Tips voor op kamers/studentenhuis

Ik ga komende maand op kamers wonen in een studentenhuis in het buitenland, vanaf september ben ik dit van plan in Nederland te doen. Ik ben niet de enige dus open ik dit topic om tips te werven voor het leven in een studentenhuis en op kamers te gaan. Als voorbeeld heb ik de volgende tips op het internet gevonden. De auteur somt op een humoristische wijze de tips op. Dat maakt het extra leuk om te lezen. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn! Verhalen binnen jou studentenhuis zijn ook welkom :’)

 • Richt je kamer goed in. Zorg ervoor dat je alles hebt, en niet denkt ‘ach, dat komt nog wel’. Je zal niet de eerste student zijn die ervan uitgaat dat hij heel prettig kan wonen zonder gordijnen, om na een nacht stappen om 7 uur uit zijn bed te worden gefikt.

 • Investeer in een setje oordoppen en een goede wekker. Ook al slaap je rustig of ben je een ronker eersteklas; je hebt altijd behoefte aan oordoppen. De enige manier om je huisgenoten buiten te sluiten als je een keer vroeg je bed uit moet. Daarnaast heb je met oordoppen een goede HEMA tikwekker nodig. Met oordoppen slaap je namelijk altijd door je mobiel heen.

 • Eigen keuken? Kijk dan even waar je een brandmelder hebt, en zo ja, of die brandmelder het ook doet. Heel vervelend als dat ding afgaat terwijl je de saucijsjes staat te cremeren, maar nog vervelender wanneer hij niet afgaat als je kamer dreigt af te branden.

 • Als je niet zo van het delen bent, zorg dan voor een goed slot of zorg ervoor dat je spullen in de keuken goed zijn opgeborgen. Anders is je 98-delige keukenset binnen een week gemeengoed, staat je stereo in de huiskamer en is je stofzuiger vertrokken naar een andere flat.

 • Was op goede tijden. Zeker in grotere studentenflats heeft was de neiging om op spontane wijze uit de wasmachine te kruipen en in hoekjes van een wasruimte te gaan liggen. Blijf er bij staan of haal het er weer op tijd uit.

 • Sluit een goede verzekering af. Stoot je huisgenoot je laptop van het balkon, kotst je nieuwe meisje over je tv: met een goede verzekering ben je in ieder geval gedekt. Een ziektekostenverzekering (tip: de Studentenpolis), maar zeker ook inboedelverzekering of fietsverzekering. Je wilt niet weten hoeveel fietsen je als student ‘verliest’ gedurende je studententijd.

 • Is je fiets trouwens ooit gestolen en verzekerd en heb je nog maar één sleuteltje; bel dan eerst de verzekering dat je de sleutel kwijt bent en laat die bijmaken. Wacht even een paar maandjes en ga daarna aangifte doen van je gejatte fiets. En hopla, nieuwe fiets.

 • Bier, waar verborgen in het huis ook, is altijd gemeenschappelijk goed.

 • Internet tap je van huisgenoten af. Want dat is gratis. En heeeeeeeeeel errrrrrrrg traaaaaaaaaaag. Sluit dus zelf een abonnement af. Als je een beetje goed zoekt hebt je internet gecombineerd met hosting (eigen website en e-mail), telefonie, dongel en tv voor een paar tientjes.
  Je moet er dan alleen voor zorgen dat je huisgenoten dat dan weer niet aftappen.

Er is een algemeen ‘op kamers’ topic! Daar kan je veel verhalen en ervaringen lezen! (:

http://forum.girlscene.nl…opic/list_messages/188936

Post het daar maar even inderdaad :slightly_smiling_face: