabel, en een losse, welke kan ik het beste kopen? …

http://s.dealextreme.com/search/canon+remote

Dat weet ik niet zoXD. Ik heb er alleen mijn Statief gekocht, en een kennis een Flitser+Lens. Maar ik zou nemen welke je het fijnst lijkt.

Mmh oke, maar ik ben dan weer zo’n kneus dat het mij lijkt dat als je die met infrarood koopt, dat het dan niet werkt, i mean, ik weet niet of er wel infrarood opzit? XD en hoe werkt die losse dan, hehe :slightly_smiling_face:

Wil je eens een linkje geven dan? want ik kan het niet vinden!

Ik heb zelf deze gekocht: http://cgi.ebay.com/ws/eB…&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Maar als je hier kijkt vind je er meer voor Nikon (voor Canon zal het hetzelfde zijn):
http://shop.ebay.com/i.ht…_sop=15&_stpos=3853&gbr=1

En als je niet wilt bieden, maar gewoon direct er 1 kopen:
http://shop.ebay.com/i.ht…rksid=p3286.c0.m301&gbr=1

Even goed opletten of jouw typenummer erbij staat.

het enige probleem dat ik altijd heb, is dat ik hem uit de verkeerde hoek neem haha, of te dichtbij etc, maar meestal komt er wel een goeie uit na 100 foto’s maar toch wel vervelend ;p

Is er iemand die mij meer informatie wil geven over die afstandbedieningen voor slr? Ik heb een Canon Eos 500D en zou wel zo’n ding willen. Hoe werkt dat dan precies met je camera?

Hier ben ik ook wel benieuwd naar, alhoewel ik een canon eos 450D heb. maar ik denk niet dat dat veel verschil maakt?